Κορυφαία παγκοσμίως στα έσοδα η Μπαρτσελόνα

Με το ποσό των 840 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα αναρριχήθηκε στην κορυφή της λίστας της Deloitte με τις ομάδες με τα περισσότερα έσοδα μετά τη σεζόν 2018-2019! Τα 10 δις φτάνουν οι πρώτες 20!

Οι «μπλαουγκράνα» προσπέρασαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στη λίστα του Money League της γνωστής εταιρείας οικονομικών ερευνών Deloitte, καταγράφοντας έσοδα της τάξεως των 840.8 εκατομμυρίων ευρώ!

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η «βασίλισσα» που σημείωσε 757.3 εκατομμύρια, ενώ, 3η παραμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τα 711.5 εκατομμύρια ευρώ, αν και περιμένει πλέον μείωση λόγω της απουσίας της από το Champions League τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η Λίβερπουλ όπως και τη σεζόν 2017-2018 βρίσκεται στην 7η θέση με 604.7 εκατομμύρια, ενώ, η Τότεναμ πήρε μια άτυπη νίκη απέναντι σε Άρσεναλ και Τσέλσι σε ό,τι αφορά το Λονδίνο.

Συνολικά στην 20άδα υπάρχουν 8 αγγλικά κλαμπ ως μεγάλη απόδειξη του οικονομικού σκέλους που… κάνει παιχνίδι στην Premier League.

Από την πλευρά της, η Γιουβέντους γνώρισε αύξηση του 17% με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και τον αντίκτυπο που είχε ο Πορτογάλος προς τον κόσμο, με την ομάδα να σημειώνει άνοδο μιας θέσης για να βρεθεί στην 10η και να έχει 459.7 εκατομμύρια.

Ο Νταν Τζόουνς, συνεργάτης της Deloitte, ανέφερε ότι:

«Η ανάπτυξη που γνωρίζει το ποδόσφαιρο έχει τεράστια διαφορά απ’ οποιοδήποτε άλλο κομμάτι… Οι κορυφαίες 20 ομάδες στο Money League είναι έτοιμες να ξεπεράσουν σε έσοδα τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια χρονιά και αυτό θα γίνει στο πολύ άμεσο μέλλον»!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις