Βενέτης: Η Αστυνομία νομιμοποίησε την εισβολή των οπαδών του Αιγάλεω

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο κ. Βασίλης Βενέτης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Αιγάλεω. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου έκανε λόγο για άτολμη και απροετοίμαστη Αστυνομία που νομιμοποίησε την εισβολή των 80 περίπου οπαδών του Αιγάλεω, με τα όσα ακολούθησαν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Βενέτη στον ΒΟΛΟΣ 98.6 FM όπως απομαγνητοφωνήθηκαν από το goalpost.gr:

Για το χρονικό των γεγονότων που στιγμάτισαν στον αγώνα Νίκη Βόλου – Αιγάλεω: «Στις 11:30 περίπου ειδοποιήθηκα πως στο γήπεδο εισέβαλαν περίπου 70-80 άτομα κρατώντας καδρόνια, λοστούς, έχοντας πολεμικές διαθέσεις. Δήθεν οπαδοί του Αιγάλεω, δεν μπορώ να ξέρω τι προέλευσης οπαδοί ήταν… Εμείς ειδοποιήσαμε αμέσως την Αστυνομία, η οποία επιχειρησιακά θα ερχόταν στο γήπεδο γύρω στις 12:00. Εμείς το γήπεδο για τους φιλάθλους είχαμε προγραμματισμό να το ανοίξουμε στις 13:30.

Η Αστυνομία δήλωσε αδυναμία να απομακρύνει από το γήπεδο αυτούς τους οπαδούς. Δηλαδή στο γήπεδο μπήκανε εισβολείς-οπαδοί και η Αστυνομία μας έλεγε πως δεν μπορούμε να τους βγάλουμε έξω. Αυτό αναδεικνύει μία τεράστια επιχειρησιακή αδυναμία της Αστυνομίας. Να διευκρινίσουμε πως δεν τα βάζουμε με όλους τους αστυνομικούς αλλά με τους επικεφαλείς που βρίσκονταν όλοι εκεί.

Οι συγκεκριμένοι οπαδοί μόνο αγώνα δεν ήρθαν αν δουν. Μάλιστα, είχαν και μία σημαία της ΑΕΛ. Από τη συμπεριφορά τους βγάζουμε το συμπέρασμα πως ήρθαν για να δημιουργήσουν επεισόδια. Εμείς ως οφείλαμε ενημερώσαμε γραπτώς όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως τη διοργανώτρια αρχή της Football League, όμως όλοι κώφευαν. Όλοι δήλωναν αναρμόδιοι. Με λίγα λόγια, νομιμοποιήθηκε η εισβολή».

Αν πιστεύει πως το σχέδιο ήταν οργανωμένο καθώς προκαλεί μεγάλη απορία πως εισέβαλαν στο γήπεδο τέσσερις ώρες πριν την ώρα έναρξης του αγώνα: «Είναι τρομερό. Έχει ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο, απαγόρευση μετακίνησης, έχουν ειδοποιηθεί άπαντες πως δεν θα επιτραπεί είσοδος φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας και βλέπεις 80 οπαδούς με λοστάρια στο γήπεδο και δεν επιλαμβάνεται κανένας. Μ’ έχει ξεπεράσει αυτό το γεγονός, γενικότερα έχει ξεπεράσει την εύρυθμη λειτουργία του κράτους όχι μόνο του ποδοσφαίρου».

Για το αν η διοίκηση ζήτησε να απομακρυνθούν οι οπαδοί-εισβολείς από το γήπεδο: «Σαφώς και το ζητήσαμε. Η απάντησή τους ήταν πως θα θρηνήσουμε θύματα. Αν δεν μπορούν να απομακρύνουν 80 εισβολείς, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;

Ανθρωπίνως δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Μετά έπρεπε να καταφύγουμε στη βία. Η Νίκη Βόλου είναι κατά της βίας. Αυτό πρεσβεύουμε ως διοίκηση και ως άνθρωποι. Δεν ήρθαμε στο χώρο του ποδοσφαίρου, ούτε να βάλουμε μπράβους, ούτε να χειροδικήσουμε. Ποτέ!

Σκεφτείτε τι δεδομένο δημιουργείται, όταν ο καθένας μπορεί να εισβάλει στα γήπεδα…

Η Αστυνομία πιάστηκε απροετοίμαστη και εμφανίστηκε άτολμη. Πιάνεις τον κλέφτη στο σπίτι σου, φωνάζεις την Αστυνομία και τον νομιμοποιεί λέγοντάς σου: άστον μέσα.

Κάναμε συσκέψεις, τα είχαμε ξεκαθαρίσει όλα αυτά και οι συσκέψεις έμειναν συσκέψεις… Δεν έχουν λόγο να γίνονται πλέον. Εδώ επικρατεί μία ανομία.

Για το αν γνωρίζει η διοίκηση τι έχει γραφτεί στις εκθέσεις των παρατηρητών και της Αστυνομίας: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη. Έχουμε ζητήσει να μας δοθούν αντίγραφα των εκθέσεων της Αστυνομίας και του φύλλου αγώνα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις