Στην Πάρνηθα έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Με 5 δρομείς ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έτρεξε στο πρωί της Κυριακής στην Πάρνηθα, στον αγώνα “Salomon Mountain Cup 2020, Πάρνηθα – Βασιλικά”. Με πολύ καλό καιρό οι 437 trail runners που αγωνίστηκαν στη διαδρομή των 11 χιλιομέτρων και οι 153 που μετείχαν στα 5.500 μέτρα απόλαυσαν το τερέν που είχε πολλές εναλλαγές και χάρισε όμορφες εικόνες.

Ο Χρήστος Αγνουσιώτης συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και κατέλαβε την τρίτη στη γενική κατάταξη του κύριου αγώνα με χρόνο 48’30. Ο Στέργιος Κουσκουρίδας ακολούθησε 57ος με 1 ώρα 02’56. Με επίδοση 1.22.01 η Άρτεμις Λιόλιου αναδείχθηκε 30η στην κατάταξη των γυναικών. Με χρόνο 53’44 ο Θύμιος Αγγουράς και η Ελπίδα Φαραζί τερμάτισαν μαζί τον αγώνα των 5,5 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται ότι μερικές ημέρες πριν έγιναν επίσης οι Αγώνες Δρόμου Cism Day Run 2020 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Εθνικό Πάρκο Σχοινιά του Δήμου Μαραθώνα με ανοιχτή συμμετοχή. Ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Κώστας Βέργας τερμάτισε τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων 186ος με χρόνο 53:36.

Με 34 τουλάχιστον δρομείς θα τρέξει ο ΣΔΥ Βόλου αυτή την Κυριακή στο 4ο Gentiki trail 20χλμ και 3ο Gentikaki trail 5,1χλμ που θα γίνει στη γειτονική μας Λάρισα. Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν, ωστόσο αν κάποιος που δεν γράφτηκε θέλει να συμμετέχει μπορεί να απευθύνεται στον Κ.Παλάντζα ώστε να ζητηθεί αριθμός από τη διοργάνωση, την οποία ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί για τη συνεργασία καθώς κρατά διαθεσιμότητα συμμετοχών. Η συγκέντρωση για αναχώρηση για το Γεντίκι με το λεωφορείο του ΣΔΥΒ θα γίνει την επόμενη Κυριακή στις 7.45 στο Δημαρχείο Βόλου. Για όποιον θα βρίσκεται στη Λάρισα από το Σάββατο, θα υπάρχει πάστα πάρτυ και παράδοση πακέτων ώρα 6.00 ως 8.00μμ. Την Κυριακή στο Γεντίκι ο σύλλογος θα παραλάβει ομαδικά τα πακέτα όλων των συμμετοχών. Οι 34 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου που έχουν γραφτεί ως τώρα και θα τρέξουν στον αγώνα είναι οι:

20 χιλιόμετρα: Θανάσης Αλεξίου, Σπύρος Ευαγγελόπουλος, Σάκης Κράβαρης, Δημοσθένης Μακρής, Ηλίας Μακρυγιάννης, Μάριος Μιχαλόπουλος, Απόστολος Μπαρμπούλης, Δημήτρης Μπιντάκας, Γιώργος Παπαϊωάννου, Σωτήρης Πρέντζας, Νίκος Σιδηρόπουλος, Χρήστος Τσιτσιγιάννης.

5 χιλιόμετρα: Μιχάλης Άκερμαν, Αλέξανδρος Ακρίβος, Ιωάννης Βλιώρας, Πέτρος Γεωργούλας, Τζώρτζια Ιωάννου, Δημήτρης Κοτσίλιος, Αριστομένης Μακρής, Μαρία Μακροθανάση, Θωμάς Μαλιαχόβας, Νίκος Μήλιος, Γιώργος Μπατζιώρας, Αντώνης Κόπανος, Θανάσης Μπιντάκας, Εύη Μυλωνά, Κώστας Παλάντζας, Στάθης Παλιάς, Ηλίας Πατσαρούχας, Βάνα Σπύρου, Αγγελική Σταματίου, Χαράλαμπος Στιβαχτής, Γιώργος Τσοκάνης, Ζήσης Τσουρέλης.

Εγγραφές για προσεχείς αγώνες

Άνοιξαν οι ομαδικές εγγραφές για τον 15ο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος που θα γίνει στις 12 Απριλίου (ο αγώνας των 5χλμ θα γίνει το Σάββατο 11 Απριλίου απόγευμα). Τα ποσά συμμετοχής από τη διοργάνωση είναι: Μαραθώνιος 15 ευρώ, αγώνες 10 & 5 χιλιομέτρων 8 ευρώ. Οι εγγραφές θα λήξουν αρκετά νωρίς, στις 12 Μαρτίου. Μέρος του ποσού συμμετοχής θα δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως εξασφάλισε η Ομοσπονδία των συλλόγων δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ σε συνεργασία με τη διοργάνωση του αγώνα.

Ανοιχτές είναι επίσης οι εγγραφές από τον ΣΔΥΒ, και για τις εξής διοργανώσεις, για τις οποίες θα γίνουν σε όλες εκδρομές με λεωφορείο:

Katerini Run 2020 21,1 και 5χλμ. 8 Μαρτίου. Ποσό συμμετοχής 10 και 3 ευρώ αντίστοιχα.

12ος Δρόμος 21χλμ Καλαμπάκα-Τρίκαλα & αγώνας 5.050 μέτρων 15 Μαρτίου. Ποσό συμμετοχής 12 ευρώ για κάθε αγώνα. Παιδικός Αγώνας δωρεάν.

5ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας». 22 Μαρτίου. αγώνες: 21,1χλμ (10 ευρώ), 5χλμ (10 ευρώ), 7,8χλμ περιπατητική διαδρομή (δωρεάν).

Το 6ο Volos Half Run 21.2km θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου με παράλληλους αγώνες εκτός από τη μεγάλη απόσταση, το 27ο I Love Volos Run 5.1km και τον Παιδικό Αγώνα 500m. Ποσό συμμετοχής 10 ευρώ, ο Παιδικός Αγώνας βέβαια δωρεάν. Το Ορφανοτροφείο Βόλου θα είναι το Ίδρυμα που θα στηρίξει φέτος ο ΣΔΥ Βόλου και το Volos Half Run, με εγγυημένο ελάχιστο ποσό που θα δοθεί από τις συμμετοχές των αθλητών, 2.000 ευρώ.

Στον μεγαλύτερο σε απόσταση ορεινό αγώνα της χώρας μας, τον Frozen Peaks θα τρέξει ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Θανάσης Αλεξίου. Επίκεντρο της διοργάνωσης είναι το Κάτω Νευροκόπι Δράμας, η εκκίνηση θα δοθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 7.00 το πρωί και η προθεσμία για τον τερματισμό θα είναι ως την Κυριακή 3 Μαΐου στις 9.00 πμ. Η απόσταση του αγώνα “Panorama” είναι 261 χιλιόμετρα και η συνολική υψομετρική ανάβαση 11 χιλιόμετρα. Στο “Highland” 91 χιλιομέτρων θα αγωνιστεί από τον ΣΔΥΒ ο Απόστολος Μπαρμπούλης, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται.


Εκδρομή τον Σεπτέμβριο Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Νόβισαντ

Από τις 4 ως τις 8 Σεπτεμβρίου ο ΣΔΥΒ θα πραγματοποιήσει 5ημερη εκδρομή με λεωφορείο σε περιοχές της Ευρώπης (Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Νόβισαντ) με επίκεντρο τον Ημιμαραθώνιο Βουδαπέστης, έναν από τους σπουδαιότερους αγώνες της ηπείρου μας. Μέρος της εκδρομής θα χρηματοδοτηθεί από τους πόρους και το ταμείο του ΣΔΥΒ. Το ποσό που εξασφαλίστηκε και θα είναι μειωμένο λόγω της χρηματοδότησης, είναι 269 ευρώ για 4 διανυκτερεύσεις στις3 πόλεις και την εκδρομή με το λεωφορείο, ενώ δεν περιλαμβάνεται το ποσό συμμετοχής στον αγώνα και λοιπά έξοδα. Ο ΣΔΥ Βόλου βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τη διοργάνωση για τη συμμετοχή στο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Περισσότερες λεπτομέρειες για το άνοιγμα εγγραφών-κρατήσεων θα ανακοινώσει ο σύλλογος τις επόμενες ημέρες.

Η κοινωνική προσφορά του ΣΔΥΒ

Στις Φυλακές, στο Ορφανοτροφείο Βόλου, και σε συμπολίτες μας που μας τα ζήτησαν, απέδωσε ο ΣΔΥΒ τα ρούχα που συγκέντρωσε τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τη μαζική κινητοποίηση των μελών του. Ο σύλλογος ευχαριστεί όλους όσοι παρέδωσαν τα ρούχα που δεν χρησιμοποιούσαν. Εκκρεμεί μάλιστα η παράδοση των ρούχων που συγκεντρώνουν τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου στον Αλμυρό, οπότε η κοινωνική προσφορά θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Όσοι ακόμη διαθέτουν ιματισμό που θέλουν να τον παραχωρήσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους του συλλόγου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις