Νίκη… ανάσα για τον Ιάλυσο

Οι «τοξοβόλοι» επιβλήθηκαν με 1-0 του Αιγάλεω, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Football League

Σε ένα ματς που είχε χαρακτήρα… τελικού και για τις δύο ομάδες, ο Ιάλυσος έκανε το καθήκον του. Οι Ροδίτες υποδέχθηκαν το Σάββατο (18/1) στο «Οικονομίδειο» το Αιγάλεω, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Football League και πήραν βαθμολογική… ανάσα.

Οι «τοξοβόλοι» επικράτησαν με 1-0 του «Σίτι» και ανέβηκαν στους 16 βαθμούς, ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη. Στον αντίποδα, το Αιγάλεω παρέμεινε στους 17 βαθμούς και πλέον νιώθει την… καυτή ανάσα των «τοξοβόλων».

Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο οποίος δυσκόλεψε αφάνταστα τους ποδοσφαιριστές.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μόλις στο 36’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαστραντωνάκη, ο οποίος σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σικαλιά.

Στο 45’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Γκοτοβού στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζεται».

Το κακό πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους.

Στο δεύτερο μισό η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά. Ο Ιάλυσος είχε τα ηνία της αναμέτρησης, ενώ το Αιγάλεω περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, μη μπορώντας να κάνει το παιχνίδι του. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο τραυματισμός του Ισμαέλ Μπλάνκο, ο οποίος είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή από το 23′.

Στο 58’ ο Κούντικ μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων από τα αριστερά και με διαγώνιο σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Σικαλιά, χωρίς πάντως να τα καταφέρει. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κονέ προσπάθησε να βάλει το πόδι και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά βρήκε μόνο… αέρα.

Εν τέλει, η… λύτρωση για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν καλύτεροι, ήρθε στο 60’. Ο Μαστραντωνάκης έκανε την κούρσα από τα δεξιά και μπήκε στην περιοχή, γυρίζοντας την κατάλληλη στιγμή στο δεύτερο δοκάρι για τον Χειρίτραντα ο οποίος προ κενής εστίας δε… λάθεψε, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση.

Η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με το Αιγάλεω να έχει μία καλή ευκαιρία στο 67’ με τον Μαρκολίνο, ο ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα στη θέση του τραυματία Κατσικογιάννη, να δοκιμάζει σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Ανδρούτσο να είναι σε ετοιμότητα.

Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις στη συνέχεια, με τους Ροδίτες να… ελπίζουν για μία καλύτερη συνέχεια.

Κίτρινες: Κονέ, Ρεκλείτης, Πετράκης, Μπάρδης – Γκότοβος

ΙΑΛΥΣΟΣ (Βαγγέλης Χοσάδας): Ανδρούτσος, Μακρυδημήτρης, Παγώνης, Κούντικ (61′ Πετράκης), Ρεκλείτης, Μπάρδης, Χειρίτραντας (86′ Πάτας), Χειμωνέττος, Μαστραντωνάκης (76′ Κούγιος), Κονέ, Γιώργου.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Θωμάς Γράφας): Σικαλιάς, Τσαφταρίδης, Ιωαννίδης, Συριόπουλος, Γκότοβος, Λάμπρου, Καπός, Σταματάκης, Μπλάνκο (23′ λ.τρ. Μαγκάκης), Κατσικογιάννης (54′ λ.τρ. Μαρκολίνο), Μακρυγιάννης (89’ Μεγαρίτης).

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις