Στην UEFA κυβερνητικό κλιμάκιο για την προπαρασκευή του μνημονίου

Άμεσα φαίνεται πως θα προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για μνημόνιο συνεργασίας με τις UEFA και FIFA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελληνικό κλιμάκιο αναμένεται να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην έδρα της UEFA στην Ελβετία, προκειμένου να γίνει η αναγκαία προπαρασκευή και να έρθει ακολούθως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Κάποιες άλλες πληροφορίες θέλουν εκτός από τον Αλεξάντερ Τσέφεριν πρόεδρο της UEFΑ, να έρχεται στην Ελλάδα και ο ομόλογός του της FIFA, ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα λάβει τις αποφάσεις του ως προς το ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση. Κατά πληροφορίες, αυτός δεν θα είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο να περάσει εξ’ ολοκλήρου στα χέρια της FIFA και της UEFA για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια και σκοπεύει να αφήσει τις δύο συνομοσπονδίες να πάρουν επάνω τους όλες τις αποφάσεις.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις