Κουτίνας: «Στη Νίκη Βόλου είμαι στο σπίτι μου»

Η Νίκη Βόλου συνεχίζει στα ψηλά της βαθμολογίας, μιας και μπήκε με το… δεξί στον Β γύρο του πρωταθλήματος κατακτώντας το θετικό αποτέλεσμα επι της Αναγέννησης Καρδίτσας στην παράταση με το συναρπαστικό 108-102 στην παράταση.

Ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, Σάκης Κουτίνας (έγραψε 38 πόντους 11/12 βολές 5/10 διποντα, 5/10 τρίποντα, 11 ριμπάουντ και 39 βαθμούς αξιολόγησης), αναφέρθηκε στο basketa.gr για το συγκεκριμένο ματς, ξεκαθάρισε με άκρως ειλικρίνεια πως ο μοναδικός στόχος της ομάδας του είναι η άνοδος, ενώ μίλησε και για τους «προσωπικούς» του φαν και πως αισθάνεται όταν τον παρακολουθούν από τις κερκίδες του γηπέδου.

Πήρατε το ματς απέναντι στην Καρδίτσα στην παράταση, που πιστεύεις ότι κρίθηκε το ματς;
«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Συναρπαστικό παιχνίδι, έτσι όπως εξελίχθηκε το σκορ. Στο ημίχρονο ήμασταν δεκαπέντε πόντους πίσω, ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο πήγαμε στους μείον δεκαεννιά και μετα είχαμε ένα πολύ καλό ξέσπασμα τους φτάσαμε και από εκεί και έπειτα το ματς πήγαινε πόντο πόντο. Στην παράταση κρίθηκε με το ‘’θέλω’’ το δικό μας και το πρέπει το δικό μας γιατί είμαστε μια ομάδα που πάμε για πρωτάθλημα. Ξεκάθαρα από την αρχή του πρωταθλήματος αυτός ήταν ο στόχος μας. Να τελειώσει το πρωτάθλημα και όλοι οι συμπαίκτες μου να είναι υγιείς να μην έχουν κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Και να έρθει η άνοδος που όλοι θέλουμε. Πέρσι ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, με έναν υποβιβασμό που πιστεύω δεν μας άξιζε και βάλαμε όλοι φέτος σκοπό να ανεβάσουμε φέτος την ομάδα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που τα περισσότερα σας παιχνίδια έχουν κριθεί την τελευταία στιγμή;
«Έτσι είναι. Έχουμε κερδίσει πολλά παιχνίδι στον πόντο και γενικά ήμασταν πίσω στο σκορ και προηγηθήκαμε στο τέλος. Γενικά έτσι είναι το στιλ της ομάδας μας. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ίσως να μας αρέσουν τα δύσκολα».

Ενδεχομένως να επηρεάζει ότι πρέπει να κατάφερε το στόχο της ανόδου;
«Όχι. Είμαστε έξι εφτά άτομα που είμαστε έμπειρα, έχουμε παίξει και σε παραπάνω κατηγορία, οπότε δεν μας βαραίνει τόσο. Το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η άνοδος είναι σκοπός της ομάδας αλλά δεν μας βαραίνει στα παιχνίδια. Παίζουμε σε μια περίεργη κατηγορία. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κάποιον, γιατί ξαφνικά μπορεί να σου κάνει ζημιά».

Ποια είναι η άποψη σου για τον 3ο όμιλο;
«Είναι ένα πρωτάθλημα που έχουν ξεχωρίσει δυο τρεις ομάδες, εμείς ο Αίολος και τα Ιωάννινα και όλες οι υπόλοιπες ομάδες από εκεί και κάτω (αν εξαιρέσεις την Κέρκυρα που κατεβαίνει με εφήβους από επιλογή της) είναι ακριβώς στην ίδια θέση και δυναμική. Δηλαδή μπορεί να κάνουν ζημιά παντού και δεν ξέρεις μέχρι την τελευταία στιγμή ποιος θα πέσει και ποιος θα σωθεί. Είναι πολύ περίεργο φέτος το πρωτάθλημα. Προς τα πάνω πάντως έχει ξεχωρίσει. Δεν έχει τελειώσει κάτι αλλά έτσι φαίνεται».

Θεωρείς ότι θα έρθει και άλλη «έκπληξη» κατά τη διάρκεια του Β γύρου;
«Είναι ανάλογα το πόσο προπονημένη είναι κάθε ομάδα. δηλαδή από τις ‘’πρώτες’’ ομάδες άμα είναι προπονημένες σωστά, δεν πιστεύω ότι θα στραβοπατήσουν κάπου. Είναι καθαρά στο… χέρι τους. από εκεί και έπειτα μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα. Ότι θα γίνει κάποια έκπληξη θα γίνει, σε όλα τα πρωταθλήματα γίνονται».

Η παρουσία σου σε κάθε παιχνίδι είναι εξαιρετική, με αποκορύφωμα το ματς κόντρα στην Αναγέννηση που σημείωσες 38 πόντους, αισθάνεσαι την ομάδα και το γήπεδο της Νίκης σαν το σπίτι σου;
«Είμαι στο σπίτι μου. Μεγάλωσα σε αυτή την ομάδα, παίζω στην νίκη από μικρός. Αν εξαιρέσεις τα πέντε χρόνια, από τα 24 μέχρι και τα 29 μου που πήγα σε άλλες ομάδες, είμαι μια ζωή σε αυτή την ομάδα. οπότε νιώθω οικεία. Είναι ένα πολύ ωραίο περιβάλλον για εμένα, οπότε όλα είναι καλά. μου αρέσει να παίζω εδώ είναι καλά».

Έχεις παρατηρήσει διαφορές στην ομάδα σε σχέση με τα πρώτα χρόνια που ήσουν στην Νίκη;
«Από την στιγμή που γύρισα και μετα, δηλαδή τα τελευταία τρία χρόνια, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Μας έχουν στην ώρα μας τα πάντα. Δεν μας λείπει τίποτα. Η Νίκη λειτουργεί σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό αυτό».

Η εικόνα που περνάει προς τα έξω είναι ότι έχετε κάθε Κυριακή ένα γήπεδο γεμάτο, έτσι συμβαίνει και στην πραγματικότητα;
«Είναι μια απίστευτη ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο. Κάθε Κυριακή  είναι σχεδόν γεμάτο, ο κόσμος είναι δίπλα μας. Βοηθάει πολύ και ότι η ομάδα κάνει πορεία πρωταθλητισμού, οπότε είναι ένα έξτρα κίνητρο για τον κόσμο. Εκτός όμως από αυτό, όλα τα χρόνια ο κόσμος της νίκης ήταν κοντά. Δεν είναι μια ομάδα που δεν είχε κόσμο, αλλά φέτος πραγματικά γίνεται κάτι πολύ όμορφο μέσα στο γήπεδο κάθε Κυριακή».

Ποιο είναι το συναίσθημα όταν στην κερκίδα έχεις «προσωπικούς» θαυμαστές και εννοώ την οικογένεια του.
«Είναι η τρέλα μου. Γυρνάω πολλές φορές και κοιτάω τα παιδιά μου στην κερκίδα και νιώθω υπέροχα. Μου δίνει πολύ ενέργεια και δύναμη αυτό. Είναι πολύ ωραία στιγμή. Και βέβαια ο μικρός μου είναι τρελαμένος με το μπάσκετ».

Θα ήθελες να παίξεις κάποια στιγμή με τον γιο σου;
«Αυτό είναι ευχή άμα γίνει αλλά δεν νομίζω να με προλάβει. Θέλω να έχει μια εικόνα από το πως παίζω. Να έχει την εικόνα μου σαν παίκτης. Να μεγαλώσει και να έχει μνήμη και εικόνες από εμένα όσο παίζω. Αυτό είναι το ιδανικό για εμένα. Καθαρά ηλικιακά το λέω, μακάρι θα είναι κάτι φανταστικό».

Υπάρχει κάτι που να μην έχεις ζήσει στην μπασκετική σου καριέρα και να θέλεις να το βιώσεις;
«Νιώθω τόσο καλά και θέλω όσα χρόνια μπορώ να παίξω μπάσκετ ακόμα να το ευχαριστιέμαι. Αυτός είναι ο στόχος και φυσικά να μην έχω κάποιον σημαντικό τραυματισμό. Είχα δυο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα μου, δύο χιαστούς, οπότε έχω αναθεωρήσει λίγο στο μυαλό μου. Θέλω σε κάθε παιχνίδι να το ευχαριστιέμαι και να περνάω όμορφα. Αυτή είναι η ευχή για εμένα».

Τι διαφορές έχει το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς;
«Είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Είναι μια κόντρα που κρατάει από πολύ παλιά, Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός Βόλου. Η κόντρα είναι όμως μονο μέσα στις τέσσερις γραμμές. Όταν παίζεις είτε εντός είτε εκτός είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα σε αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι. Όπως βλέπεις τα μεγάλα ντέρμπι έτσι και αυτό σε μικρότερη κλίμακα. Όλη τη εβδομάδα ζεις γι’ αυτό το παιχνίδι, ο κόσμος προετοιμάζεται για αυτό, είναι ολόκληρη διαδικασία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις