Δεν πρέπει να φοβηθεί τη Νίκη ο Ρήγας (pregame)

Ο Ρήγας Φεραίος θα αγωνιστεί σήμερα (Κυριακή, 18/10) απέναντι στη Νίκη Βόλου με μοναδικό στόχο να αποσπάσει κάτι θετικό. Η αναμέτρηση των δύο Μαγνησιώτικων ομάδων θα διεξαχθεί στην ιστορική έδρα της Νίκης, το Γήπεδο Παντελής Μαγουλάς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τον δεύτερο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.


Η Βελεστινιώτικη ομάδα μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στην ενδέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα με πέντε πόντους, έχοντας πετύχει μία νίκη (2-1 τον Τύρναβο εκτός), δύο ισοπαλίες (0-0 με Οπούντιο Μαρτίνου εντός και 1-1 με Φωκικό εντός), ενώ έχει ηττηθεί μία φορά (2-0 από τον Εθνικό στη Φιλιππιάδα).

Το έργο του Ρήγα μόνο ως εύκολο δεν λογίζεται. Αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Νίκης στη Νέα Ιωνία και η «Κλούβα» αναμένεται να γεμίσει από τους φίλους της, οι οποίοι σίγουρα θα φροντίσουν να «ντοπάρουν» τους παίκτες με τα συνθήματα και τις φωνές τους. Αυτό που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ρήγας είναι το άγχος που ίσως παρουσιάσουν οι ποδοσφαιριστές της προσφυγικής ομάδας, αφού θα πρέπει να ανταποδώσουν τη στήριξη που τους είχε προσφέρει ο κόσμος τους μακριά από το ”Παντελής Μαγουλάς”.

Ο Ρήγας έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε έδρες σαν κι αυτή της Νίκης και μάλιστα πολλές φορές έχει φύγει και με το αποτέλεσμα που επιθυμούσε. Η ομάδα του Βελεστίνου θα σεβαστεί τους γηπεδούχους, όπως κάνει με κάθε ομάδα που αντιμετωπίζει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους φοβηθεί. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη μπορεί να διαθέτει ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ στην κατηγορία και να φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο δεν έχει πετύχει καμία άνετη νίκη. Όλες ήταν με διαφορά ενός τέρματος.

Ο Ρήγας πρέπει να παρουσιαστεί αποφασισμένος και να παραμείνει ψύχραιμος και συγκεντρωμένος σε όλο το παιχνίδι. Η ομάδα του Βελεστίνου θα πρέπει να δώσει χώρο στους γηπεδούχους και να παίξει στην κόντρα. Σε περίπτωση που η Νίκη ανοίξει το σκορ, ίσως να μη μπορέσει ο Ρήγας να επανέλθει στο παιχνίδι. Αντιθέτως, όσο το σκορ θα βρίσκεται στο 0-0, το έργο της Νίκης θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, ενώ ο Ρήγας θα μπορεί να ελπίζει.

Η αποστολή του Ρήγα Φεραίου θα αναχωρήσει από το Βελεστίνο στις 14.00 το μεσημέρι. Ο Λάκης Μπακάλης για το παιχνίδι με τη Νίκη έχει συμπεριλάβει τους εξής 23 ποδοσφαιριστές: Βασίλη Τσουμπέκο, Αποστόλη Κεφαλά, Βαλάντη Τριανταφύλλου, Σπύρο Γκάγκα, Χρήστο Σπαθή, Δημήτρη Χατζηαθανασίου, Παναγιώτη Γούτσιο, Νίκο Βουραζέρη, Παναγιώτη Αποστολίδη, Κωνσταντίνο Γεωργατζή, Γιώργο Χατζή, Γιώργο Αλεξίου, Κωνσταντίνο Ζενούνι, Γιώργο Τσίπη, Βασίλη Πέτση, Ηλία Γκίκα, Γιάννη Μουσαμπελίου, Κωνσταντίνο Γουτούλη, Παρασκευά Θεοδώρου, Μανώλη Πάσχο, Δημήτρη Σέττο, Αποστόλη Σφάκα και Γιάννη Κορέτα.

Την αναμέτρηση του Ρήγα με τη Νίκη που θα ξεκινήσει στις 16.00 το μεσημέρι στο Γήπεδο Παντελής Μαγουλάς, θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Μηλιάδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτρη Λεζαής – Ερμαλής και ο Αθανάσιος Μποζατζίδης, οι οποίοι ανήκουν στην ίδια Ένωση. Παρατηρητής του αγώνα ορίστηκε ο Περικλής Τουτούκης από ΕΠΣ Τρικάλων.

Δημήτρης Μπιτολάς