Ξάνθης: «Όλα ήταν προσχεδιασμένα»

 Για τους λόγους παραίτησής του από την προεδρία της Ερασιτεχνικής Νίκης, μίλησε ο Γιάννης Ξάνθης φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του Blue Star. Ο πρώην Πρόεδρος της Νίκης τόνισε πως τα χρήματα που έχει βάλει αυτός και ο κ. Μακρόπουλος τα κάνουν χορηγία στην ομάδα, ενώ άφησε αιχμές για προσχεδιασμένη κίνηση ώστε να τον οδηγήσουν στην παραίτηση. Επισήμανε επίσης πως όταν ο Πάτσης αποχώρησε από την ομάδα κανείς δεν έμπαινε μπροστά και όλοι τον παρακαλούσαν να αναλάβει το φορτίο. Τώρα που η ομάδα έχει μπει σ’ έναν δρόμο όλοι εμφανίστηκαν λαλίστατοι και με ιδέες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Ξάνθη στο οπαδικό ραδιόφωνο της Νίκης:

“Μπορεί να μπήκα στην ιστορία αλλά θέλω να πω τι συνέβαινε τόσο καιρό. Δεν βγήκα ποτέ να μιλήσω από την αγάπη μου προς την ομάδα για να μην κάνω ζημιά αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πω αυτά που συνέβησαν γιατί έβγαιναν πολλοί και λέγανε πράγματα που δεν ευσταθούσαν και κάποια στιγμή βγαίνεις από τα ρούχα σου.”

“Με τον Μακρόπουλο έχουμε βάλει περίπου 30.000 ευρώ”

“Θα επαναλάβω αυτά που είπα στο διοικητικό συμβούλιο για να τα γνωρίσει και ο κόσμος. Διάφοροι τύποι της Μαιάνδρου κάθονται και κουτσομπολεύουν ότι ο Ξάνθης δεν έβαζε λεφτά, δεν έχει λεφτά λες και πρέπει να τους δώσω λόγο αν έχω λεφτά ή δεν έχω. Αν θες να μάθεις αν κάποιος έχει λεφτά πας στην τράπεζα ρωτάς και μαθαίνεις. Είναι κουτό να θέλει κάποιος να μάθει πόσα λεφτά έχει κάποιος άλλος. Δεν το συζητάω αυτό. Είπα λοιπόν πως εγώ μαζί με τον κ. Μακρόπουλο έχουμε βάλει 30.000 παρά κάτι ψιλά και το είπα ενώπιον όλου του Συμβουλίου. Αυτό έγινε μέχρι την 1η Οκτωβρίου που πλήρωσα την τελευταία μισθοδοσία στους ποδοσφαιριστές”.

“Τις εισπράξεις από τους αγώνες τις έπαιρναν ο κ. Βούλγαρης και ο κ. Λάμπρου”

 “Εκτός αυτού είπα πως ο κ. Βούλγαρης με τον κ. Λάμπρου είχαν βάλει 35.000 ή 36.000 συν 11.000 του κ. Λάμπρου. Δηλαδή 46.000 ή 47.000. Εγώ δεν επενέβηκα ποτέ στα ταμεία. Τις εισπράξεις από τους αγώνες τις έπαιρνε ο κ. Βούλγαρης με τον κ. Λάμπρου. Από την 1η Οκτωβρίου και μετά δεν είχα καμία σχέση με τα οικονομικά. Άλλωστε ούτε πιο πριν είχα μου έλεγαν απλώς να πληρώσουμε αυτόν, να πληρώσουμε εκείνον… Μόνο αυτό γινότανε. Εγώ δεν είχα καμία συμμετοχή στο θέμα της ομάδας, στην αγορά ποδοσφαιριστών και στα λάθη. Έγιναν αρκετά λάθη. Από άγνοια χάθηκαν περίπου 15.000. Χάθηκαν από προκαταβολές, από συμβόλαια, από μάνατζερ και διάφορα, που ούτε σ’ αυτά είχα συμμετοχή. Δεν ήταν δικά μου λάθη. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα έγιναν από τον κ. Βούλγαρη και τον κ. Λάμπρου. Όταν λέω όλα εννοώ όλα”.

“Κάνουμε χορηγία στην ομάδα τα χρήματα που βάλαμε με τον Μακρόπουλο”

“Κάνουμε χορηγία στην ομάδα τα χρήματα που βάλαμε με τον Μακρόπουλο. Γιατί είπα γι’ αυτό στον κ. Βούγλαρη κι εκείνος μου είπε πως δεν έχει χρήματα. Γράφτηκε στα πρακτικά αυτό και ζήτησα να  ανακοινωθεί. Δεν είδα πουθενά να το ανακοινώσει κανένας. Έχω ζητήσει χαρτί που να λέει ότι έχω κάνει χορηγία στη Νίκη αυτά τα χρήματα”.

 “Όλα ήταν προσχεδιασμένα”

“Παραμένουμε εγώ και ο κ. Μακρόπουλος στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μέχρι νεοτέρας, αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Είναι ότι όλα αυτά κατά τη γνώμη μου ήταν προσχεδιασμένα, δεν έγιναν τυχαία και εν καιρώ θα πούμε και τα υπόλοιπα. Όλα αυτά που συνέβησαν όλον αυτόν τον καιρό. Τον Δεκέμβρη που πήρα εγώ την ομάδα στα χέρια μου η ομάδα ήταν διαλυμένη και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Ούτε ήθελα να ασχοληθώ. Με παρακάλεσαν να αναλάβω την Προεδρία. Και αυτοί που βγήκαν και είπαν ότι ο Ξάνθης είναι “Πατσικός”, τώρα ξαναβγάλανε την ίδια καραμέλα αυτοί ήταν που παρακαλούσαν μέσα στο συμβούλιο να καθίσω. Εγώ θέλω να δείτε ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τη ζημιά στο Συμβούλιο, οι οποίοι ήταν και επί θητείας Πάτση και σε άλλες θητείες και θέλω μετά από 6 μήνες ή έναν χρόνο να δείτε την πορεία αυτών των ατόμων. Ήταν με τον κ. Πάτση, στον Ερασιτέχνη συμφωνούσαν με τον κ. Πάτση τώρα είναι με τον κ. Λάμπρου συμφωνούν με τον κ. Λάμπρου κλπ. Θέλω ο κόσμος να έχει υπόψη του αυτά τα άτομα. Από όλα αυτά τα άτομα δεν ήθελε κανένας να βάλει υποψηφιότητα”.

“Αυτοί που έφερα εγώ ξαφνικά διαπίστωσαν πως εγώ δεν κάνω”

“Στον Ερασιτέχνη τον κ. Γκόλια, τον κ. Λάμπρου, τον κ. Μακρόπουλο τους επέβαλα εγώ αν θυμάστε. Όλοι αυτοί λοιπόν που τους επέβαλα εγώ ξαφνικά διαπίστωσαν ότι εγώ δεν κάνω. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Λίγα λέγονται μπροστά και πολλά από πίσω. Πάνω στα λεγόμενα τα δικά μου δεν πήρε κανένας θέση. Μου έλεγαν όλοι στο Διοικητικό Συμβούλιο να παραμείνω, αλλά πώς; Να κάνω τον διακοσμητικό πρόεδρο; Δεν γίνονται αυτά. Έχω γίνει 60 χρονών και όλος ο Βόλος ξέρει ποιος είμαι. Δεν είχα ανάγκη να γίνω πρόεδρος στη Νίκη για να αναγνωριστώ. Με ξέρεις και σε ξέρω άπειρα χρόνια. Δεν είμαι ούτε άνεργος ούτε δημόσιος υπάλληλος για να μου λέει ο άλλος κάνε αυτό και κάνε εκείνο. Θέλω να πω πως δεν ήρθα στη Νίκη γιατί είχα ανάγκη από τη Νίκη για να προβληθώ ή άλλα οφέλη. Ήρθα στη Νίκη για να βοηθήσω. Βοήθησα, έβαλα αυτά τα λεφτά που ήθελα. Και να πω και κάτι άλλο. Και πέρυσι που πανηγύριζαν που βγήκαμε στη Σούπερ Λιγκ πάλι ο Ξάνθης ήταν από πίσω και πανηγύριζαν. Αυτοί που βγαίνουν τώρα και λένε είναι Πατσικός. Αυτοί δεν ήταν Πατσικοί που πανηγύριζαν;”

“Στην κριτική είναι μανούλες”

“Όλοι αυτοί που κάνουν κριτική αλλά ποτέ δεν βοηθάνε. Τους είδα… δεν έχει βοηθήσει κανένας από αυτούς. Στην κριτική είναι μανούλες όλοι πρώτοι, όταν είναι να βάλουν το χέρι στην τσέπη είναι τελευταίοι. Άσε ο κ. Βούλγαρης. Ο κ. Βούλγαρης έβαλε πέντε δραχμές και έχει δικαίωμα να μιλάει. Άνθρωποι ήρθαν από το πουθενά και κάθε μέρα στα ραδιόφωνα κι εδώ κι εκεί. Ο κ. Μακρόπουλος έβαλε 14.000 και δεν μίλησε μια φορά στο ραδιόφωνο και βλέπετε ανθρώπους που δεν έχουν βάλει ένα ευρώ, κάθε μέρα είναι στα ραδιόφωνα. Αυτό δεν σας κινεί την περιέργεια;”

“Εγώ ήμουν εναντίον του One Man Show”

“Δεν ανέχομαι να αφήνει κανένας μομφή για εμένα, ένα, και δεύτερον είχαμε ξεκινήσει με άλλη φιλοσοφία. Δεν θέλαμε να δώσουμε σε ένα άτομο να κάνει κουμάντο. Θέλαμε να πάμε συλλογικά. Το καλοκαίρι είχα άνθρωπο είχε οικονομική ευχέρεια δέκα φορές μεγαλύτερη από όλους όσους είμαστε μαζί στο Συμβούλιο και ήταν φερέγγυος. Μου ζήτησε αν ήθελα να πάρει την ομάδα και του είπα «όχι». Τώρα τι συμβαίνει στη Νίκη; Εγώ ήμουν εναντίον του One Man Show δεν πέρασε από το μυαλό μου να κάνω εγώ τον πρόεδρο. Δεν ήθελα να κάνω τον πρόεδρο. Ήθελα απλώς να βοηθήσω. Αλλά επί της ουσίας εκεί καταλήξαμε. Είμαι μαλωμένος με τα ψέματα και πολλές φορές γίνομαι κακός.”

“Τώρα που η ομάδα έστρωσε παρουσιάστηκαν όλοι λαλίστατοι και με ιδέες”

“Δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα και γι’ αυτό δεν έφερα αντίρρηση με τα χρήματα και τα κάνω χορηγία στη Νίκη για να συνεχίσει και να πάει καλύτερα. Ας περάσουν όλοι αυτοί που αγαπάν τη Νίκη να το κάνουν κι αυτοί πράξη. Απέδειξα ότι δεν με ενδιαφέρει ούτε το προεδριλίκι ούτε τίποτα. Χθες λοιπόν  επέμεναν να κάτσω να κάνω τον Πρόεδρο και είπα όχι. Εγώ γεννήθηκα στο γήπεδο της Νίκης, δεν ήρθα ούτε από το βουνό, ούτε από τον κάμπο. Θέλω δεν θέλω δεν μπορώ να είμαι μακριά από την ομάδα. Όποιος θέλει να βοηθήσει τη Νίκη η πόρτα είναι ανοιχτή ας έρθει και να μην είναι μόνο στα πανηγύρια, όταν η Νίκη πάει καλά. Να έρθουν να βοηθήσουν και όταν η Νίκη δεν πάει καλά. Γιατί ο καιρός έχει γυρίσματα. Μια ομάδα πάει και καλά, πάει και άσχημα. Άκουσα λοιπόν πριν που μιλούσατε με τον κ. Πάτση και είπε ο άνθρωπος αυτό που σου λέω εγώ τώρα. Δεν μπορεί στις χαρές να είσαι μαζί και στις λύπες ανάθεμα. Αυτό που έζησα εγώ τον Δεκέμβρη, που δεν ερχόταν κανένας, πού ήταν όλοι αυτοί; Έβγαινα και παρακαλούσα να έρθουν να μπουν στο συμβούλιο. Τώρα που η ομάδα έστρωσε νάτοι παρουσιάστηκαν όλοι λαλίστατοι και με ιδέες. Δεν αναφέρομαι στον κ. Βούλγαρη, ο κ. Βούλγαρης βάζει και το χέρι στην τσέπη. Το είπα εξ αρχής: ο κ. Βούλγαρης αν μη τι άλλο βάζει χρήματα, για άλλο πράγμα μπορώ να τον κατηγορήσω. Λέω για όλους που τρέχουν να πλαισιώσουν τον εκάστοτε πρόεδρο. Δεν έχει σχέση αυτό με την διοίκηση του κ. Πάτση. Ο κ. Πάτσης ήταν πρόεδρος ΠΑΕ και ήταν δικό του μαγαζί. Τώρα δεν είναι κανενός μαγαζί ο Ερασιτέχνης. Εγώ τουλάχιστον δεν προσπάθησα να το κάνω μαγαζί δικό μου.”

Απομαγνητοφώνηση: Γιώργος Αποστολακόπουλος για το goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις