Μπλε θύελλα πέρασε ΝΙΚΗφόρα από την Καλαμάτα

Άλλος είχε το όνομα και άλλος τη χάρη στην Καλαμάτα, με τη Νίκη να αποδεικνύεται «θύελλα» και να κερδίζει την τοπική ομάδα με σκορ 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βολιώτες ο Αντόνιο Ροχάνο που πέτυχε και τα δύο γκολ της Νίκης. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 58’ με σουτ, μετά από διπλό δοκάρι σε σουτ του Κρουθ, και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 84’ ευστοχώντας από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, δύο λεπτά νωρίτερα.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη επιβλήθηκε σε όλα τα επίπεδα των γηπεδούχων, έχοντας καθαρό μυαλό και ουσία στο παιχνίδι της, απέναντι σε μία Καλαμάτα που έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για παραμονή στην κατηγορία.

Η Νίκη Βόλου με τους τρεις βαθμούς που κατέκτησε, έφτασε τους 25 και αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση, έχοντας συγκάτοικους την Καβάλα και τον Διαγόρα. Πλέον, απέχει τέσσερις βαθμούς από την προνομιούχο 2η θέση και ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια με Ιάλυσο και Αιγάλεω.

Η συνταγή …Νίκης του Στάικου Βεργέτη

Με τον Σεμπάστιαν Καμπαγέρο να τοποθετείται στο αριστερό άκρο της άμυνας στη θέση του Σάββα Κυριακίδη που έμεινε στον Βόλο, λόγω ενός τραυματισμού του, παρέταξε την ομάδα του ο Στάικος Βεργέτης. Έτσι η διάταξη της Νίκης είχε ως εξής: Πορτιέρε ο Αποστολίδης, ο Κάρδαρης κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Καμπαγέρο το αριστερό, Βοσκόπουλος και Αλιατίδης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μπαλάφας και Μπιτσάκος στον άξονα σε ρόλο αμυντικών μέσων, Ντομίνγκεθ στο «10», ο Γκαρσία στο αριστερό φτερό της επίθεσης και ο Κρουθ στο δεξί, με τον Ροχάνο ως μοναδική επιθετική αιχμή.

Δεν ρίσκαρε, δεν απειλήθηκε …

Έχοντας ως πρώτο στόχο να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα, μπήκε στο παιχνίδι η Νίκη, κάτι που το πέτυχε εύκολα καθώς οι γηπεδούχοι «ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν». Οι δύο τερματοφύλακες δεν είχαν ιδιαίτερη δουλειά στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο με τους επιθετικούς των δύο ομάδων να απειλούν κυρίως με μακρινά σουτ. Ο Στάικος Βεργέτης είδε τον Λούκας Γκαρσία να αποχωρεί τραυματίας μόλις στο 13’, με τον Μπαταγίνι να μπαίνει στη θέση του ντεπουτάροντας με τη φανέλα της Νίκης.

Το φιλμ του 1ου ημιχρόνου

1’ Έναρξη του αγώνα

3’ Κεφαλιά του Χριστοφιλέα σε κόρνερ της Καλαμάτας που εκτέλεσε ο Τριποτσέρης, η μπάλα θα περάσει άουτ

5’ Σέντρα του Κρουθ από τα αριστερά, σουτ του Γκαρσία μέσα από την περιοχή, δεν βρήκε στόχο η μπάλα

21’ Σουτ του Καμπαγέρο, μπλοκάρει ο Στεφανάκος

34’ Σουτ του Ροχάνο, δεν προβληματίζει τον Στεφανάκο

38’ Σέντρα του Νατσιόπουλου, κεφαλιά του Στεργίδη, μπλοκάρει ο Αποστολίδης

46’ Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

Ο Ροχάνο «σκότωσε» την Καλαμάτα

Η Νίκη αφού διάβασε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, χτύπησε με τον Ροχάνο στο δεύτερο ρίχνοντας την Καλαμάτα στο καναβάτσο. Οι κυανόλευκοι έπνιξαν τους γηπεδούχους στο δεύτερο μέρος προηγήθηκαν στο 58’ με σουτ του Ροχάνο από κοντινή θέση και μετά από διπλό δοκάρι σε σουτ του Κρουθ. Ο Αργεντινός «κλείδωσε» το τρίποντο στο 84’ όταν ευστόχησε από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Χριστοφιλέα, δύο λεπτά νωρίτερα.

Το φιλμ του 2ου ημιχρόνου

46’ Έναρξη 2ου ημιχρόνου

47’ Ροχάνο και Κρουθ άλλαξαν όμορφα την μπάλα με τον τελευταίο να επιχειρεί το σουτ και την μπάλα να απομακρύνεται από τους αμυντικούς της Καλαμάτας

50’ Σουτ του Στεργίδη, θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα μπλοκάρει ο Αποστολίδης

55’ Σουτ του Ροχάνο, στα χέρια του Στεφανάκου η μπάλα

56’ Άουτ καταλήγει η μπάλα στο σουτ του Μπιτσάκου

58’ 0-1 η Νίκη Βόλου. Σε σουτ του Κρουθ η μπάλα χτύπησε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι, στη συνέχεια στο δεξί με τον Ροχάνο να έρχεται και να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα

74’ Κεφαλιά του Αλιατίδη, άουτ η μπάλα

82’ Πέναλτι για τη Νίκη σε ανατροπή του Ροχάνο από τον Χριστοφιλέα

84’ 0-2 για τη Νίκη. Ο Ροχάνο θα ευστοχήσει από την άσπρη βούλα γράφοντας το 0-2

95’ Τέλος του αγώνα

 

Κίτρινες: Μπαλάφας (13’), Στεφανάκος (47’), Μπιτσάκος (48’), Κρουθ (53’), Καμπαγέρο (75’), Χριστοφιλέας (82’)

Καλαμάτα: Στεφανάκος, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας, Τόλι, Κωνσταντινόπουλος, Ζαχαρόπουλος (54’ Ελ Ιντρίσσι), Πέεφ (71’ Οσμάναγκιτς), Μπουσμπίμπα, Στεργίδης (64’ Αλεξόπουλος), Νατσιόπουλος, Ηλιόπουλος

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Κάρδαρης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Καμπαγέρο, Μπαλάφας, Μπιτσάκος, Γκαρσία (13’ λ.τ. Μπαταγίνι), Κρουθ (66’ Βοσνιάδης), Ντομίνγκεθ (88’ Κ. Κυριακίδης), Ροχάνο

Διαιτητής: Ευστράτιος Μαχαίρας (Αθηνών)

Βοηθοί: Άγγελος Κολλιάκος (Αθηνών), Δημήτριος Αλέξανδρος Σταυρόγλου (Αθηνών)

4ος: Ηλίας Κοκκόρης (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Γρηγόριος Πάνου (Αιτ/νίας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις