Έτοιμος να επιστρέψει στις νίκες ο Βόλος με Λαμία (pregame)

To 11o παιχνίδι έδρας δίνει σήμερα στις 17.15 (Novasports 3) ο Βόλος, με τους «κυανέρυθρους» να υποδέχονται στο Πανθεσσαλικό στάδιο τη Λαμία, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στόχος της ομάδας είναι η επιστροφή στις νίκες μετά από τέσσερα ματς, όπου ο απολογισμός ήταν τρεις ήττες και μία ισοπαλία.
Στους παίκτες του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο δίνεται η ευκαιρία να κερδίσουν σήμερα τη Λαμία και να την ξεπεράσουν στο βαθμολογικό πίνακα. Αυτή τη στιγμή η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι δύο βαθμοί, με τον Βόλο να έχει 22 και η Λαμία 24. Εδώ και αρκετές αγωνιστικές οι «κυανέρυθροι» βρίσκονται σταθερά στην 11η θέση της κατάταξης (ισοβαθμούν με τον Αστέρα Τρίπολης) και μπορούν να αναρριχηθούν ψηλότερα, τη στιγμή μάλιστα που το πρόγραμμα γίνεται πιο βατό μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.
Είναι γεγονός πως ο τρόπος παιχνιδιού του Βόλου έχει αλλάξει, από τότε που την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Αλμπέρτο Γκαγιέγκο. Ο Ισπανός τεχνικός περνά σιγά-σιγά τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία και επιδίωξή του είναι, η ομάδα να είναι ανταγωνιστική, όπως παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και να κερδίζει αντιπάλους που είναι στα μέτρα της.
Η προετοιμασία των «κυανέρυθρων» ολοκληρώθηκε χθες και στη συνέχεια ο Αλμπέρτο Γκαγιέγκο ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Σ’ αυτή δεν μετέχουν ο τιμωρημένος Αουγκούστο Μαξ και ο τραυματίας Λιασίν Κανταμούρο. Ο πρώτος εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του, ενώ ο Αλγερινός αμυντικός βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας και εκτός απρόοπτου θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας την προσεχή εβδομάδα. Σε σχέση με το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, επιστρέφουν οι Κώστας Μπαλογιάννης (αποθεραπεύτηκε) και Νίκος Μελίσσας (εξέτισε την ποινή του).
Όσον αφορά το πιθανό σχήμα που θα παρατάξει σήμερα ο Αλμπέρτο Γκαγιέγκο είναι το ακόλουθο: Τερματοφύλακας θα είναι ο Γκαραβέλης, ενώ την τριάδα στην άμυνα θα αποτελέσουν οι Δημόπουλος, Τσίκα και Οικονόμου. Στα άκρα, ως φουλ μπακ, θα αγωνιστούν οι Ντεντάκης (δεξιά) και Φεράρι (αριστερά). Στον άξονα θα παίξουν οι Τσοκάνης και Μπαλογιάννης, ο Μουνίθ θα έχει επιτελικό ρόλο στο παιχνίδι, με τους Γκουαροτσένα και Γέντρισεκ να είναι οι δύο επιθετικοί. Στην αποστολή μετέχουν και οι Μελίσσας, Ζοάο, Τόρες, Τσαούσης, Διαμαντής, Λύρατζης, Μάντζης και Μήτογλου.

Διαιτητής ο Γκορτσίλας
Ο Στάθης Γκορτσίλας από την Ένωση Μακεδονίας ορίστηκε να διευθύνει το σημερινό παιχνίδι. Η Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και ο Νικόλαος Πάγκαλος (Λασιθίου) θα είναι οι δύο βοηθοί, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας). Ο Στέφανος Κουμπαράκης από την Ένωση Θράκης θα είναι στο VAR, με τον Δημήτρη Σαμοΐλη να είναι AVAR. Παρατηρητής ορίστηκε ο Γιώργος Λιόλιος από τη Λάρισα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις