Στο… βάθος πλέι οφ για Βόλο

Τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λιγκ και όλα είναι ανοιχτά, όσον αφορά το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος.
Σίγουρη θέση στα πλέι οφ έχουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, ο Άρης θα είναι-εκτός απρόοπτου- η πέμπτη ομάδα που θα συμμετάσχει, ενώ για την έκτη θέση θα γίνει μεγάλη «μάχη». Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ βρίσκεται στην 6η προνομιούχο θέση με 28 βαθμούς και ακολουθούν Ξάνθη (27), Ατρόμητος (26), ΑΕΛ, Βόλος, Αστέρας (25) και Λαμία 24.
Το φετινό πρωτάθλημα είναι χωρίς αμφιβολία το πλέον αμφίρροπο και μέχρι και την τελευταία αγωνιστική το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο.
Ο Βόλος με τη νίκη του επί της Λαμίας το περασμένο Σάββατο φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία, καθώς η διαφορά από τον τελευταίο Πανιώνιο αυξήθηκε στους 16 βαθμούς, ενώ από τον προτελευταίο Παναιτωλικό ανήλθε στους 12.
Οι «κυανέρυθροι» θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση και να μπουν στην εξάδα και στα πλέι οφ. Έχουν θεωρητικά το πιο εύκολο πρόγραμμα, καθώς παίζουν κατά σειρά με Παναιτωλικό εκτός, Αστέρα Τρίπολης και Λαμία εντός έδρας, ενώ το τελευταίο παιχνίδι θα το δώσουν στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.
Ο ΟΦΗ που έχει τρεις βαθμούς περισσότερους από τον Βόλο θα κληθεί να παίξει με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ εκτός, όπως και με Ατρόμητο και Λαμία εντός έδρας. Αξίζει να αναφέρουμε, πως σε περίπτωση ισοβαθμίας του Βόλου με τον ΟΦΗ οι «κυανέρυθροι» υπερτερούν, καθώς έχουν δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Η Ξάνθη που είναι δύο βαθμούς μπροστά από τον Βόλο έχει αρκετά καλό πρόγραμμα, παίζοντας με Πανιώνιο και Ατρόμητο εκτός, καθώς και με Λαμία και ΠΑΟΚ εντός έδρας. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών, λόγω της υπόθεσης της πολυιδιοκησίας και το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός πλέι οφ.
Σε αγωνιστική πρώτη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Ατρόμητος (έχει ένα βαθμό περισσότερο από τον Βόλο) και καλείται να βγάλει με επιτυχία ένα δύσκολο, θεωρητικά πάντα, πρόγραμμα. Συγκεκριμένα θα παίξει στο Περιστέρι με Ολυμπιακό και Ξάνθη και εκτός έδρας με ΟΦΗ και Άρη.
Το πιο δύσκολο πρόγραμμα έχει ο Αστέρας, ισόβαθμος του Βόλου στην κατάταξη. Οι Αρκάδες θα αγωνιστούν στην Τρίπολη με Άρη και Παναθηναϊκό, ενώ εκτός έδρας θα παίξουν με Βόλο και Λάρισα.
Η ΑΕΛ (ισοβαθμεί κι αυτή με τον Βόλο), θα παίξει εκτός με Λαμία και Βόλο, ενώ θα υποδεχθεί στo ΑEL FC Arena τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα.
Η Λαμία, που είναι σαφώς στην πιο δύσκολη βαθμολογική θέση, θα αγωνιστεί κατά σειρά με ΑΕΛ εντός, Ξάνθη εκτός, Άρη εντός και ΟΦΗ εκτός έδρας.
Στόχος των «κυανέρυθρων» είναι να αξιοποιήσουν τον παράγοντα έδρα, με ομάδες που είναι στα μέτρα τους, ωστόσο, πολύ κρίσιμο είναι το παιχνίδι της προσεχούς Δευτέρας με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Αν ο Βόλος καταφέρει και σταθεί «όρθιος», απέναντι σε μια ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζεται αρκετά ανταγωνιστική, τότε θα μπορεί να ελπίζει βάσιμα ότι μπορεί να συμμετάσχει στα πλέι οφ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις