Σε Όλυμπο και Λουτρά Πόζαρ έτρεξαν οι δρομείς του συλλόγου

Στον 31ο χρόνο της ιστορίας του μπήκε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, και αυτή την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου θα γιορτάσει δεόντως με την κοπή πίτας που θα πραγματοποιήσει στο κέντρο “Ελλάδας Εικόνες”.

Με χαρά τα 323 μέλη του ΣΔΥΒ βλέπουν την καθημερινή προσπάθεια και τον ιδρώτα χρόνων και δεκαετιών να ανταμείβεται από την απήχηση που γνωρίζει στην κοινωνία το τρέξιμο και ο ίδιος ο σύλλογος, καθώς διαρκώς νέα άτομα κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής, και κάθε χρόνο έρχονται στον Βόλο χιλιάδες επισκέπτες για τις διοργανώσεις και συνδιοργανώσεις του συλλόγου. Η προσφορά με ποικίλους τρόπους στη φιλανθρωπική δράση και στα ιδρύματα της πόλης αποτελούν το επιστέγασμα των προσπαθειών.

Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί το πλήθος δράσεων που θα ακολουθήσει σε όλο το 2020 συμπεριλαμβανόμενης και πενθήμερης εκδρομής που θα ανακοινωθεί για το εξωτερικό. Θα τιμηθούν με βραβείο-έκπληξη μέλη του ΣΔΥΒ για τις επιτυχίες στο 2019, επίσης μέλη για την προσφορά στον αθλητισμό και στον σύλλογο σε βάθος χρόνων. Ο ΣΔΥΒ ως σύλλογος λαϊκού μαζικού αθλητισμού που έχει ως τελευταίο ζητούμενο τις διακρίσεις και ως πρώτο μέλημα τη διαχρονικότητα ανεξαρτήτως επιδόσεων, θα τιμήσει επίσης στις βραβεύσεις δρομείς του που τερματίζουν σε «αργούς», πάντα εντός εισαγωγικών, χρόνους και θέσεις, και συνεχίζουν πάντα με επιμονή να ασκούν το άθλημα που τόσο αγαπούν. Ξεχωριστή στιγμή θα αποτελέσει η βράβευση όλων των παιδιών των δρομέων-μελών του συλλόγου που ήδη έχουν τρέξει στους πρώτους τους (παιδικούς) αγώνες και θα αποτελέσουν τις επόμενες δεκαετίες το νέο αίμα ως συνεχιστές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 13.00, ενώ στις 12.00 θα προηγηθεί Γενική Συνέλευση. Τιμή κάρτας με φαγητό και απεριόριστο κρασί, 12 ευρώ. Τονίζεται ότι οι κάρτες θα διατίθενται στο κατάστημα Aspirina, είναι 230 στο αριθμό, όσες και η χωρητικότητα του καταστήματος και λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης που υπάρχει, αναμένεται να εξαντληθούν και να μην υπάρχουν διαθέσιμες την ημέρα της εκδήλωσης. Γι’αυτό τα μέλη, φίλοι και συνοδοί καλούνται να προμηθευτούν τις κάρτες έγκαιρα. Τα μέλη θα πληρώνουν επίσης την ετήσια συνδρομή μέλους (5 ευρώ), από την οποία βέβαια εξαιρούνται οι συνοδοί, συγγενείς και φίλοι.

Σε Όλυμπο και Λουτρά Πόζαρ έτρεξαν οι δρομείς του συλλόγου την Κυριακή

Στον χειμερινό ορεινό αγώνα 26 χιλιομέτρων στον Όλυμπο “”4ος Rogkas 2020” με συνολική υψομετρική ανάβαση 1.900 μέτρων αγωνίστηκαν 270 σκληροτράχηλοι δρομείς από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ανάμεσά τους και 6 μέλη του ΣΔΥ Βόλου. Ο Rogkas είναι μια διοργάνωση ιδιαίτερα απαιτητική που γίνεται κάθε χρόνο στην καρδιά του χειμώνα και διεξάγεται κανονικά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και το άφθονο χιόνι που υπάρχει στη διαδρομή. 51ος τερμάτισε ο Απόστολος Μπαρμπούλης με χρόνο 4.01.27. Ακολούθησαν 80ος ο Κώστας Τσουράπας με 4.16.18, 117ος ο Χαράλαμπος Δοδοντζίδης 4.32.04, 122ος ο Κώστας Πολίτης 4.33.08, 133ος ο Θωμάς Μαλιαχόβας 4.37.00, 20η στην κατάταξη γυναικών η Μαρία Μακροθανάση 5.38.30.

Το θαυμάσιας ομορφιάς τοπίο με τους καταρράκτες, τα σπήλαια, φαράγγια, τα μονοπάτια και τα ιαματικά ζεστά νερά των 37ο C απόλαυσαν περισσότεροι από 500 δρομείς που έτρεξαν στους 7ους Ιαματικούς Αγώνες Λουτρών Λουτρακίου Πόζαρ Αλμωπίας. Έγιναν 3 αγώνες όλων των αποστάσεων, 21, 11 και 6 χιλιομέτρων και ο ΣΔΥ Βόλου ήταν και φέτος εκεί με 4 δρομείς του που συμμετείχαν σε όλες τις διαδρομές. Ο Αμβρόσιος Δημητριάδης αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του αγώνα των 6 χιλιομέτρων με χρόνο 26:35, κατά τριάμισι λεπτά γρηγορότερος από τον αθλητή που ακολούθησε. Ένατος στα 11 χιλιόμετρα τερμάτισε ο Χρήστος Χασάπης με 56:02 και 9η στις γυναίκες η Άρτεμις Λιόλιου με 1:11:46. Στη μεγάλη απόσταση η Βάσω Τασιώνη ήταν 16η στις γυναίκες με χρόνο 2:46:23.

Κοινωνική δράση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου

Ο ΣΔΥ Βόλου συνεχίζει την κοινωνική προσφορά με μία νέα πρωτοβουλία που αφορά τη συγκέντρωση ρούχων που θα δοθούν σε αυτούς που τα χρειάζονται. Όλα τα μέλη και όχι μόνο, μπορούν να συγκεντρώσουν και να παραδώσουν τα ρούχα που δεν χρειάζονται, αθλητικά αλλά και πολιτικά, καθώς και t-shirts που παίρνουν σε αγώνες και δεν χρησιμοποιούν, μπουφάν κ.α. Προϋπόθεση, να είναι σε άριστη κατάσταση, καθαρά και πλυμένα. Τα ρούχα θα συγκεντρώσει δρομέας μέλος του ΣΔΥ Βόλου σε χώρο που διαθέτει στην οδό Ογλ με Μαγνήτων αυτή την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου ώρα 16.00 ως 17.00 και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου ίδια ώρα. Για όσους μένουν εκτός Βόλου, ρούχα θα συγκεντρώνονται επίσης και κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας του ΣΔΥ Βόλου την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο κέντρο Ελλάδας Εικόνες. Όλα τα ρούχα θα συσκευαστούν και θα παραδοθούν σε ιδρύματα για τα οποία θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Εγγραφές γίνονται από τον ΣΔΥΒ για τις εξής 4 προσεχείς διοργανώσεις για τις οποίες θα γίνει σε όλες εκδρομή με λεωφορείο. Στο επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι εγγραφές για πολλούς ακόμη αγώνες της άνοιξης και όχι μόνο.

4ο Gentiki trail 20χλμ και 3ο Gentikaki trail 5χλμ Λάρισα. 16 Φεβρουαρίου. Ποσό συμμετοχής 12 και 7 ευρώ αντίστοιχα.

Katerini Run 2020 Ημιμαραθώνιος και 5χλμ. 8 Μαρτίου. Ποσό συμμετοχής 10 και 3 ευρώ αντίστοιχα.

12ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα-Τρίκαλα & αγώνας 5 χλμ. 15 Μαρτίου. Ποσό συμμετοχής 12 ευρώ για κάθε αγώνα. Παιδικός Αγώνας δωρεάν.

5ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας». 22 Μαρτίου. αγώνες: 21,1χλμ (10 ευρώ), 5χλμ (10 ευρώ), 7,8χλμ περιπατητική διαδρομή (δωρεάν).

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου με παράλληλους αγώνες εκτός από τη μεγάλη απόσταση, το 27ο I Love Volos Run 5.1km και τον Παιδικό Αγώνα 500m. Ποσό συμμετοχής 10 ευρώ, ο Παιδικός Αγώνας βέβαια δωρεάν. Το Ορφανοτροφείο Βόλου θα είναι το Ίδρυμα που θα στηρίξει φέτος ο ΣΔΥ Βόλου και ο Ημιμαραθώνιος Βόλου, με εγγυημένο ελάχιστο ποσό που θα δοθεί από τις συμμετοχές των αθλητών, 2.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις