Έμφραγμα για Ρήγα στο 82΄

Την αδυναμία του να τελειώσει το παιχνίδι πλήρωσε ο Ρήγας Φεραίος, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Φωκικό. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Αρμενίου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον δεύτερο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και το πλήρωσε, αφού το τέρμα του Φωκικού ήταν και το μοναδικό εντός εστίας (η ομάδα της Άμιφισσας έκανε τρία σουτ σε ολόκληρο τον αγώνα).

Η Βελεστινιώτικη ομάδα διατήρησε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αν και είχε κάποια κενά διαστήματα στο ματς. Στο 55΄ μάλιστα της ακυρώθηκε γκολ του Σέττου, ενώ στο 59΄ είχε χαμένο πέναλτι με τον Κορέτα. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν επίσης με παίκτη λιγότερο από το 57΄, λόγω αποβολής του Μουσασβίλι με δεύτερη κίτρινη. Με αυτή την ισοπαλία ο Ρήγας έφτασε τους 5 πόντους και έπεσε στην ενδέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το μοναδικό γκολ της Βελεστινιώτικης ομάδας στην αναμέτρηση πέτυχε ο Κορέτα στο 12΄, ενώ το τέρμα της ισοφάρισης για την ομάδα της Άμφισσας πέτυχε ο Γεωργουσόπουλος στο 82΄.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

Ισοπεδωτικός μέχρι το γκολ του Κορέτα ο Ρήγας
Ο Ρήγας Φεραίος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, χάνοντας τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Δύο λεπτά από την έναρξη του αγώνα, ο Σέττος έπιασε το σουτ, αλλά ο Κεχαγιάς μπλόκαρε τη μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Ζενούνι από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο Σέττος έβγαλε τη σέντρα στον Σφάκα, εκείνος έπιασε ένα γυριστό σουτ, αλλά ο Κεχαγιάς έδιωξε σε κόρνερ. Αυτό που δεν κατάφεραν οι Σέττος, Ζενούνι και Σφάκας, το πέτυχε ο Κορέτα στο 12΄. Ο μεσοεπιθετικός του Ρήγα, έπειτα από πάσα του Σέττου, πλάσαρε ιδανικά τον Κεχαγιά, ανοίγοντας το σκορ υπέρ της ομάδας του.

Έπεσε η απόδοση του Ρήγα, αλλά δεν απειλήθηκε
Από εκείνο το χρονικό σημείο (13ο λεπτό) μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, ο γρήγορος ρυθμός που είχε επιβάλει η Βελεστινιώτικη ομάδα, έπεσε αισθητά. Μπορεί να μη χρειάστηκε σε κάποια φάση να επέμβει ο Κεφαλάς, μπορεί να είχε την κατοχή με το μέρος της, αλλά δεν έκανε αισθητή την παρουσία της μπροστά από την εστία του Φωκικού. Στο 24΄ η ομάδα της Άμφισσας προσπάθησε να απειλήσει τον Ρήγα, όμως το απευθείας φάουλ του Κούσουτιτς πέρασε άουτ. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με εκτελεστή τον Σπαθή. Το φάουλ του αμυντικού του Ρήγα, έφυγε επίσης εκτός εστίας. Στο 34΄ το σουτ του Λυμπέρη, δεν είχε το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσε ο ίδιος, με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Κεφαλά. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, με τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών, ο Γεωργατζής προσπάθησε με εκτέλεση φάουλ να βρει κάποιον συμπαίκτη του, αλλά ο Κεχαγιάς μπλόκαρε χωρίς δυσκολία.

Υπήρχε μόνο ο Ρήγας στο γήπεδο μέχρι το 60΄
Ο Ρήγας Φεραίος ανέβασε ρυθμούς από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα. Πέντε λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Χατζηαθανασίου έβγαλε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Γεωργατζή πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, το διαγώνιο σουτ του Σέττου απέκρουσε ο Κεχαγιάς. Στο 55΄ το γκολ του Σέττου από απευθείας εκτέλεση φάουλ, ακυρώθηκε χωρίς λόγο. Σε αυτό το σημείο ο Ρήγας θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι, ενώ το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 57΄ ο Σέττος ανετράπη εντός περιοχής από τον Μουσασβίλι και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Πανυτσίδης, του έδειξε το δρόμο προς τα αποδυτήρια, αφού πρώτα τον τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 59΄ ο Κορέτα εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φωκικού, με τον μεσοεπιθετικό του Ρήγα να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη.

Πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες και ισοφαρίστηκε ο Ρήγας
Η ομάδα του Βελεστίνου δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς και λίγο πριν το φινάλε το πλήρωσε. Στο 72΄ ο Ρήγας είχε νέα μοναδική ευκαιρία για να πάρει τη νίκη. Ο Γεωργατζής έβγαλε τη σέντρα, ο Σφάκας πήρε την κεφαλιά και εκείνη βρήκε για άλλη μια φορά το δοκάρι της εστίας του Φωκικού. Έξι λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Αυτό που δεν πέτυχαν οι «κυανόλευκοι» με τον Σφάκα, το πέτυχε ο Φωκικός. Στο 82΄ ο Γεωργουσόπουλος, έπειτα από σέντρα από τα αριστερά, με άψογο σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κεφαλά. Το σκορ παρέμεινε το ίδιο μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Ρήγας Φεραίος: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Αλεξίου, Σφάκας, Γεωργατζής (Γκίκας 79΄), Κορέτα (67΄ Γουτούλης), Ζενούνι, Σέττος (75΄ Θεοδώρου)
Στον πάγκο: Χατζής, Γκάγκας, Μουσαμπελίου, Τσουμπέκος 

Φωκικός: Κεχαγιάς, Καμβύσης, Μαυρουδής, Μουσασβίλι, Ζαννής, Ουαταρά, Κόσουτσιτς, Λυμπέρης, Μπονγκ, Γεωργουσόπουλος (90΄ Σβίγγος), Γεωργαντόπουλος (60΄ Αθανασιάδης)
Στον πάγκο: Σαββίδης, Τσουτουλίδης, Σίμος, Καραχρήστος, Σέλανσι

Σκόρερ: Κορέτα, Γεωργουσόπουλος
Κίτρινες: Αλεξίου, Γουτούλης, Καμβύσης, Μαυρουδής,
Κόκκινη: Μουσασβίλι (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Πανυτσίδης Κ. (Κοζάνης)
Α΄ Βοηθός: Τσιάμπασης Χ. (Κοζάνης)
Β΄ Βοηθός: Τζιουβάρας Θ. (Κοζάνης)
Παρατηρητής Αγώνα: Αραμόπουλος Δ. (Φθιώτιδας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις