Ντέρμπι κορυφής Γ.Σ. Αλμυρού-Αγριά για την Α1 ΕΣΚΑΘ

Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ ΓΣ Αλμυρού και Αγριάς δεσπόζει στο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Επίσης για τον 1ο όμιλο θα γίνουν οι συναντήσεις Αιολικός-ΓΣ Βόλου, Ίωνας-Ελευθεριακός και Σπάρτακος-ΑΕΒΔ.

ΓΣ Αλμυρού-Αγριά
ΓΣ Αλμυρού και Αγριά έμειναν να ερίζουν για την πρώτη θέση του ομίλου και θα λύσουν τις διαφορές τους σήμερα στις 17.00 στο κλειστό του Αλμυρού. Η ομάδα του Παναγιώτη Νάνη από την αρχή έχει πάρει «κεφάλι» στη βαθμολογία και δεν το έχει εγκαταλείψει ποτέ. Μάλιστα αν κερδίσει και σήμερα τότε ουσιαστικά εξασφαλίζει και την πρωτιά, αφού έχει περάσει νικηφόρα από την Αγριά στον πρώτο γύρο.
Πάντως σήμερα η τεχνική ηγεσία θα στερηθεί των υπηρεσιών του Βασίλη Θέου για επαγγελματικούς λόγους και του Θεόδωρου Παπακωνταντίνου που υπέστη διάστρεμμα. Τουναντίον παρών θα είναι ο Θεόδωρος Τοκατλίδης, που απουσίαζε τις τελευταίες αγωνιστικές.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Αγριά θα τα παίξει όλα για όλα σήμερα. Ξέρει ότι για να είναι πρώτη δεν φτάνει μόνο να νικήσει σήμερα, αλλά να καλύψει τη διαφορά των 6 πόντων με την οποία είχε χάσει εντός έδρας, αφού ο ΓΣΑ δείχνει τόσο δυνατός που είναι πιθανόν να μη γνωρίσει άλλη ήττα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.
Πάντως και ο Γιάννης Στεργιόπουλος «πονοκεφαλιάζει» έντονα, αφού δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Στέφανο Διγενή που βρίσκεται στη Λιθουανία για το φοιτητικό πρόγραμμα «Erasmus» και τον Γιώργο Κοψιαλή που υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει την υπόλοιπη χρονιά. Αντίθετα ο Σπύρος Ρόσσιος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατο και θα δώσει το «παρών».

Αιολικός-ΓΣ Βόλου
Με ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση Αιολικού-ΓΣ Βόλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο κλειστό της Ν. Ιωνίας. Από τη μια μεριά οι «γαλάζιοι» εμφανίζονται πεισμωμένοι με την ήττα από τον Κεραυνό. Παρόλα αυτά δεν έχασαν την 3η θέση, καθώς ηττήθηκε και ο Ίωνας από την Αγριά, με αποτέλεσμα το κυνήγι για μια θέση στα πλέι οφ να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Στην αντίπερα όχθη ο Γυμναστικός θα παραταχθεί κομπλέ.

Ίωνας-Ελευθεριακός
Μαγνησιώτικη «μονομαχία» θα γίνει και στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος», όπου σήμερα στις 16.30 θα «κονταροχτυπηθούν» ο Ίωνας και ο Ελευθεριακός. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους.
Από τη μία πλευρά οι «κυανέρυθροι» έχουν στόχο τα πλέι οφ, ο οποίος δεν άλλαξε παρά την ήττα από την Αγριά. Σκοπός τους είναι να «χτίσουν» νέο σερί που θα τους φέρει όσο πιο ψηλά γίνεται αρχής γενομένης από σήμερα.
Μοναδικός απών θα είναι ο Θανάσης Φοινικόπουλος που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα..
Από την άλλη μεριά ο Ελευθεριακός παρά τις σημαντικές απουσίες πάλεψε απέναντι στον Σπάρτακο, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι συνεχίζει να βρίσκεται στην αναζήτηση νικών που θα τον κρατήσουν στην κατηγορία.

Σπάρτακος-ΑΕΒΔ
Δύσκολη αποστολή έχει σήμερα η Αθλητική Ένωση Βόλου Διμηνίου, η οποία κοντράρει τον Σπάρτακο στις 5.30 το απόγευμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Οι «πορτοκαλί» άγγιξαν το ροζ φύλλο κόντρα στη Νίκαια 2012, αλλά έχασαν στον πόντο τον αγώνα και μαζί και την ευκαιρία να αυξήσουν τη διαφορά από τον Ελευθεριακό.
Ο Κώστας Σιδηρόπουλος καλείται να ξεπεράσει τους τραυματισμούς των Άγγελου Καλιντζέου, Λέντζο Γκιοκάι και Γιώργου Στρατάκη, ενώ ο Νίκος Βλάχος θα παίξει κανονικά.
Οι διαιτητές και γραμματείες των αγώνων μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑΘ έχουν ως εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ
Σάββατο 15/2
Κλ. «Β. Παρασκευόπουλος» 16.30 Ίωνας-Ελευθεριακός, διαιτητές: Γιαννουλής, Τσάλας Γ., γραμματεία: Ανδριοπούλου, Καραγεώργος, Τσιργούλα.
Κλ. Αλμυρού 17.00 ΓΣ Αλμυρού-Αγριά, διαιτητές: Ζαχαρής, Ηλιόπουλος, γραμματεία: Πεγιούκα, Βελετζάς, Πολύζος, γυμνασίαρχος: Μόρφη.
Κλ. «Ι. Πατάκης» 17.00 Νίκαια 2012-Κεραυνός, διαιτητές: Φακίτσας, Καρλιάμπας.
Κλ. Αγίου Θωμά 17.30 Σπάρτακος-ΑΕΒΔ, διαιτητές: Γκέκας, Πανταζής.
Κλ. Ν. Ιωνίας 17.30 Αιολικός-ΓΣ Βόλου, διαιτητές: Μπουγλός Π., Κοντοστάθης, γραμματεία: Βούλγαρης, Πασιάς, Καροτσάκης.
Κλ. Αγίου Θωμά 19.30 Αστέρας Λαρ.-Φοίβος, διαιτητές: Γκέκας, Πανταζής.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις