Βενέτης: Δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή “CLASICO” φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Ο Βασίλης Βενέτης ανέλυσε το σκεπτικό της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και του ύψους αυτής που αποφασίστηκε και εξέφρασε την ελπίδα πως ο φίλαθλος της Νίκης θα συμμετάσχει έστω και με μία μετοχή ο καθένας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Β. Βενέτης στο Clasico του ΒΟΛΟΣ 98.6:

Για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και με πιο σκεπτικό αποφασίστηκε το ύψος αυτής: «Νομίζω πως είναι το ελάχιστο ποσό που μπορούσαμε να βάλουμε. Τα έξοδα στη Football League είναι πάρα πολλά και τα έσοδα ελάχιστα. Οι μισθοί, τα συμβόλαια, το ΙΚΑ κ.α. είναι περισσότερα από ότι περιμέναμε, οπότε ήταν μονόδρομος να γίνει η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που θα καλυφθεί από τους μετόχους και γενικότερα τον κόσμο της Νίκης. Προτεραιότητα στην αύξηση έχουν οι παλαιοί μέτοχοι, αλλά αν κάποιος θέλει να βάλει χρήματα δεν πρόκειται να του κλείσουμε την πόρτα. Όλοι Νικιώτες είμαστε…».

Για το αν με το ποσό αυτό είναι αρκετό ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα η αγωνιστική σεζόν: «Ίσως χρειαστεί και κάτι ακόμη. Σκεφτείτε, μάλιστα, ότι είμαστε η ομάδα, ίσως, με τα περισσότερα εισιτήρια, έχουμε χορηγία στη φανέλα, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσό της τάξης των 35.000 ευρώ που μας δόθηκε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτή η κατηγορία πρέπει να αλλάξει. Οι ομάδες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Εμείς είχαμε εντοπίσει τα προβλήματα που θα έφερνε η συγκεκριμένη αναδιάρθρωση και είχαμε κάνει μία πρόταση που έδινε λύσεις. Θεωρώ πως δικαιωνόμαστε κι ελπίζω πως θα γίνουν κινήσεις ώστε να καταστεί βιώσιμη η Football League και να μην υπάρχουν φαινόμενα όπως αυτά της S.L.2 όπου δύο ομάδες έχουν ήδη υποβιβαστεί».

Για το ύψος της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου που πιστεύει πως θα καλύψει ο κόσμος: «Μακάρι ο κόσμος να μπορούσε να καλύψει όλο το ποσό, αλλά νομίζω πως οι βασικοί μέτοχοι θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος. Πάντως, πρώτα από όλα θέλουμε τη συμμετοχή του κόσμου. Δεν πρέπει η ομάδα να είναι του ενός. Ξέρουμε ότι ζούμε σε δύσκολη εποχή, αλλά μας ενδιαφέρει η πολυμετοχικότητα. Καλούμε τους φιλάθλους να πάρουν έστω από μία μετοχή. Φυσικά ο κάτοχος μίας μετοχής ή παραπάνω αποκτά ταυτόχρονα το δικαίωμα να συμμετάσχει στις γενικές συνελεύσεις της ΠΑΕ, έχοντας και δικαίωμα ψήφου».

Για το αν είναι προτεραιότητα της διοίκησης να μην δημιουργηθούν χρέη: «Αυτό ήταν απαράβατος όρος και επειδή όλα έγιναν πολύ γρήγορα στη δημιουργία της δικής μας ΠΑΕ, δεν κοιτάξαμε να προφυλαχθούμε, δηλαδή να «σπάσουμε» τις μετοχές, ώστε να μην έχουμε ευθύνες. Οι βασικοί μέτοχοι ρισκάρουν την προσωπική τους περιουσία μια και πήραν από 10% ο καθένας. Οπότε φροντίζουμε να μην αφήνουμε χρέη, καλύπτοντας τις υποχρεώσεις μας».

Για την μεταγραφική ενίσχυση Νίκης κι αν θεωρεί πως ο κόσμος περίμενε κάτι παραπάνω: «Πιθανόν ο κόσμος να περίμενε περισσότερες μεταγραφές τον Ιανουάριο. Όμως έχουμε έναν καταξιωμένο προπονητή, που μας ζήτησε δύο-τρεις προσθήκες. Δεν ήθελε περισσότερες. Αυτές έγιναν. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον προπονητή και ενδεχομένως να καλύψουμε το κενό από την αποχώρηση του Καπού, αν και οι 21 παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ είναι έτοιμοι να παίξουν. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην είναι… ενδεκαδάτος».

Για τα έργα στο γήπεδο «Π. Μαγουλάς»: «Στο «Παντελής Μαγουλάς» έχει ολοκληρωθεί ο αγωνιστικός χώρος και ήδη άρχισαν να γίνονται κάποια παιχνίδια. Υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέση με την καινούργια κερκίδα. Είχε σταματήσει η χρηματοδότηση και γι’ αυτό πιέζουμε ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να κάνουμε την νέα Θύρα 3».

Για το αν έχει αρχίσει η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για το έργο: «Δεν έχει ξεκινήσει η πληρωμή, δεν έχουν εκταμιευτεί χρήματα ακόμη. Μέχρι τώρα η χρηματοδότηση γίνεται από την πλευρά μας».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις