Αλλαγή σελίδας με Λάμπρου στη Νίκη – Καμία απαίτηση από Ξάνθη και Μακρόπουλο

Η ασυμφωνία χαρακτήρων είναι η πιο συνηθισμένη αιτία διαζυγίων στον κόσμο και στην περίπτωση της Νίκης δεν υπήρξε εξαίρεση. Στις αρχές του καλοκαιριού τέσσερις άνθρωποι ανέλαβαν να αναστήσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης, συμβάλλοντας οικονομικά και ταυτόχρονα ρισκάροντας τα χρήματά τους καθώς κανείς δεν γνώριζε εκ των προτέρων την κατάληξη αυτού του εγχειρήματος.

Ο Γιάννης Ξάνθης, ο Σταμάτης Μακρόπουλος, ο Στέλιος Βούλγαρης και ο Βασίλης Λάμπρου αποτέλεσαν τους πρωτεργάτες και τους χρηματοδότες αυτής της προσπάθειας και όλα έδειχναν πως η συνεργασία κυλούσε ομαλά και όλα στην ομάδα δούλευαν ρολόι. Η αλήθεια είναι πως αυτό συνέβαινε στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυτής της συνεργασίας. Όμως κάποια στιγμή στο πρόσφατο παρελθόν οι απόψεις των τεσσάρων ανδρών διέφεραν ριζικά ως προς την αντιμετώπιση κάποιων σημαντικών θεμάτων της ομάδας με συνέπεια να προκύψουν τα πρώτα ρήγματα.

Από τη μία ο Γιάννης Ξάνθης με τον Σταμάτη Μακρόπουλο και από την άλλη ο Στέλιος Βούλγαρης και ο Βασίλης Λάμπρου. Η σύγκρουση απόψεων των δύο πλευρών έφερε την παραίτηση των δύο τελευταίων από τη διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου. Μία παραίτηση που ουσιαστικά δεν ίσχυσε ποτέ καθώς Βούλγαρης και Λάμπρου συνέχισαν να είναι οι ισχυροί άνδρες του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Παρά τις συζητήσεις των δύο πλευρών, η χρυσή τομή δεν βρέθηκε με αποτέλεσμα την κατάληξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου, όπου οι Γιάννης Ξάνθης και Σταμάτης Μακρόπουλος παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, Πρόεδρος και Ταμίας αντίστοιχα, ανοίγοντας το δρόμο για τους αντικαταστάτες τους.

Στα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης καταγράφηκαν όλα όσα ειπώθηκαν στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης (θα αναφερθούμε αναλυτικά σε μεταγενέστερη ανάρτηση). Ανάμεσα στα πολλά ξεχωρίζει η δήλωση του Γιάννη Ξάνθη πως τα χρήματα που έχουν βάλει αυτός και ο Σταμάτης Μακρόπουλος, τα χαρίζουν στο σωματείο με τη μορφή χορηγίας. Το ποσό προσεγγίζει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις 30.000€. Βέβαια, αυτή είναι και η αποστολή ενός χρηματοδότη μίας ομάδας, να βάζει χρήματα όταν έχει ανάγκη ο σύλλογος και κάποια στιγμή, εφόσον οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέπουν να πάρει ένα μέρος τους, πίσω. Στην περίπτωση των δύο το δεύτερο σκέλος δεν μπορεί να υπάρξει καθώς η παραίτησή τους, τους αποκλείει από τυχόν έσοδα που μπορεί να υπάρξουν από την ομάδα.

Το θετικό είναι πως οι δύο άνδρες δεν έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους, αλλά παρέμειναν έστω και ως μέλη στο Δ.Σ. ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια όποτε αυτό τους ζητηθεί και με όποιο τρόπο κρίνουν οι ίδιοι πως θα είναι ο αποδοτικότερος.

Πλέον, ο ισχυρός άνδρας της Νίκης και Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής είναι ο Βασίλης Λάμπρου, ο οποίος εκλέχθηκε σ’ αυτή τη θέση μετά από ψηφοφορία του Διοικητικού Συμβουλίου και όλοι οφείλουν να τον στηρίξουν ώστε η προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι να έχει ευτυχή κατάληξη.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις