Δεν έχει χάσει ποτέ ο Ολυμπιακός από τα Τρίκαλα στο Βόλο

Με «όπλο» την έδρα και σύμμαχο την παράδοση, ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται αύριο (19/1, 15.00) στο γήπεδο της Νεάπολης τα Τρίκαλα, στο θεσσαλικό ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Φούτμπολ Λιγκ. Μόνο νίκη είναι το σύνθημα που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα, προκειμένου η ομάδα να παραμείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ 2, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή, ενώ ανάλογα και με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που βρίσκονται ψηλότερα από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, το βολιώτικο συγκρότημα μπορεί να πλησιάσει τη 2η προνομιούχο θέση.

Θυμίζουμε, πως η Βέροια αντιμετωπίζει αύριο στη Χαλκιδική την Τρίγλια, ενώ σήμερα ο Ιωνικός δοκιμάζεται στην Κρήτη με τον Ο.Φ. Ιεράπετρας, με την Καβάλα να υποδέχεται, επίσης σήμερα, τον Ασπρόπυργο.

Ο Ολυμπιακός στις αναμετρήσεις του με τα Τρίκαλα στο Βόλο παραμένει αήττητος, με τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί μόνο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι χρονολογείται στις 17 Νοεμβρίου 1963 στα Τρίκαλα, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 1-0 με γκολ του Βασίλη Μποτίνου. Στη ρεβάνς στο Βόλο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει με 2-0 (σκόρερ οι Μποτίνος και Βογιατζάκης).

Έκτοτε οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν άλλες έντεκα φορές στο Βόλο. Συνολικά ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον ΑΟΤ μετρά 10 νίκες και δύο ισοπαλίες (τέρματα 29-7). Τελευταίο παιχνίδι εντός έδρας για τους «ερυθρόλευκους» κόντρα στα Τρίκαλα ήταν την περίοδο 2000-01 και συγκεκριμένα στις 7/4/2001, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 2-1, με τέρματα των Κεφαλίδη και Μπέκου, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει το σκορ ο Μέλλος.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις