Πέντε παιχνίδια σήμερα για το Κύπελλο Ελλάδος

Πέντε παιχνίδια διεξάγονται σήμερα Τετάρτη για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Είναι οι επαναληπτικοί, καθώς την περασμένη εβδομάδα είχαν διεξαχθεί τα πρώτα ματς και μετά το τέλος των σημερινών αναμετρήσεων θα γίνουν γνωστές πέντε ομάδες, που θα περάσουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Το πρώτο χρονικά παιχνίδι διεξάγεται στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 15.00 τον ΟΦΗ, τον οποίο είχε νικήσει με 3-0 στο πρώτο ματς στο Ηράκλειο. Το σκορ αυτό δεν αφήνει περιθώρια στους Κρητικούς να διεκδικήσουν την πρόκριση στο «σπίτι» του ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες, πάντως, αναμένεται να παραταχθούν με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, με τους δύο προπονητές να δίνουν «ανάσες» σε πολλούς βασικούς παίκτες, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Την ίδια ώρα, στις 15.00, η Λαμία παίζει με τα Τρίκαλα και θέλει να «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης, μετά τη νίκη που πέτυχε πριν από μία εβδομάδα στη θεσσαλική πόλη με 1-0. Η ομάδα της Φθιώτιδας είναι το φαβορί, με τα Τρίκαλα να έχουν το μυαλό τους και στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό Βόλου την προσεχή Κυριακή στη Νεάπολη.
Στις 17.15 στη Ν. Σμύρνη ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, με την πρόκριση να είναι ανοιχτή και για τις δύο ομάδες, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Αγρίνιο. Πρόσφατα οι δύο σημερινοί «μονομάχοι» αναμετρήθηκαν στο πρωτάθλημα, με τον Πανιώνιο να επικρατεί με 3-0 στο γήπεδό του.
Το παιχνίδι που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διεξάγεται στις 17.15 στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους «πράσινους» να καλούνται να ανατρέψουν την ήττα με 1-0 του πρώτου αγώνα στα Γιάννενα. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, η οποία προέρχεται από καλή εμφάνιση και άνετη νίκη επί του Πανιωνίου με 3-0 στο πρωτάθλημα. Το Κύπελλο αποτελεί στόχο για τον Παναθηναϊκό και η ομάδα θα παλέψει με πάθος για την πρόκριση στα προημιτελικά.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα τα πηγαίνει εξαιρετικά φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, είναι πρωτοπόρος και αήττητος και προβάλει ως το ακλόνητο φαβορί για την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.
Τέλος, στις 19.30 στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Καλαμάτα, σ’ ένα παιχνίδι που αποτελεί τυπική διαδικασία, όσον αφορά την πρόκριση, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν κερδίσει με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι. Με αρκετές αλλαγές αναμένεται να παρατάξει την ομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς. Αναλυτικά το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος:
15:00 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ
15:00 Λαμία-Τρίκαλα
17:15 Πανιώνιος-Παναιτωλικός
17:15 Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 Ολυμπιακός-Καλαμάτα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις