Αυτός ήταν Ολυμπιακός, «άλωσε» την Ιεράπετρα

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να πάρει σπουδαίο «διπλό» και με ανατροπή στην Ιεράπετρα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-3. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, πανηγυρίζοντας μία ευρεία νίκη στην Κρήτη και επιστρέφοντας παράλληλα στο δρόμο των επιτυχιών, μετά από σχεδόν ένα μήνα, καθώς η τελευταία νίκη τους είχε σημειωθεί στις 4 Ιανουαρίου του 2020, με αντίπαλο τον Ασπρόπυργο (σ.σ. 4-1 στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης Βόλου για τη 14η αγωνιστική της Football League).

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ιεράπετρα ήταν καλύτερη αγωνιστικά και μάλιστα πήρε και προβάδισμα στο σκορ. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα (1-0), με τον Σκόνδρα, για να έρθει ο Ράντι να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 28’ στη μοναδική αξιόλογη φάση των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μέρος. Όσον αφορά το δεύτερο μέρος, οι «ασπρόμαυροι» δεν υπήρχαν αγωνιστικά, με τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου να μπαίνουν ψυχωμένοι και τελικά να γυρίζουν το εις βάρος τους σκορ. Αρχικά, ο Κέρη (σ.σ. που ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης) κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα στο 59’ για το 1-2, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τσίτα για το 1-3. Αξίζει να αναφερθεί πως η αναμέτρηση, Ιεράπετρα-Ολυμπιακός Βόλου, διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο της Ιεράπετρας «Βουζουνεράκειο» για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Πως παρατάχθηκε, η Ιεράπετρα
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Τίμος Καβακάς, παρέταξε την ομάδα του, με διάταξη 3-5-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Καραγκιολίδης. Την τριάδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Σέχου, Σμίλτος και Μάγκας. Στη μεσαία γραμμή από δεξιά προς αριστερά αγωνίστηκαν οι Αναστασόπουλος, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Βογιατζής και Χιντζίδης. Επίσης, το επιθετικό δίδυμο της Ιεράπετρας συνέθεσαν οι Χαντί και Χίσι.
Πως παρατάχθηκε, ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Λεωνίδας Βόκολος, παρέταξε την ομάδα του, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ξενοδόχοφ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, ο Βοσνακίδης, με τον Τσιάρα. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ράντι και Κόλα, οι οποίοι είχαν μπροστά τους τρεις επιθετικούς μέσους, τον Κέρη (δεξιά), τον Σκοπελίτη (κέντρο) και τον Κουτσιανικούλη (αριστερά). Επίσης, για τη θέση του σέντερ φορ επιλέχθηκε, οΤσίτας.

Από ένα τέρμα, οι δύο ομάδες, στο πρώτο ημίχρονο
Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα δημιουργήθηκε από τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 3’, το σουτ του Σκόνδρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καραγκιολίδη. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Χάντι σέντραρε από τη δεξιά πλευρά, με τη μπάλα να περνά από πολλούς αμυνόμενους του Ολυμπιακού Βόλου (σ.σ. χωρίς να καταφέρνει να διώξει κάποιος) και τον Αναστασόπουλο να γίνεται αποδέκτης της, ο οποίος έπιασε στη συνέχεια κοντινό ψαλιδάκι για να στείλει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καραγκιολίδη.
Στο 12’ ο Αναστασόπουλος έβγαλε ωραία μπαλιά από τη δεξιά πλευρά και ο Αναστασόπουλος, με κοντινό σουτ, έγραψε το 1-0.  Δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Σκόνδρα μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, απέκρουσε ο Ξενοδόχοφ σε κόρνερ. Η σέντρα του Μπουτζίκου από την αριστερή πλευρά στο 28’, βρήκε τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος έστρωσε ωραία τη μπάλα στον Ράντι και εκείνος με άψογο σουτ από κοντά, έφερε το παιχνίδι στα ίσα (σ.σ. 1-1). Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 42’, ο Ξενοδόχοφ μπλόκαρε τη μπάλα, στην εκτέλεση φάουλ του Χιντζίδη από τη δεξιά πλευρά.

Πετούσε «φωτιές», ο Ολυμπιακός Βόλου, στο δεύτερο μέρος
Η πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, ανήκε στους «ερυθρόλευκους». Στο 53’ το μακρινό σουτ του Κουτσιανικούλη, μπλόκαρε, ο Καραγκιολίδης. Στο 55’ ο Κέρη ανατράπηκε από τον Σέχου. Το «δεκάρι» του Ολυμπιακού Βόλου εκτέλεσε εύστοχα την «εσχάτη των ποινών», στέλνοντας τη μπάλα με το αριστερό πόδι στη δεξιά γωνία του Καραγκιολίδη, γράφοντας το 1-2 και χαρίζοντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι, το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους». Αξίζει να αναφερθεί πως στο ίδιο λεπτό πέρασε στο παιχνίδι, ο Βασιλούδης, ο οποίος αντικατέστησε τον Κόλα και πραγματοποίησε ταυτόχρονα και το ντεμπούτο του, με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Στο 61’ η σέντρα-σουτ που επιχείρησε, ο Κουτσιανικούλης, από τη δεξιά πλευρά, πέρασε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, το κοντινό πλασέ του Τσίτα, επέκρουσε σωτήρια, ο Καραγκιολίδης. Στο 68’ ο Κέρη ανέλαβε χρέη δημιουργού, εκτελώντας το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, με τον Τσίτα να πιάνει τη σκαστή κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Καραγκιολίδη, ανεβάζοντας παράλληλα το δείκτη του σκορ σε 1-3. Στο 83’ το σουτ του Αποστολόπουλου πέρασε απελπιστικά άουτ. Στο 88’ ο Τσίτας, έχασε, αυτό που δεν χάνεται. Ο Ναβαλόν έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Τσίτα να κάνει ένα χλιαρό πλασέ προ κενής εστίας και τον Χιντζίδη να καταφέρνει να διώξει επάνω στη γραμμή, διατηρώντας το 1-3, που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Σκόρερ: 12′ Σκόνδρας – 28′ Ράντι, 59’ πεν. Κέρη, 68’ Τσίτας.
Κίτρινες: 17’ Μάγκας, 62’ Παπαδόπουλος – 37’ Ράντι, 65’ Ξενοδόχοφ, 91’ Ρόκας.
Διαιτητής: Ρούσσος (Κορινθίας).
Βοηθοί: Μπουρτζοβίτης, Τριαντάφυλλος (Κορινθίας).
4ος διαιτητής: Βασάκης (Ηρακλείου).
Παρατηρητής: Λέφας (Πιερίας).
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Καραγκιολίδης, Σέχου, Σμίλτος (59’ Βακράκος), Μάγκας, Αναστασόπουλος, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Βογιατζής, Χιντζίδης, Χίσι (57’ Παπαδόπουλος), Χαντί (69’ Χρυσοφάκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Βοσνακίδης, Τσιάρας, Μπουτζίκος, Ράντι, Κόλα (55’ Βασιλούδης), Κέρη (86’ Ναβαλόν), Σκοπελίτης (78’ Ρόκας), Κουτσιανικούλης, Τσίτας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις