Επιστροφή στις νίκες για τον Βόλο, 1-0 τη Λαμία

Την πρώτη του εντός έδρας νίκη για το 2020 πέτυχε ο Βόλος κόντρα στη Λαμία και αναρριχήθηκε στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τρεις βαθμούς μακριά από τα πλέι οφ. Το νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Βασίλης Μάντζης στο 49′.

Τέλος στο αρνητικό του σερί των 4 αγώνων χωρίς νίκη έβαλε σήμερα ο Βόλος, καθώς επικράτησε με 1-0 της Λαμίας και εδραιώθηκε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν 5 αγώνες μακριά από το «τρίποντο», αλλά παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας από την ουρά.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Γκαραβέλη κάτω από τα γκολπόστ, τους  Οικονόμου, Τσίκα, Δημόπουλο στα στόπερ, τον Ντεντάκη δεξιό μπακ-χαφ, τον Φεράρι αριστερό, τους Τσοκάνη, Ζοάο, Μουνίθ στον άξονα και τους Γκουαροτσένα, Μάντζη στη γραμμή κρούσης.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Κάχριμαν στο τέρμα,  τους Ασίγκμπα, Αντέτζο, Βύντρα,  στα στόπερ, τον Βάντερσον αριστερό μπακ-χαφ, τον Σκόνδρα δεξιό, τους Δημούτσο, Νιασέ στον άξονα και τους Ρόμανιτς, Καραμάνο πίσω από τον Μπιανκόνι.
Το πρώτο ημίχρονο είχε μία ξεκάθαρη εικόνα. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα σε επίπεδα κατοχής 65% και οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τη… μισή φάση για να βγουν στην κόντρα. Ομως την ίδια στιγμή αμύνονταν υποδειγματικά. Οι «νεοφώτιστοι» αδυνατούσαν να παίξουν κάθετα και αρέσκονταν σε σέντρες, που εύκολα «καθάριζε» η τριάδα των στόπερ της Λαμίας. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 30′ το κοντέρ τους κατέγραφε 0/9 εύστοχα γεμίσματα και η ανάπαυλα τους βρήκε μεν με 3 καλές φάσεις, αλλά οι δύο ήταν σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Μουνίθ (29′ άουτ, 45′ δύσκολα σε κόρνερ ο Κάχριμαν). Η άλλη αφορούσε ένα σουτ του Γκουαρατσένα (6′). Στο ίδιο διάστημα η Λαμία απείλησε ουσιαστικά με τον Ρόμανιτς στο 38′ (Γκαραβέλης σε κόρνερ) και η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ.
Το δεύτερο μισό όμως ήταν διαφορετικό. Στο 48′ απείλησε ο Ρόμανιτς και στην εξέλιξη της φάσης ο  Ζοάο βγήκε στην πλάτη του Βύντρα, πλάσαρε τον Κάχριμαν, αλλά ο Ασίγκμπα έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Δευτερόλεπτα μετά ο Βόλος βρήκε δίχτυα, όταν ο Οικονόμου έβγαλε ωραία τον Μουνίθ στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος έκανε την παράλληλη και ο Μάντζης, από το ύψος της μικρής περιοχής, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
Πλέον στη Λαμία ήταν εκ των πραγμάτων «υποχρεωμένοι» να βγουν μπροστά και με την είσοδο του Βασιλόγιαννη  «άλλαξαν» το σύστημα σε 4-4-2. Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Βόλου, είχαν ορισμένες καλές στιγμές (Βύντρα 71′, Καραμάνος 88′), όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.  Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που σε αυτό το διάστημα απώλεσαν μία κλασική ευκαιρία, με τον Ζοάο στο 69′.
ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Δημόπουλος, Οικονόμου (75′ Λύρατζης), Τσίκα, Ντεντάκης, Τσοκάνης, Γκουαροτσένα, Φεράρι, Μουνίθ, Ζοάο (84′ Γέντρισεκ), Μάντζης (75′ Τόρες).
ΛΑΜΙΑ: Κάχριμαν, Σκόνδρας (64′ Βασιλόγιαννης), Ασίγκμπα (80′ Βιγιάλμπα), Βύντρα, Βάντερσον, Αντέτζο, Δημούτσος, Ρόμανιτς (74′ Τιρόνε), Νιάσε, Μπιανκόνι,  Καραμάνος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις