Ήττα-ντροπή για τον Ολυμπιακό Βόλου στην Ηγουμενίτσα

Ο Ολυμπιακός Βόλου παρουσιάστηκε σε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι, κατώτερος των περιστάσεων, γνωρίζοντας απίστευτη ήττα, με το ευρύ 4-1 από τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας. Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», καθώς υπό τις οδηγίες του, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου γνώρισαν τη συντριβή, με 4-1 από τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε αισθητή την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, μόλις για τρία λεπτά, καθώς μεταξύ του 25’ και του 27’ δημιούργησε από μία ευκαιρία σε κάθε λεπτό. Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου 45λεπτου, ο Θεσπρωτός είχε ρόλο πρωταγωνιστή, καταφέρνοντας μάλιστα σε δύο περιπτώσεις να σκοράρει (14’ Ραμίρεζ, 22’ Μπίκας) και να φύγει για τα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, έχοντας σκορ ασφαλείας (2-0).
Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο και στο δεύτερο μέρος του αγώνα, με τους παθιασμένους παίκτες του Χουάν Ραμόν Ρότσα να κάνουν ό,τι θέλουν τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και στο δεύτερο 45λεπτο της αναμέτρησης. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας των δύο ομάδων ήταν να φιλοδωρήσει, ο Θεσπρωτός, με «τεσσάρα» τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ η ομάδα της Μαγνησίας να πετύχει απλά το γκολ της τιμής (74’ Φαζός). Αξίζει να αναφερθεί πως η αναμέτρηση, Θεσπρωτός-Ολυμπιακός Βόλου, διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο της Ηγουμενίτσας για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.  

Πως παρατάχθηκε, ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Λεωνίδας Βόκολος, παρέταξε την ομάδα του, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ξενοδόχοφ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, ο Παπαιωάννου, με τον Φαζό. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μητρόπουλος και Ράντι, οι οποίοι είχαν μπροστά τους τρεις επιθετικούς μέσους, τον Κουτσιανικούλη (δεξιά), τον Πόζογλου (κέντρο) και τον Κέρη (αριστερά). Επίσης, για τη θέση του σέντερ φορ επιλέχθηκε, ο Τσίτας.

Σε ρόλο κυνηγού από το πρώτο ημίχρονο, ο ανύπαρκτος Ολυμπιακός Βόλου
Στο 14’ ο Ραμίρεζ κατάφερε να ανοίξει το σκορ (1-0), με σουτ που επιχείρησε από κοντινή απόσταση. Μετά από τέσσερα λεπτά, ο Μπίκας έβγαλε ωραία σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Κολλά να επιχειρεί το σουτ από πλάγια θέση και τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο 19’ ο Ντάλα Κόστα βρέθηκε σε σημείο βολής, αλλά το σουτ που δοκίμασε, μπλόκαρε, ο Ξενοδόχοφ. Στο 22’ ο Μπίκας που πραγματοποιούσε καλό παιχνίδι, μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, πραγματοποίησε ψηλοκρεμαστό σουτ,  νικώντας τον Ξενοδόχοφ και σημειώνοντας παράλληλα το 2-0.
Στο 25’ ο Κουτσιανικούλης σούταρε από πλεονεκτική θέση, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Πόζογλου αποκρούστηκε από τον Κίναλη σε κόρνερ, ενώ εκείνο του Γραικού από μακρινή απόσταση στο 27’, κατέληξε άουτ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 45’, το μακρινό σουτ που επιχείρησε, ο Ευθυμίου, έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοφ.

Δέχθηκε άλλα δύο τέρματα, ο κάκιστος Ολυμπιακός Βόλου, στο δεύτερο μέρος
Στο 57’, ο Ευθυμίου, είχε διπλή χαμένη ευκαιρία, καθώς τα δύο σουτ που επιχείρησε, αποκρούστηκαν από τους Ξενοδόχοφ και Παπαϊωάννου, ενώ το σουτ που δοκίμασε ο Σκοπελίτης στο 66’ έφυγε άουτ. Στο 69’ ο Σερβιλάκης βρήκε ιδανικά τον Ευθυμίου, ο οποίος με κοντινό πλασέ, ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0. Πέντε λεπτά αργότερα, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρη, βρήκε σε δοκάρι της εστίας του Κίναλη. Στο ίδιο λεπτό, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να μειώσει στο σκορ. Στο 74’ ο Ναβαλόν εκτέλεσε ωραία, το κόρνερ, με τον Φαζό να πιάνει εξαιρετική κεφαλιά, μειώνοντας σε 3-1. Όμως, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς στο 92’ πέτυχαν και τέταρτο τέρμα. Ο Καζβιρόπουλος πραγματοποίησε καταπληκτική προσπάθεια από την αριστερή πλευρά και με μαγική στρωτή μπαλιά, ο Ραμίρεζ κατάφερε να διαμορφώσει το 4-1, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα στην εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησαν αυτός και οι συμπαίκτες του κόντρα στον κάκιστο Ολυμπιακό Βόλου.

Σκόρερ: 14’, 92’ Ραμίρεζ, 22’ Μπίκας, 69’ Ευθυμίου-74’ Φαζός.
Κίτρινες: 87’ Ράντι.
Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας).
Βοηθοί: Πήττας, Καραλής (Ηλείας).
4ος διαιτητής: Γιούργας (Κέρκυρας).
Παρατηρητής: Σπύρου (Καστοριάς).
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κίναλης, Ζούρκος, Κολλάς, Καρβούνης, Σταυρίδης, Σερβιλάκης, Κολτσίδας, Ραμίρεζ, Μπίκας (85’ Κωνσταντίνου), Ντάλα Κόστα (71’ Καζβιρόπουλος), Ευθυμίου (90’ Βουκομάνοβιτς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Ξενοδόχοφ, Γραικός (71’ Κόλα), Φαζός, Παπαϊωάννου, Μπουτζίκος, Μητρόπουλος (58’ Σκοπελίτης), Ράντι, Κουτσιανικούλης, Πόζογλου, Κέρη, Τσίτας (71’ Ναβαλόν).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις