Μπίλης: «Στόχος να γεμίζει το “Π. Μαγουλάς”»

Στην βελτίωση της αγωνιστική εικόνας στοχεύει ο Λεωνίδας Μπίλης ώστε να επιτευχθεί ο στόχος να γεμίζει το «Π. Μαγουλάς» από κόσμο που θα βλέπει μία ομάδα η οποία όχι μόνο θα κερδίζει αλλά θα προσφέρει και όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο κυανόλευκος τεχνικός στην καθιερωμένη εβδομαδιάτικη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά:

«Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για μας, η οποία είχε δύο παιχνίδια σημαντικά και κλείνει με ένα επίσης σημαντικό παιχνίδι, την Κυριακή. Παρόλο που έχουμε κάνει μέχρι τώρα τρεις νίκες και μία ισοπαλία, δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί ήθελα το απόλυτο. Στο τελευταίο παιχνίδι δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η νίκη ενώ και η απόδοσή μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Το πρόβλημά μας ήταν τακτικό. Δεν προσεγγίσαμε σωστά τακτικά το παιχνίδι, παρόλο που προσπαθήσαμε να αλλάξουμε σχηματισμούς κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Εγώ, οι ποδοσφαιριστές και φυσικά η διοίκηση, έχουμε βάλει υψηλούς στόχους. Οπότε θέλαμε και θέλουμε το απόλυτο από αυτή την ομάδα. Έτσι δεν πρέπει να μας παρασύρει ούτε ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου, ούτε όποια διαιτητικά λάθη. Πρέπει η ομάδα να βρίσκει αγωνιστικούς τρόπους να ξεκλειδώνει οποιαδήποτε κατάσταση, με οποιοδήποτε αντίπαλο.

Θέλω να δώσω μία υπόσχεση στον κόσμο, πως στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα γεμίζει το γήπεδο κάθε Κυριακή. Αυτό για να γίνει θα πρέπει εκτός των αποτελεσμάτων να έχουμε και καλή απόδοση. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής θα προσπαθήσουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα από τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οπωσδήποτε γίνονται και λάθη. Στο τελευταίο δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου».

Για τον Ρήγα Φεραίο:

«Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για τους αντιπάλους. Παίξαμε με μια ομάδα, τον Δωτιέα Αγιάς, που όπως είδατε ήταν δεύτερος στη βαθμολογία πίσω από εμάς, αλλά παρόλα αυτά έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα ακόμα. Οι ομάδες έχουν χρόνο για να αλλάξουν την εικόνα τους και πιστεύω έχει μια πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει κρατήσει τον περσινό κορμό. Φυσικά λείπουν ο Γιώργος (σσ ο Ναουμίδης) και ο Ρολάν (σσ ο Κεμάλι). Δύο παιδιά που με βάση τη στατιστική, πιστεύω ότι βοήθησαν πάρα πολύ την περσινή ομάδα του Ρήγα. Ο Γιώργος δεν έχασε ούτε λεπτό και ήταν ο μοναδικός παίκτης, ίσως από τους λίγους στη Γ΄ Εθνική που αγωνίστηκαν όλα τα ενενηντάλεπτα, χωρίς τραυματισμούς και κάρτες. Αυτό φυσικά είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μας που έχουμε τον Γιώργο και φυσικά η ομάδα του Ρήγα πρέπει να βρει ένα παιδί για να καλύψει αυτό το τεράστιο κενό. Είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο προπονητή πολλά χρόνια, έχει την ίδια φιλοσοφία, είναι μια αγαπητή ομάδα για μένα, γιατί κι από την προηγούμενη θητεία μου στη Νίκη Βόλου, θυμάμαι ότι αυτά τα δύο σωματεία είχαν πολλά κοινά, τόσο ιστορικά, όσο και στα χρώματα, αλλά και οι φίλαθλοι μεταξύ τους είχαν πολύ καλές σχέσεις. Δυστυχώς, όμως για ενενήντα έξι λεπτά την Κυριακή θα έχουμε αντίθετους στόχους, θα προσπαθήσουμε εμείς για τη νίκη και ο Ρήγας φυσικά για την ιστορία του και για την αγωνιστική πορεία του για τη φετινή χρονιά. Θα προστατέψει τα συμφέροντα του. Θεωρώ ότι είναι μια ομάδα που αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο της και θέλω να πετύχει τους στόχους της».

Για την κατάσταση του «Π. Μαγουλάς»:

«Έχει γίνει βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν. Τον τελευταίο μήνα έγινε πολύ ποιοτική δουλειά στο κομμάτι αυτό. Η διοίκηση φρόντισε να γίνει επανασπορά, να γίνει επίστρωση με άμμο για να μαλακώσει, να ανοιχθούν τρύπες για να αναπνεύσει ο αγωνιστικός χώρος. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες νομίζω. Είναι σε πολύ μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι θέλει λίγο ακόμα χρόνο και επειδή μίλησα και με το γεωπόνο μου είπε ακριβώς τα ίδια. Δεν νομίζω ότι θα κινδυνέψει το γήπεδο από ένα παιχνίδι. Σε 15 μέρες που θα παίξουμε μετά με τη Φιλιππιάδα θα είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση και όσο πάει ο καιρός θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και θα πληροί τους κανόνες ασφαλείας, γιατί το πρωί πέρασε εξονυχιστικό έλεγχο από αστυνομία, πυροσβεστική κτλ. Μακάρι αυτός ο έλεγχος να γίνεται σε όλα τα γήπεδα, γιατί εμείς πήγαμε σε κάποια γήπεδα, τα οποία δεν έχουν ούτε το 1/10 της ασφάλειας του Π. Μαγουλάς. Παρόλα αυτά γίνονται αγώνες, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει το γήπεδο μας να είναι ασφαλές για τους φιλάθλους μας. Θέλω να πω κάτι γι αυτό. Θα πρέπει να προστατέψουμε το γήπεδο. Οι φίλαθλοι μας που μέχρι τώρα είναι συγκινητική η παρουσία τους, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί εγκυμονούν κίνδυνοι και υψηλά πρόστιμα. Δεν θα πρέπει να πετάμε αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Οτιδήποτε που ο αντίπαλος μπορεί να εκμεταλλευτεί, βρισκόμενος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό έχεις πολλούς αντιπάλους. Άρα, θα πρέπει οι φίλαθλοι μας να προστατέψουν το γήπεδο μας, την ομάδα μας, τους εαυτούς μας τους ίδιους και την οικογένεια μας για να μην έχει πρόστιμα αυτή η διοίκηση. Έχουμε νομίζω και ένα χορό αύριο, το Σάββατο και ο κόσμος πρέπει πάντα να κάνει το καθήκον του και όπως το έχει κάνει μέχρι τώρα, έτσι και την Κυριακή και το Σάββατο και κάθε μέρα τον περιμένουμε να μας βοηθήσει, να είναι αρωγός στην τεράστια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει αυτή η διοίκηση, που με βάση αυτά που λένε όλοι ότι η ομάδα πάει καλά. Απλά επιτρέψτε μου εμένα πάλι να είμαι λίγο απόλυτος στις απαιτήσεις που έχω από τον εαυτό μου κι από τους παίκτες μου. Μπορεί να λένε όλοι ότι πάμε καλά, αλλά εμείς θέλουμε το απόλυτο και πάντα. Έτσι, θέλουμε να συνεχίσουμε και έτσι θα προσπαθήσουμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Αυτή είναι η απόφαση μας και έτσι πρέπει να κινηθούμε αυτή τη χρονιά»

Για τα αίτια της ισοπαλίας στην Αγιά

«Επειδή, έχουμε δουλέψει πολύ στην προετοιμασία και δοκιμάσαμε σχήματα και σχηματισμούς, πιστεύω ότι θα παίξουμε με τον σωστό τρόπο αυτή τη φορά, τον οποίο φυσικά έχουμε δοκιμάσει στην περίοδο της προετοιμασίας και θεωρώ ότι ταιριάζει και στα χαρακτηριστικά των παικτών. Οι παίκτες μας στο χώρο του κέντρου, είτε από δυνάμεις, είτε δεν είχαν σωστές τοποθετήσεις και καλό σχηματισμό, δεν μπορούσαν να συνεργαστούν μεταξύ τους, δεν περάσανε τις κάθετες πάσες που έπρεπε, είτε στην πλάτη των αντιπάλων, είτε κοντά στους επιθετικούς μας. Οι επιθετικοί μας δεν είχαν την κατάλληλη υποστήριξη από τους παίκτες του κέντρου, αλλά και από τους αμυντικούς μας για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την κατοχή της μπάλας κοντά στο επιθετικό τρίτο του αντιπάλου. Μοιραία στον πολύ μικρό χρόνο που είχαν αυτά τα παιχνίδια και ο τρόπος παιχνιδιού των αντιπάλων που μειώνει συνεχώς αυτόν τον χρόνο, δεν είχαμε σωστή λειτουργία και δεν κατορθώσαμε να εκμεταλλευτούμε τα μειονεκτήματα του αντιπάλου. Νομίζω, όμως ότι υπάρχουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε. Είναι μαθήματα, τα οποία κάνουν την ομάδα καλύτερη να κατορθώσει να λύσει και αυτά τα θέματα. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια ομάδα, η οποία θα είναι, όπως τη θέλουμε. Όχι, μόνο όπως τη θέλω εγώ, αλλά όπως τη θέλουμε και όπως τη φανταζόμαστε όλοι μας. Πάντως, έχουμε την ηρεμία, έχουμε τη διάθεση, δεν μπαίνουμε σε τρυπάκια που μπαίνουν οι περισσότερες ομάδες. Βλέπουμε συχνές αλλαγές προπονητών. Συνεχώς, μετατόπιση ευθυνών, ο καθένας αναζητά και ρίχνει τις ευθύνες του αλλού. Εμείς, παίρνουμε τις ευθύνες μας και βλέπετε ότι η διοίκηση μας έχει εμπιστοσύνη και μας στηρίζει».

Για το αν φοβάται κάποια χαλάρωση των παικτών του στο ματς με τον Ρήγα:

«Δεν φοβάμαι τίποτα. Έχω τη διοίκηση μου, τους παίκτες μου και τον κόσμο μου. Δεν έχει τίποτα η ομάδα να φοβηθεί, είναι σε πολύ καλό δρόμο και δουλεύει πάρα πολύ καλά. Σήμερα, πάλι μετακινηθήκαμε, πήγαμε στην Κερασιά, σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο. Είναι του Δήμου Βελεστίνου. Οπότε, κάνει η ομάδα αυτά που πρέπει να κάνει. Σήμερα, κατά τον τραυματισμό του Μέτσε, ευτυχώς ο φυσικοθεραπευτής μας, ο Γιώργος Ασημακόπουλος, ήταν εκεί, γιατί το τραύμα ήταν βαθύ. Έδωσε, όμως τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες, σταμάτησε την αιμορραγία και έτσι είχε τον χρόνο (σσ ο Μέτσε), να γυρίσει, να μεταβεί στο νοσοκομείο και να κάνει τα ράμματα του. Είχε μαζί του άτομα της ομάδας. Είχε συμπαίκτες του».

Για τον τρόπο που τραυματίστηκε ο Μέτσε:

«Ήρθε σε επαφή με έναν συμπαίκτη του, ο οποίος σπρώχθηκε από έναν άλλον συμπαίκτη του. Είναι οι φάσεις, οι οποίες γίνονται. Δυστυχώς, γιατί παίζαμε σε χαλαρό ρυθμό. Δηλαδή, δεν ήταν φουλ, αλλά ο Νέτι Μέτσε είναι ένα παιδί που δεν παίζει ποτέ σε χαλαρό ρυθμό. Είναι ένα παιδί που παίζει πάντα στο 200%. Ακόμα και όταν του λες χαλαρά, αυτός παίζει πάρα πολύ έντονα. Αυτό τον έχει φτάσει να έχει πάρει συμμετοχές σε Α΄ Εθνική, σε ηλικία είκοσι χρονών. Αυτό θα του δώσει και τη δυνατότητα να γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής. Απλά πρέπει και αυτός λίγο να ελέγξει το ρυθμό του, γιατί είναι ένα νέο παιδί με τρομερό ενθουσιασμό και αν είχαμε ένα ρυθμό λίγο πιο νορμάλ, θα τον είχαμε αποφύγει αυτό τον τραυματισμό. Ο Νέτι, όμως είναι έτσι και γι αυτό έχει φτάσει, εκεί που έχει φτάσει μέχρι τώρα».

Για τον Κοτίτσα, τον Αλεξανδρή και τον Αραπίτσα:

«Ο Ευθύμης Κοτίτσας κατά πάσα πιθανότητα ολοκληρώνει την Κυριακή το πρόγραμμα της φυσικής κατάστασης που έχουμε δομήσει με αυτόν. Είναι υγιέστατος. Δεν έχει το παραμικρό. Αν δεν είναι αύριο στην αποστολή, πιστεύω από Δευτέρα θα μπει 100% στο πρόγραμμα της ομάδας και θα αφήσει τις ατομικές. Ο ίδιος μου λέει ότι είναι 100% καλά και ίσως κάνουμε και μέσα στην εβδομάδα και ένα φιλικό παιχνίδι. Θέλω από τον κ. Θεοδώρου, την Τετάρτη, αν είναι δυνατόν να κλείσουμε ένα φιλικό παιχνίδι, τώρα που επανέρχονται και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΕΠΣΘ. Πιστεύω ότι μέχρι την Τετάρτη θα είναι έτοιμο και το δελτίο του Αλεξανδρή. Πιστεύω ότι θα είναι και το δελτίο του Αραπίτσα. Νομίζω ότι όλα αυτά τα παιδιά, που έχουν πραγματικά πολύ μέλλον, θα τα δούμε και σε φιλικό παιχνίδι για να διαπιστώσουμε και σε τι κατάσταση βρίσκονται και το κατά πόσο έτοιμα είναι για να βοηθήσουν στο επόμενο παιχνίδι που θα παίξουμε».

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Μπιτσάκος:

«Έχει κάνει πριν 3 – 4 μέρες εργομετρικά μόνος του, οπότε μόλις αναλάβουμε τα εργομετρικά του, ανάλογα με αυτά, θα φανεί σε πόσο χρόνο θα μπει. Ο Ευθύμης δεν είχε κάνει (σσ εργομετρικά), είχε καιρό να κάνει. Είναι διαφορετικοί σωματότυποι και διαφορετική ηλικία. Ο Αλέξανδρος είναι νεαρότατος και σε άλλο στυλ».  

Απομαγνητοφώνηση – Επιμέλεια: Δημήτρης Μπιτολάς, Γιώργος Αποστολακόπουλος

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις