Πήγε στη Νιόν ο Αλαφούζος και ελπίζει…

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρέθηκε στη Νιόν, προκειμένου να πείσει τους αξιωματούχους της UEFA να μην ισχύσει η τρίτη χρονιά της τιμωρίας του Παναθηναϊκού.
Ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΠΑΕ φέρεται αποφασισμένος να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες προκειμένου να πέσει η ποινή του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να πετύχει την απόλυτη ανατροπή και να άρει το ευρωπαϊκό μπλόκο του «τριφυλλιού».

Οι πιθανότητες για να γίνει κάτι τέτοιο είναι υπαρκτές και μάλιστα, σημαντικές. Η UEFA έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι έχει πέσει το χρέος περίπου στα 18 εκατ. ευρώ, ότι υπάρχει ροή πληρωμών, πολιτικής λιτότητας και σκέφτεται εκτός από τον Παναθηναϊκό να το κάνει και με άλλες ομάδες που έχουν συμμορφωθεί μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, η διοίκηση της ΠΑΕ έχει συνάψει διακανονισμούς με όσους όφειλε χρήματα και τους τηρεί σχολαστικά, έχοντας ανακτήσει ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης στις συναλλαγές της.

Οι αρμόδιοι των ελεγκτικών οργάνων της UEFA αναγνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει πάψει να τους απασχολεί. Πλέον εκτιμάται ότι στο τέλος της σεζόν, οι οφειλές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα αγγίξουν τα 12 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι διακανονισμένα σε βάθος τριετίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις