Καταγγελία του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού Β.

Καταγγελία στην ΚΕΔ έκανε η διοικούσα επιτροπή του ανδρικού τμήματος καλαθοσθαίρισης του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 για το παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής με τον ΣΚ Ιωαννίνων. Αναλυτικά η επιστολή-καταγγελία του Ολυμπιακού:
«Ο ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και η διοικούσα επιτροπή της ανδρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για τη διαιτησία του αγώνα ΣΚ Ιωάννινα – ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 για τη 12η αγωνιστική του 3ου ομίλου.
Συγκεκριμένα, οι διαιτητές της αναμέτρησης κκ. Σημιτόπουλος – Σιταρίδης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επέδειξαν μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος της ομάδας μας, άλλοτε κάνοντας εσφαλμένες υποδείξεις και άλλοτε καταλογίζοντας ανύπαρκτες παραβάσεις, καταδικάζοντας την σε ήττα. Είναι ενδεικτική η μεροληψία τους, καθώς 4’50’’[ προ της λήξης της 4ης περιόδου και ενώ η ομάδα μας διεκδικούσε τη νίκη δεν καταλόγισε καταφανέστατη παράβαση υπέρ του Νο 9 και την μετέτρεψε σε τεχνική ποινή (flopping) καταλογίζοντας στη συνέχεια νέα τεχνική ποινή σε βάρος του προπονητή μας, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε δικαίως και σε κόσμια πλαίσια.
Μας αποστέρησε έτσι το δικαίωμα της επί ίσοις όροις διεκδίκηση της νίκης. Επιπλέον, στο τέλος του αγώνα, ο α’ διαιτητής της συνάντησης απευθύνθηκε με προσβλητικό και υποτιμητικό τρόπο κατά του μέλους της αποστολής κ. Σαχίνη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του αρχηγού της αποστολής και μέλους της διοικούσας επιτροπής, κ. Ρούμπου.
Ζητούμε ως εκ τούτου την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών και την εξαίρεση τους από κάθε αγώνα της ομάδας μας.
Δυστυχώς, διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι διαιτητές αγώνων της ομάδας μας γίνονται ρυθμιστές του τελικού αποτελέσματος και την παρεμποδίζουν από το να κατακτήσει τη νίκη.
Επειδή, μετά από τις επαναλαμβανόμενος κάκιστες διαιτησίες σε βάρος μας δεν μπορούμε να αποδεχτούμε μόνο το ανθρώπινο λάθος ως αιτία τους, επιφυλασσόμαστε για την προσφυγή μας σε όλα τα αρμόδια όργανα. Συνημμένα σας αποστέλλουμε οπτικό υλικό διάρκειας οκτώ λεπτών όπου αποτυπώνεται ιδίως η φάση σε βάρος του αθλητή μας με το Νο 9. Παρακαλούμε για τις περαιτέρω ενέργειες σας».