Πλήρη δράση στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ

Στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος» στρέφονται τα φώτα στη 13η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑΘ, όπου αύριο Κυριακή «μονομαχούν ΓΣ Βόλου και Ίωνας. Επίσης για τον 1ο όμιλο σήμερα παίζουν Κεραυνός-ΓΣ Αλμυρού Αγριά-Ελευθεριακός και Αιολικός-ΑΕΒΔ.

ΓΣ Βόλου-Ίωνας
Αύριο Κυριακή πραγματοποιείται ίσως το σπουδαιότερο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ. Στις 17.30 στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος» ΓΣ Βόλου και Ίωνας «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» σ’ ένα ματς που το θέλουν πολύ και οι δύο «μονομάχοι».
Από τη μια μεριά οι «ασπρόμαυροι» επιθυμούν να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση, καθώς η 8η θέση δεν αντικατοπτρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι νεαροί καλαθοσφαιριστές των Παναγιώτη Τύμπα και Γιώργου Ντάκη.
Από την άλλη πλευρά οι «κυανέρυθροι» διανύουν περίοδο φόρμας και επιδιώκουν να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους. Ο Δημήτρης Τζήμας ανάρρωσε από τον σοβαρό τραυματισμό του και θα βρίσκεται στην αποστολή μετά από απουσία 10 μηνών.

Κεραυνός-ΓΣ Αλμυρού
Αντέδρασε σωστά ο ΓΣ Αλμυρού μετά την παρθενική του ήττα στο πρωτάθλημα από τον Αιολικό. Έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση «διέλυσε» τη Νίκαια 2012 με 100-80 αποδεικνύοντας ότι το ματς με τους «γαλάζιους» ήταν απλά μια κακή παρένθεση.
Σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά αντιμετωπίζουν τον Κεραυνό και είναι το φαβορί για να πάρουν το 12ο ροζ φύλλο φέτος.
Απόντες από το σημερινό ματς θα είναι ο Βασίλης Θέος για επαγγελματικούς λόγους και ο Θεόδωρος Τοκατλίδης λόγω σπουδών.

Αγριά-Ελευθεριακός
Αγριά και Ελευθεριακός «συγκρούονται» σήμερα στις 5.30 μ.μ. στην έδρα της πρώτης, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους. Οι «κιτρινόμαυροι» φιγουράρουν στη 2η θέση της βαθμολογίας στοχεύοντας στα πλέι οφ.
Ο Σπύρος Ρόσσιος εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και θα απουσιάσει από το σημερινό ματς.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Ελευθεριακός είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης και όλοι γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες να πάρουν «διπλό» στην έδρα της Αγριάς είναι λιγοστές. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσουν για το καλύτερο έχοντας ανεβασμένο ηθικό μετά την άνετη επικράτηση σε βάρος του Φοίβου.

Αιολικός-ΑΕΒΔ
Παλιότερα η αναμέτρηση Αιολικού-Αθλητικής Ένωσης Βόλου Διμηνίου θα θεωρούνταν ντέρμπι παραμονής αλλά αυτό δεν ισχύει πια. Κι αυτό γιατί ο Αιολικός φέτος έχει πραγματοποιήσει άλματα προς τα εμπρός και πλέον στόχος του είναι η πρώτη τετράδα. Στον σημερινό αγώνα, που θα γίνει στις 17.30 στο κλειστό της Ν. Ιωνίας θα επιχειρήσει να πάρει μια ακόμη πολύτιμη νίκη.
Στον αγωνιστικό τομέα ο Κολτσιδόπουλος έχει ενοχλήσεις στον λαγονοψοΐτη και είναι αμφίβολος, όπως και ο Λογοδότης που προσβλήθηκε από ίωση.
Στην αντίπερα όχθη η ΑΕΒΔ ψάχνει νίκες για να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση, αλλά γνωρίζει καλά πως σήμερα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα απέναντι σ’ έναν φορμαρισμένο αντίπαλο.
Οι διαιτητές και γραμματείες των αγώνων της Α1 ΕΣΚΑΘ του Σαββατοκύριακου είναι οι εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ
Σάββατο 25/1
Κλ. «Ι. Πατάκης» 17.00 Νίκαια 2012-Αστέρας Λαρ., διαιτητές: Γιατρόπουλος, Δότα.
Κλ. Αγ. Θωμά 17.30 Κεραυνός-ΓΣ Αλμυρού, διαιτητές: Κοντογιάννης, Βόντζα.
Κλ. Αγριάς 17.30 Αγριά-Ελευθεριακός, διαιτητές: Γιαννουλής, Μπουγλός Ι., γραμματεία: Βενετσάνος, Βούλγαρης, Πολύζος.
Κλ. Ν. Ιωνίας 17.30 Αιολικός-ΑΕΒΔ, διαιτητές: Τσουμαχίδης, Μπουγλός Π., γραμματεία: Μαριτσούδη, Πεγιούκα, Καροτσάκης.
Κλ. Γιάννουλης 19.30 Φοίβος-Σπάρτακος, διαιτητές: Παζώλης, Καραχρήστος.
Κυριακή 26/1
Κλ. «Β. Παρασκευόπουλος» 17.30 ΓΣ Βόλου-Ίωνας, διαιτητές: Τζαφλέρης, Αβραμίδου, γραμματεία: Τσιργούλα, Καραγεώργος, Καροτσάκης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις