Τουτουντζόγλου: Επιστράτευσαν όλα τα …μέσα για να μας κερδίσουν!

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, με αφορμή τα «παρατράγουδα» στον αγώνα με τον Αίολο στα Τρίκαλα. Ο ισχυρός άνδρας του μπάσκετ της Νίκης έκανε αναφορά για κλίμα τρομοκρατίας που επηρέασε τα σφυρίγματα των διαιτητών στο τελευταίο κρίσιμο πεντάλεπτο του αγώνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του  Μπάμπη Τουτουντζόγλου όπως απομαγνητοφωνήθηκαν από το goalpost.gr:

«Επεισοδιακή Κυριακή για τη Νίκη Βόλου, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ. Όταν κάποιοι δεν μπορούν να κερδίσουν με τους όρους του παιχνιδιού, επιστρατεύουν κι άλλους τρόπους για να το πετύχουν… Σωματική απειλή, ψυχολογική βία, όλα αυτά που δημιουργούν ένα πολύ “ωραίο” κλίμα για να διεξάγονται αγώνες. Να τονίσω πως εντός αγωνιστικού χώρου δεν υπήρχε, απολύτως, κανένα θέμα».

Για το αν η αποστολή του Αίολου Τρικάλων είχε κάποιο παράπονο από τη φιλοξενία στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου: «Όχι μόνο δεν είχαν παράπονο αλλά έβγαλαν κι ευχαριστήρια ανακοίνωση. Και κερδίσανε και τους χειροκροτήσαμε και τους δώσαμε τα εύσημα, γιατί σ’ εκείνο το παιχνίδι ήταν καλύτεροι από εμάς».

Για τα όσα συνέβησαν στο ματς των Τρικάλων: «Στο χθεσινό (03/02) ματς η ομάδα που έπρεπε να κερδίσει ήταν η Νίκη Βόλου. Έχοντας κάνει ένα φανταστικό δεύτερο ημίχρονο, καλύψαμε μία διαφορά 19 πόντων και στο 35’ βγήκαμε μπροστά με τρεις κι έδειχνε πως το ματς ήταν της Νίκης, φαινόταν ξεκάθαρα αυτό. Βλέποντας ότι χάνουν το ματς, επιστράτευσαν όλα τα άλλα μέσα… Το ματς διακόπηκε για 15 λεπτά, γεγονός που δείχνει τι επικράτησε από τους παράγοντες του Αίολου κατά των διαιτητών και κατά δικών μας παικτών και κυρίως κατά του Σαριμπαλίδη που υβρίζονταν αισχρά. Οι διαιτητές άνθρωποι είναι κι επειδή έχω κάνει διαιτητής, ξέρω πότε μία διαιτησία είναι πονηρή και πότε κατευθυνόμενη, οπότε είμαι σίγουρος πως η διαιτησία του αγώνα δεν ήταν ούτε πονηρή, ούτε κατευθυνόμενη αλλά επηρεάστηκε τα τελευταία πέντε λεπτά, γιατί εδώ μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας και κυριαρχεί ο φόβος»

Αν το κλίμα που περιέγραψε ο πρόεδρος της Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης της Νίκης, υπήρχε κατά τη διάρκεια που οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ: «Όσο ο Αίολος προηγούνταν όλα ήταν καλά. Όταν προηγηθήκαμε εμείς, τότε όλοι θυμήθηκαν πως ήταν κακή η διαιτησία, πως τους έφταιγε ο Σαριμπαλίδης κλπ»

Στη συνέχεια ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου περιέγραψε πως στην αγανάκτησή του, κινήθηκε προς την κερκίδα που βρίσκονταν αυτοί που δημιουργούσαν το κλίμα εκφοβισμού: «Εμείς ήμασταν 15 άτομα, που μας βρίζανε και μας απειλούσαν και στην αγανάκτησή μου κινήθηκα προς την κερκίδα των Τρικαλινών, λέγοντάς τους: ήσασταν στον Βόλο για να δείτε πως σας φιλοξενήσαμε και πως σας συμπεριφερθήκαμε; Ποιος ο λόγος που μας βρίζετε; Επειδή ήρθαμε να κερδίσουμε;

Ήταν μία στιγμή αγανάκτησης γιατί όταν έρχονται στη Νέα Ιωνία τους φιλοξενούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί έτσι έχουμε μάθει στη Νέα Ιωνία κι όταν δεν ανταποδίδουν ανάλογα, εκνευρίζομαι πάρα πολύ»

«Συνεχίζουμε»

«Εμείς από την πλευρά μας το αφήνουμε στην άκρη το παιχνίδι παρόλο που ήταν ένα παιχνίδι που αν το κερδίζαμε θα ήμασταν κατά πάσα πιθανότητα στη Β’ Εθνική. Δεν το κερδίσαμε, συνεχίζουμε. Το πρόγραμμα στη συνέχεια είναι πάρα πολύ δύσκολο όμως έχω πίστη στην ομάδα κι ένα διπλό σ’ ένα από τα δύσκολα ματς θα το κάνουμε, κάτι που το έδειξε και στο παιχνίδι στα Τρίκαλα».

Για το ότι η Νίκη σε πολλά ματς έχει μείνει πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο: «Το κακό με την ομάδα μας είναι πως σε πολλά ματς δεν μπαίνει δυνατά στο πρώτο ημίχρονο. Για να μπορέσεις να καλύψεις 19 πόντους σ’ ένα δεκάλεπτο με μία ομάδα όπως ο Αίολος, φανταστείτε τι μπάσκετ έπαιξαν οι παίκτες».

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης μοίρασε συγχαρητήρια στην τεχνική ηγεσία και στους παίκτες της ομάδας: «Θα ήθελα μέσω της εκπομπής σας να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες, στους προπονητές, οι οποίοι έκαναν εκπληκτικό κοουτσάρισμα σε δύσκολες καταστάσεις που προέκυψαν στο ματς. Συνεχίζουμε, έχουμε δρόμο ακόμη και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις