Η. Σολάκης: Ήρθα με μεγάλη χαρά να βοηθήσω τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ηλίας Σολάκης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς έχει συνδέσει το όνομά του με την πορεία των «ερυθρολεύκων» στη Σούπερ Λιγκ την περίοδο 2010-11, έπαιξε με το βολιώτικο συγκρότημα στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ μία χρονιά νωρίτερα είχε πανηγυρίσει με τον Ολυμπιακό την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, όντας ο σκόρερ των «ερυθρολεύκων».
Στη συνέχεια είχε διατελέσει και τεχνικός διευθυντής στον Ολυμπιακό Βόλου και επιστρέφει στην ομάδα σε μια εποχή όπου οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία και να αναρριχηθούν όσο τον δυνατόν ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα της Φούτμπολ Λιγκ.
Ο Ηλίας Σολάκης κατέχει θέση στο τεχνικό τιμ της ομάδας, δίπλα στον Λεωνίδα Βόκολο και χθες έδωσε κανονικά το «παρών» στην προπόνηση της ομάδας και είχε την πρώτη του γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές.
Ο Ηλίας Σολάκης μίλησε στην εφημερίδα “Θεσσαλία” για την επιστροφή του στην ομάδα τονίζοντας:
«Είχα φύγει από το Βόλο με πολύ καλές αναμνήσεις. Στο μυαλό μου υπάρχουν πάντα ωραίες εικόνες από τον Ολυμπιακό Βόλου. Πέρασα πάρα πολύ καλά στην ομάδα και όταν μετά από κάποια χρόνια η ομάδα χρειάστηκε και πάλι τη βοήθειά μου, είμαι εδώ πάντα πρόθυμος να βοηθήσω μία ομάδα με την οποία είχα «δεθεί» συναισθηματικά. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλές δυνατότητες. Είναι μεγάλη ομάδα, έχει βαριά φανέλα και με τη βοήθεια όλων, του τεχνικού επιτελείου, των ποδοσφαιριστών και του κόσμου, μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει, αλλά και να βάλει τις βάσεις για κάτι καλύτερο στο μέλλον».
Για το αν ο Ολυμπιακός προλαβαίνει στα 10 παιχνίδια που απομένουν να καλύψει το χαμένο έδαφος και να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ: «Στο ποδόσφαιρο πάντα ελπίζεις για το καλύτερο, όταν μπροστά υπάρχουν παιχνίδια. Άλλωστε και εγώ ήρθα στην ομάδα για να τη βοηθήσω να πάει καλύτερα στο πρωτάθλημα. Από κει και πέρα, ο καθένας από την πλευρά του, θα κάνει ότι είναι καλύτερο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».
Για τη θέση που θα έχει στο τεχνικό τιμ: «Δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τις αρμοδιότητες που θα έχω στην ομάδα κι αν θα αναλάβω και κάποιο πόστο σε τμήματα υποδομής. Έχω ξεκινήσει ως προπονητής, μου αρέσει αυτό το κομμάτι και θέλω να το εξελίξω. Μέσα από τις εμπειρίες γίνεσαι και καλύτερος και από τις εμπειρίες που θα πάρω από τον Ολυμπιακό Βόλου, σιγά-σιγά θα βελτιώνομαι και εγώ, ως προπονητής. Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να γίνονται χωρίς απότομες κινήσεις και υπερβολές».
Για το αν γνωρίζει την ομάδα και αν την έχει παρακολουθήσει: «Έχω δει τον Ολυμπιακό Βόλου σε τουλάχιστον 4-5 παιχνίδια. Πολλοί ποδοσφαιριστές είναι αρκετά καλοί, έχουν εμπειρία και η ομάδα ίσως σε 2-3 ματς να δικαιούταν να πάρει κάτι καλύτερο στα παιχνίδια, που δεν το πήρε. Θεωρώ ότι με την αλλαγή και του προπονητή, όλοι να δώσουν το κάτι παραπάνω, περισσότερη θετική ενέργεια, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός Βόλου να εκπληρώσει τους στόχους του».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις