Α. Μπέος: «Να μας φέρει κι εμάς μερικά αυγά»

Στην τηλεόραση του Άστρα και την εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» φιλοξενήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος. Ο Δήμαρχος Βόλου απαντώντας στις ερωτήσεις του Δημήτρη Μαρέδη, αναφέρθηκε στη δικαστική του υπόθεση που εκκρεμεί. Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε επίσης για τον Βαγγέλη Μαρινάκή, κρίνοντας πως αν εκείνος αθωωθεί, τότε αυτομάτως θα αθωωθεί και ο ίδιος.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Αχιλλέα Μπέου, όπως την απομαγνητοφώνησε το Goalpost.gr:

Για τον Μαρινάκη: «Η δική μου υπερασπιστική γραμμή δεν έχει να κάνει με οποιονδήποτε άλλο κατηγορούμενο. Αφορά τον Αχιλλέα Μπέο και τίποτα άλλο. Δεν οφείλω να μιλήσω για κανέναν άλλον και δεν με ενδιαφέρει. Δεν θα κοιτάξω να πεθάνει η κατσίκα του διπλανού. Εμένα με βολεύει να αθωωθεί ο Μαρινάκης από όλες τις πλευρές, γιατί μιλούσαμε μαζί 20 ώρες την ημέρα. Αυτές είναι οι συνομιλίες μου. Το 80% είναι συνομιλίες με τον κ. Μαρινάκη. Άρα, αν αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης, αυτομάτως θα αθωωθώ κι εγώ. Έτσι λέει η λογική και η δικαιοσύνη».

Για τους λόγους που δεν μιλάει με τον Μαρινάκη: «Δεν μιλάω ακόμα με τον κ. Μαρινάκη. Όχι, όμως γι αυτούς του λόγους. Είναι μια προσωπική, δική μου επιλογή. Πραγματικά, όπως με τον κ. Μαρινάκη, έτσι και με άλλους μεγάλους επιχειρηματίες και παράγοντες είχα πολύ καλές και φοβερές σχέσεις. Η επιλογή μου να μη μιλήσω με τον κ. Μαρινάκη έχει να κάνει με το αγκάλιασμα ή με τη σχέση που δημιούργησε με τον κ. Κούγια».

maredhsbeos

Για τις σχέσεις του Μαρινάκη με τον Εφέτη: «Το δικό μου σχόλιο είναι ότι είναι ανεπίτρεπτο. Πλέον, αυτό το θέμα άπτεται σε υψηλά υφισταμένους, στον Υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Παρασκευόπουλο, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την κ. Κοτζαμάνη και στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κ. Θάνου. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και επίορκους δικαστές, όπως ο κ. Τζιμπλάκης πρέπει να τους βγάλει στο περιθώριο και να τους περάσει από πειθαρχικό. Για το αν το συγκεκριμένο βούλευμα, η εισήγηση του κ. Μπριλάκη, πρέπει να εξεταστεί πάλι, αυτοί θα το κρίνουν και όχι εγώ».

Για τις κατηγορίες που του προσάπτει το δικαστήριο: «Έχω κάνει 7-8 αιτήματα εδώ και τέσσερα χρόνια. Ούτε καν τα βλέπανε. Έλεγα πραγματικά περιστατικά που έχω βιώσει και έλεγε το κατηγορητήριο ότι είναι 1,2,3. Δεν ήταν 1,2,3, ήταν 7,8,9. Παραποιούσαν την πραγματικότητα και την αλήθεια. Τους το τόνιζα, το δήλωνα, έκανα αιτήσεις.

Λέγανε ότι δωροδόκησα. Ποιον; Πού; Πότε; Πόσα; Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Λέγανε μετά ότι εξαπάτησα τον ΟΠΑΠ και ερχόταν ο ΟΠΑΠ και έλεγε ότι έχουμε μόνο κέρδη από τους αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου. Άρα, ποιον εξαπάτησα;

Έχουν ξεφτιλιστεί και είναι εκτεθειμένοι στην κοινή γνώμη και με τον εκβιασμό. Δεν μπορούσαν να τον συνδέσουν. Δεν υπήρχε εκβιαζόμενος. Ποιον εκβίαζα; Τον τοίχο; Δεν άπτεται και στον τρόπο που λειτουργώ εγώ. Δεν έχω μάθει να εκβιάζω ό,τι είναι να πω, το λέω στα ίσα, σταράτα και μπροστά».

astramaredhsmpeos

Για τα αιτήματα που έχει κάνει στη δικαιοσύνη: «Δεν επιθυμώ κανένας κατηγορούμενος να καθίσει στο σκαμνί. Εγώ κοιτάω τον Αχιλλέα Μπέο. Τώρα, αν θα γυρίσει η υπόθεση πίσω, είναι ένα αίτημα που έχω κάνει από το 2012, χωρίς να γνωρίζω ποιοι θα παραπεμφθούν με το βούλευμα ή ποιοι δεν θα παραπεμφθούν. Είναι ένα πάγιο αίτημα μου, προσκομίζοντας αποδείξεις και τεράστια νομικά ζητήματα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Έχω κάνει αίτηση αναίρεσης και αιτήσεις για περαιτέρω εξέταση».

Για την πρόταση του Πούλιου: «Στην πρόταση που κάνει ο κ. Πούλιος, την οποία υιοθετεί ο κ. Τζιμπλάκης, ισχυρίζεται ότι στηνόντουσαν παιχνίδια, χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Μαρινάκης. Δηλαδή, ότι πήγαινα και έστηνα τα παιχνίδια, έπαιρνε τα 25 εκατομμύρια ο κ. Μαρινάκης που έβγαινε πρωταθλητής και δεν το ήξερε. Δηλαδή, αστεία πράγματα. Το δεύτερο και το σημαντικότερο, ο κ. Πούλιος έκανε 19 μήνες για να καταθέσει αυτή την πρόταση. Ο κ. Τζιμπλάκης μέσα σε 34 μέρες εισηγήθηκε αυτό, χωρίς να ανοίξει καν τη δικογραφία».

astrampeosmaredhs

Για τις συνομιλίες του Εφέτη με τον Μαρινάκη: «Τις ήξερα. Τα ήξερα όλα αυτά κατά 80%. Ξέρω ότι είχαν προσωπικές σχέσεις και ότι ήταν οπαδός του Ολυμπιακού. Του λέγανε εκτός από τα διαρκείας, πέρασε να πάρεις και τα αυγά για το Πάσχα. Να μας φέρει κι εμάς μερικά, γιατί δεν έχει μόνο αυτός παιδιά, έχουμε κι εμείς».

Για τους μάρτυρες που δεν υπάρχουν και τον Κούγια: «Το σημαντικότερο είναι ότι μέσα από τις αιτήσεις που έχω υποβάλει ζητούσαν την περαιτέρω εξέταση μαρτύρων και στοιχείων. Σε όλη αυτή τη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας. Τι απάντησε ο περιβόητος κ. Πούλιος; Πρώτον, ότι δεν έχουν τις διευθύνσεις των ποδοσφαιριστών που είναι πανεύκολο να τις βρουν και δεύτερον, αυτά είναι πλημμελήματα που έχουν παραγραφεί. Ναι, κύριε, αλλά μέσα από αυτά τα πλημμελήματα που έχουν παραγραφεί σύμφωνα με τον νόμο, εσύ στοιχειοθετείς κατηγορία κακουργηματικής πράξης. Είναι ντροπή. Νομικά είναι ένα έκτρωμα. Είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη, η οποία είναι εκτεθειμένη. Το δήλωσα και άλλη φορά και το δηλώνω και τώρα. Στο δικαστήριο θα πάω μόνος μου, χωρίς δικηγόρο. Ας κατηγορηθώ. Θα το κάνω για να γελοιοποιήσω τη δικαιοσύνη. Πώς μπορεί να με κατηγορήσει για το οτιδήποτε, χωρίς έναν μάρτυρα; Δεν υπάρχει μάρτυρας και ο κ. Κούγιας που ήταν ο μοναδικός, κρίθηκε ανεπαρκής από τους αρμόδιους δικαστές. Ο κ. Κούγιας μετά ανακάλεσε και είπε ότι έκανε λάθος».

beosmaredhs

Για την υπόθεση με τον πρώην διαιτητή, Γιώργο Δαλούκα: «Σε 10 μέρες θα γίνει το δικαστήριο με τον κ. Δαλούκα. Είναι 12 μάρτυρες. Όλοι θα έρθουν να επιβεβαιώσουν αυτά που έλεγα εγώ με τον κ. Δαλούκα. Αφού δεν ήταν μπροστά, τι θα πουν; Αστεία υπόθεση μιλάμε. Μόνο ο κ. Δαλούκας κι εγώ μπορούμε να πούμε τι ειπώθηκε ανάμεσα μας και σε μία χρονική στιγμή που παρευρέθηκε μπροστά και ο κ. Κουτρούμπας, που νομίζω ότι ο κ. Δαλούκας είναι ανιψιός του».

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις