“Άρης – Αποκάλυψη: Δικαιώθηκε για Ντουρμισάι, παίζει με Παναιτωλικό”

Μετά τη νίκη του επί της Ξάνθης ο Άρης έχει έναν ακόμα λόγο για να είναι ικανοποιημένος και αυτό έχει να κάνει με τον Φιορίν Ντουρμισάι, αναφέρει το ρεπορτάζ του sportime.gr.

Η υπόθεσή του εκδικάστηκε την Πέμπτη (23/1) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και η απόφαση θα ανακοινωθεί την Παρασκευή (24/1). Ωστόσο, έχει ήδη παρθεί (με 3-0 υπέρ των Θεσσαλονικέων) και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime ο παίκτης στο εξής θα υπολογίζεται κανονικά. Δεδομένου ότι ο Ιντέγε είναι τραυματίας, δεν αποκλείεται να τον δούμε και βασικό στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Ο Άρης έκανε αυτό που έπρεπε. Κατέθεσε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την ανάκληση του δελτίου του Ντουρμισάι και όλα πήραν τον δρόμο τους. Η ΕΠΟ αναγνωρίζει πως είναι άλλη η νυν ΠΑΕ Άρης και άλλη εκείνη που είχε χρέη. Επομένως, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ακυρωθεί η μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό.

Αντιθέτως, με τη FIFA τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές εταιρείες και θα πάρει χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα εκεί. Γι’ αυτό και εκτός απροόπτου ο Ντουρμισάι θα είναι η μοναδική χειμερινή μεταγραφή των «κίτρινων».

Στον Άρη, πάντως, ευελπιστούν ότι η απόφαση για τον Ντουρμισάι, η οποία και θα κοινοποιηθεί στη FIFA, θα αλλάξει τα δεδομένα και η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα άρει την απόφαση της για απαγόρευση μεταγραφών.

Η απόφαση κοινοποιείται στη FIFA

Από εκεί και πέρα, η ΕΠΟ μεταφράζει την απόφαση και την Παρασκευή θα την κοινοποιήσει στην Παγκόσμιο Ομοσπονδία. Αναμένεται να επικοινωνήσει προσωπικά με τη FIFA και ο Βαγγέλης Γραμμένος ώστε να λυθεί το transfer ban του Άρη. Αυτό ισχύει μόνο για μεταγραφές από το εξωτερικό, πάντως, ούτως ή άλλως. Εντός των συνόρων μπορούν να κάνουν προσθήκες οι «κίτρινοι» και γι’ αυτό εξετάζουν δύο λύσεις ακόμα.

Η μία έχει γραφτεί καιρό τώρα από το Sportime και είναι ο Μπρούνο, ο οποίος δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς. Η δεύτερη είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Λεονάρντο Κούτρης. Δεν είναι το ίδιο εύκολη όσο εκκρεμεί για τον Ολυμπιακό και το θέμα της πώλησης του Κώστα Τσιμίκα, αλλά ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα αρέσει πολύ σε κάποιους εντός της ΠΑΕ Άρης.

sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις