Πλήρη δράση σήμερα στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ (pregames)

Στην Αγριά είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων της τοπικής καλαθοσφαίρισης, όπου η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τον Ίωνα για τον 1ο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ. Επίσης σήμερα θα γίνουν οι αγώνες Φοίβος-ΓΣ Αλμυρού, Κεραυνός-Αιολικός, ΓΣ Βόλου-Αστέρας και Ελευθεριακός-Σπάρτακος, ενώ αύριο παίζουν ΑΕΒΔ-Νίκαια 2012. Ντέρμπι κορυφής θα γίνει σήμερα στην Α2 ΕΣΚΑΘ μεταξύ Ανόρθωσης και Ανάληψης.

Αγριά-Ίωνας
Ντέρμπι με φόντο την πρώτη τετράδα διεξάγεται σήμερα στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς, όπου η ομώνυμη ομάδα «συγκρούεται» με τον Ίωνα.
Σαν «σίφουνας» πέρασε από την έδρα του Σπάρτακου το συγκρότημα του Γιάννη Στεργιόπουλου αποδεικνύοντας τη δυναμική του. Ωστόσο σήμερα το έργο του θα είναι δύσκολο, αφού αφενός κοντράρει ισχυρό αντίπαλο, αφετέρου θα παραταχθεί με σημαντικές ελλείψεις. Ο Στέφανος Διγενής βρίσκεται στο εξωτερικό εξαιτίας της συμμετοχής του στο φοιτητικό πρόγραμμα «Εράσμους» και δεν ενισχύσει ξανά την ομάδα φέτος, ενώ το περασμένο Σάββατο τραυματίστηκε στο γόνατο ο Γιώργος Κοψιαλής και μάλλον θα μείνει στα… πιτς. Ενοχλήσεις στο γόνατο έχει και ο Σπύρος Ρόσσιος που θεωρείται αμφίβολος.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Ίωνας είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή. «Πετά» από επιτυχία σε επιτυχία, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τόσο τη διοίκηση όσο και την τεχνική ηγεσία. Το τελευταίο διάστημα ο Λάμπρος Πρέκας έχει όλους τους καλαθοσφαιριστές ετοιμοπόλεμους και γι’ αυτόν τον λόγο η ομάδα ξεδιπλώνει το ταλέντο της.
Πάντως ο Βολιώτης τεχνικός σήμερα θα έχει μια απουσία, αφού προέκυψε ο τραυματισμός του Θανάση Φοινικόπουλου, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα και δεν θα αγωνιστεί.

Φοίβος-ΓΣ Αλμυρού
Στη Γιάννουλη αγωνίζεται ο ΓΣ Αλμυρού, όπου αντιμετωπίζει τον Φοίβο σ’ ένα ματς που θα αρχίσει στις 5.30 το απόγευμα. Οι «κυανόλευκοι» επιθυμούν να διατηρήσουν τη θέση τους στην κορυφή του 1ου ομίλου και γι’ αυτό δεν… σκοπεύουν να στραβοπατήσουν σήμερα.
Απόντες θα είναι οι Θεόδωρος Τοκατλίδης και Βασίλης Θέος.

Κεραυνός-Αιολικός
Την ανοδική του πορεία θέλει να συνεχίσει ο Αιολικός, ο οποίος σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο κλειστό του Αγίου Θωμά «μονομαχεί» με τον Κεραυνό. Οι «γαλάζιοι» με την απόδοσή τους δικαίως κατέχουν το τρίτο σκαλοπάτι του πίνακα και κάνουν όνειρα για πλέι οφ.
Ο Κολτσιδόπουλος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον λαγονοψοΐτη και ο Λογοδότης ανάρρωσε από την ίωση που είχε προσβληθεί, με αποτέλεσμα να δώσουν το «παρών» σήμερα.

ΓΣ Βόλου-Αστέρας
Ώρα για νίκη στον ΓΣ Βόλου. Σήμερα στις 17.30 στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος» φιλοξενεί τον Αστέρα και αναμένεται να πάρει το ροζ φύλλο απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι «ασπρόμαυροι» θα βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση.

Ελευθεριακός-Σπάρτακος
Σημαντικό αγώνα για την παραμονή δίνει σήμερα ο Ελευθεριακός, ο οποίος «κονταροχτυπιέται» με τον Σπάρτακο και θα τα δώσει όλα για να πάρει το πολύτιμο «δίποντο». Άλλωστε μετά την αφαίρεση δύο βαθμών το συγκρότημα του Μιχάλη Φρουσκλιά δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέγει παιχνίδια. Αξιοσημείωτο το ότι η αναμέτρηση δεν θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ Βόλου αλλά στο κλειστό της Αγριάς με ώρα έναρξης τις 19.30.

ΑΕΒΔ-Νίκαια 2012
Με την αναμέτρηση Αθλητική Ένωση Βόλου Διμηνίου-Νίκαια 2012 ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή η 15η αγωνιστική. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό της Ν. Ιωνίας με ώρα έναρξης τις 19.00
Οι «πορτοκαλί» γνώρισαν οδυνηρή ήττα από τον Ελευθεριακό, αφού αν κέρδιζαν θα είχαν κάνει αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία τους. Τώρα η διαφορά τους με την ομάδα του Μιχάλη Φρουσκλιά μειώθηκε στον έναν βαθμό και ασφαλώς θέλουν τη νίκη σήμερα, ώστε να νιώθουν πιο σίγουροι στην κατηγορία.
Ο Κώστας Σιδηρόπουλος θα στερηθεί των υπηρεσιών των Άγγελου Καλιντζέου, Λέντζο Γκιοκάι, Νίκου Βλάχου και Γιώργου Στρατάκη λόγω τραυματισμού.

Το πρόγραμμα
Α1 ΕΣΚΑΘ
Σάββατο 8/2
Κλ. Αγίου Θωμά 15.30 Κεραυνός-Αιολικός, διαιτητές: Γεωργούλης, Βόντζα.
Κλ. Γιάννουλης 17.30 Φοίβος-ΓΣ Αλμυρού, διαιτητές: Κοντογιάννης, Δότα.
Κλ. Αγριάς 17.30 Αγριά-Ίωνας, διαιτητές: Σταματόπουλος, Κοντοστάθης, γραμματεία: Ανδριοπούλου, Καραγεώργος, Βελετζάς.
Κλ. «Β. Παρασκευόπουλος» 17.30 ΓΣ Βόλου-Αστέρας Λαρ., διαιτητές: Μπουγλός Ι., Τσάλας Γ., γραμματεία: Πεγιούκα, Πολύζος, Καροτσάκης.
Κλ. Αγριάς 19.30 Ελευθεριακός-Σπάρτακος, διαιτητές: Τσουμαχίδης, Αβραμίδου, γραμματεία: Καραγεώργος, Βελετζάς, Ανδριοπούλου.
Κυριακή 9/2
Κλ. Ν. Ιωνίας 19.00 ΑΕΒΔ-Νίκαια 2012, διαιτητές: Καλογερόπουλος, Ηλιόπουλος, γραμματεία: Πεγιούκα, Τσιργούλα, Καραγεώργος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις