Κέρδισε αλλά αποκλείστηκε ο Βόλος στο Περιστέρι

Το 0-3 του πρώτου αγώνα δεν έδινε περιθώριο ελπίδας για πρόκριση στον Βόλο, στη ρεβάνς του Περιστερίου. Όταν όμως στο 22′ το σκορ ήταν ήδη 0-2 τότε τα όνειρα της πρόκρισης απέκτησαν σάρκα και οστά και το ματς έγινε θρίλερ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Βόλος προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με 2-0, κόντρα στον Ατρόμητο (έμεινε με 10 στο 20′), με δύο εύστοχα πέναλτι του Γκουαροτσένα, πάλεψε για την ολική επαναφορά, αλλά στην επανάληψη έμεινε αρχικά με 10, μετά με 9 κι έτσι οι Περιστεριώτες γλίτωσαν το κάζο και πέρασαν στους «8».

Αν κάποιος πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο Περιστέρι έλεγε πως ο Βόλος από το 22′ θα είναι και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης, σίγουρα θα τον περνούσαν για τρελό! Κι όμως, η ομάδα του Αλμπέρτο Γκαγιέγο, κατάφερε να μπει δυνατά στην αναμέτρηση και να… σοκάρει τον Ατρόμητο!

Πρώτα στο 11′, ο Μπαλογιάννης βρέθηκε απέναντι στον Μανδά, με τον νεαρό γκολκίπερ να σώζει και ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Συγκεκριμένα ο Κιβρακίδης ανέτρεψε τον Τσαούση και ο Τσαμούρης σωστά έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκουαροτσένα και στο 13′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο Ατρόμητος απείλησε στο 15′ με μια κεφαλιά του Γούτα, αλλά στο 21′ είχαμε την φάση που έβαλε και πάλι τον Βόλο για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μετά από σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καχίλα με τον Τσαμούρη και πάλι σωστά να δείχνει το σημείο του πέναλτι και να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ισραηλινό στόπερ. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Γκουαροτσένα, ο οποίος ευστόχησε για το 0-2 στο 22′, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν σωστά για διπλή επαφή του ποδοσφαιριστή με την μπάλα στην εκτέλεση του πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ των δύο τερμάτων και ισορρόπησαν κάπως την αναμέτρηση, χωρίς να απειλούν όμως ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Έτσι, το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με τον Βόλο να αναζητά με παίκτη παραπάνω για ακόμα 45 λεπτά ένα τέρμα που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση.

Δύο αποβολές κανένα γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου, με τον Βόλο να βγαίνει με σκοπό να βρει το τρίτο τέρμα που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση. Ωστόσο, πρωταγωνιστής έγινε ο διαιτητής! Ο ρέφερι, Τσαμούρης, δεν είδε το χέρι του Γκουαροτσένα στο 46′ που θα έστελνε τους Περιστεριώτες στα 11 βήματα και τον ποδοσφαιριστή του Βόλου στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές του Βόλου άγγιξαν το 0-3 με κεφαλιά του Λασίνε στο 51′, αλλά ο Μανδάς με σπουδαία επέμβαση κράτησε το 0-2. Στο 68′ ο Στρούγγης λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κι από εκεί και πέρα ο Τσαμούρης συνέχισε τα λάθη που άρχισε με το πέναλτι που δεν έδωσε στον Ατρόμητο.

Στο 70′, έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Μπαλογιάννη για φάουλ στον Ενσικουλού, όμως από το ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα πως ο ποδοσφαιριστής του Βόλου έχει βρει μπάλα. Από αυτό το λάθος έμεινε και ο Βόλος με 10 ποδοσφαιριστές, ενώ στο 82′ ο Τσαμούρης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον Γκουαροτσένα για φάουλ πάνω στον Ταλόσα. Φάουλ στη φάση αυτή υπήρξε, αλλά κάποιος μπορεί να θεωρήσει υπερβολική την δεύτερη κίτρινη.

Τα νεύρα ήταν εκείνα που κυριάρχησαν στα τελευταία λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να τα παίζουν όλα για όλα στις καθυστερήσεις. Βγήκαν όλοι στην επίθεση για το 0-3 που θα οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση, οι αμυντικοί του Ατρόμητου καθάριζαν με δυσκολία τις φάσεις, ενώ τελευταία καλή στιγμή για τον Βόλο ήταν στο 93′ με το σουτ του Μουνίθ να το μπλοκάρει ο Μανδάς.

Κάπως έτσι, ο Ατρόμητος με την… ψυχή στο στόμα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά γνωρίζοντας την ήττα με 0-2 από τον Βόλο, όμως το 0-3 του πρώτου ματς του ήταν αρκετό. Επίσης, ο Βόλος, χάνει δύο σημαντικές μονάδες ενόψει του αγώνα της Κυριακής και πάλι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, καθώς οι Μπαλογιάννη και Γκουαροτσένα δεν θα αγωνιστούν.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Κιβρακίδης, Ταλόσα, Καχίλα, Γούτας, Μπαένα, Μάντσον, Ανδρούτσος (54′ Ούμπιδες), Ουγκράι (28′ Στρούγγης), Ενσικουλού (78′ Γιακουμάκης), Βέλλιος

Βόλος (Αλμπέρτο Γκαγιέγο): Μελίσσας, Διαμαντής, Λιασίνε, Δημόπουλος (76′ Φεράρι), Λύρατζης, Τσαούσης, Μαξ (46′ Τσοκάνης), Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Γκουαροτσένα, Ζοάο (46′ Τόρες)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις