Με “όπλο” την έδρα ο Ολυμπιακός Β. κόντρα στην Καλαμάτα (pregame)

Μετά τη νίκη του Ιωνικού στο ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου, ο Ολυμπιακός αν θέλει να παραμείνει στη διεκδίκηση της 2η θέσης που οδηγεί στη Σούπερ Λιγκ 2, θα πρέπει σήμερα στις 15.00 στο γήπεδο της Νεάπολης να νικήσει την Καλαμάτα, για την 19η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ.
Αν συμβεί αυτό οι «ερυθρόλευκοι» θα παραμείνουν σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τον Ιωνικό και θα περιμένουν να δουν και τα αποτελέσματα της Βέροιας με τον Ασπρόπυργο εκτός έδρας και της Καβάλας με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα.
Ο Ολυμπιακός προέρχεται από σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Ιεράπετρας με το οποίο επανήλθε στον δρόμο των επιτυχιών, αλλά πρέπει να παραμείνει σε αυτόν μέχρι το τέλος, ώστε να τερματίσει όσο γίνεται ψηλότερα στην βαθμολογία.
Αναμένεται ένα πολύ δυνατό παιχνίδι καθώς η Καλαμάτα δίνει τη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού. Την περασμένη εβδομάδα πανηγύρισε νίκη επί του Διαγόρα, μετά από 13 ολόκληρες αγωνιστικές, στις οποίες η Καλαμάτα βρισκόταν σε ελεύθερη… πτώση, αφού ο απολογισμός της ήταν μόλις δύο ισοπαλίες και 11 ήττες.
Για τον Ολυμπιακό η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Ο Λεωνίδας Βόκολος έχει καταστρώσει τα πλάνα του για το σημερινό παιχνίδι, με τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ιμπάν Ράντι, καθώς ο έμπειρος μεσοεπιθετικός εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής, λόγω καρτών. Ο Παύλος Μητρόπουλος ιατρικώς είναι εντάξει, αλλά έχοντας χάσει αρκετές προπονήσεις μάλλον θα μείνει στον πάγκο.
Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να καθίσει ο Ξενοδόχοφ. Το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Γραικός και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ οι Βοσνακίδης και Φαζός θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Οι Τσιάρας και Σκοπελίτης θα αγωνιστούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μπροστά τους θα είναι ο Κέρι, από τα δεξιά θα επιχειρεί ο Κουτσιανικούλης και από τα αριστερά ο Βασιλούδης, ενώ σέντερ φορ θα είναι ο Τσίτας.

Διαιτητής ο Γρατσάνης
Ο Βαγγέλης Γρατσάνης της ΕΠΣ Τρικάλων ορίστηκε να διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση στο στάδιο της Νεάπολης. Στην ίδια Ένωση ανήκουν οι βοηθοί Ευθύμιος Κουρέντας και Μιχάλης Μάνασης, όπως και ο τέταρτος διαιτητής Σωτήρης Πέτσας. Χρέη παρατηρητή διαιτησίας ανατέθηκαν στον Σπύρο Τομαρά της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις