Η διαιτησία και η ατυχία στέρησαν τη νίκη από τον Ολυμπιακό Βόλου

Παρά το γεγονός πως προηγήθηκε στο 14’ και έπαιξε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να κερδίσει τον Α.Ο. Τρίκαλα, φέρνοντας ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2) στην έδρα του. Πάντως, για το αποτέλεσμα του αγώνα σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών (Ζαμπαλάς, Μάνος, Στάικος), οι οποίοι αδίκησαν σε πολλές περιπτώσεις τις προσπάθειες των παικτών του Σούλη Παπαδόπουλου, ξεσηκώνοντας παράλληλα και τον κόσμο του Ολυμπιακού, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης Βόλου.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ (1-0) στο 14’, με κοντινή κεφαλιά του Κέρη, ενώ ο Ριζογιάννης ισοφάρισε σε 1-1, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 47’. Στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 52’ οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα (1-2) για πρώτη φορά στο ματς, με αυτογκόλ του Φαζού, για να πάρει το αίμα του πίσω ο παίκτης κάνοντας το 2-2 στο 74’, με κοντινή προβολή. Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως η αναμέτρηση, Ολυμπιακός Βόλου-Α.Ο. Τρίκαλα, διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης Βόλου, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Football League.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Σούλης Παπαδόπουλος, παρέταξε την ομάδα του, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ξενοδόχοφ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, ο Βοσνακίδης, με τον Φαζό. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μητρόπουλος και Τσιάρας, οι οποίοι είχαν μπροστά τους τρεις επιθετικούς μέσους, τον Κουτσιανικούλη (δεξιά), τον Κέρη (κέντρο) και τον Πόζογλου (αριστερά). Επίσης, για τη θέση του σέντερ φορ επιλέχθηκε, ο Πόζογλου.

Από ένα γκολ οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο
Μόλις στο 9’ ο Κέρη έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Πόζογλου, ο οποίος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Ζαρόπουλο, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ, που επιχείρησε, απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας του Α.Ο. Τρίκαλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, το χλιαρό σουτ του Τσίτα, μπλόκαρε ο Ζαρόπουλος. Στο 14’ οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Πόζογλου έβγαλε ωραία σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Κέρη να σκοράρει με κεφαλιά από κοντά. Στο 29’ το σουτ που επιχείρησε ο Σταματής από καλή θέση, απέκρουσε ο Ξενοδόχοφ στην αριστερή γωνία της εστίας του. Στο 41’ Ο Κουσιανικούλης πήρε τη μπάλα έξω από τη περιοχή και με ωραία κίνηση βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζαρόπουλου. Στο 46’ ο διαιτητής είδε χέρι στον Βοσνακίδη και υπέδειξε πέναλτι, με τον Ριζογιάννη να το εκτελεί εύστοχα και να σημειώνει το 1-1 στο 47’, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Δεν μπόρεσε να γυρίσει το σκορ, ο Ολυμπιακός Βόλου, στο δεύτερο μέρος
Στο 52’ ο Θεοδωρόπουλος έβγαλε σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Φαζό να σημειώνει αυτογόλ στην στην προσπάθειά του να διώξει και τους φιλοξενούμενους να προηγούνται  (2-1) για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να απαντήσει. Όμως, η κοντινή κεφαλιά του Φαζού στο 59’, αποκρούστηκε σωτήρια από το Ζαρόπουλο στη δεξιά πλευρά της εστίας του. Έπειτα, ακολούθησαν η εκτέλεση φάουλ του Πόζογλου (65’) και η κεφαλιά του Φαζού (66’), οι οποίες αμφότερες αποκρούστηκαν από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Στο 74’ ο Φαζός με κοντινή προβολή, έπειτα από υπέροχη σέντρα του Κέρη από τη δεξιά πλευρά σημείωσε το 2-2.  Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα στο 81’ ο Σταματής προσπάθησε να πλασάρει από κοντά, με τη μπάλα να κοντράρει στο Φαζό και να καταλήγει κόρνερ.

Σκόρερ: 14’ Κέρη, 74’ Φαζός-47’ πεν. Ριζογιάννης, 52’ αυτ. Βοσνακίδης.
Κίτρινες: 6’ Τσιάρας, 46’ Βοσνακίδης.
Διαιτητής:  Ζαμπαλάς (Ηπείρου).
Βοηθοί:  Μάνος, Στάικος (Λάρισας).
4ος διαιτητής:  Πανυτσίδης (Κοζάνης).
Παρατηρητής:  Πουλημάς (Κέρκυρας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
:  Ξενοδόχοφ, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης (67’ Ναβαλόν), Φαζός, Τσιάρας, Μητρόπουλος (58’ Ράντι), Κουτσιανικούλης (79’ Σκοπελίτης), Πόζογλου, Κέρη, Τσίτας.
Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ: Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Νιάρος, Οικονομόπουλος, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Παπαγεωργίου (79’ Λώττας), Τεγούσης, Γρηγορόπουλος (71’ Γιαννίτσης), Τσίπρας, Σταματής (87’ Άλεξιτς).

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις