Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Νίκης με 53-28

Σ’ ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε της Νίκης με 53-28 για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών
Το ματς είχε ένταση, πάθος, αλλά και οι δύο αντίπαλοι παρουσιάστηκαν σε μεγάλα διαστήματα νευρικοί και άστοχοι. Το ευχάριστο είναι πως οι προπονητές και των δύο ομάδων χρησιμοποίησαν σχεδόν όλες τις αθλήτριες που είχαν στη διάθεσή τους, πολλές εξ’ αυτών μάλιστα είναι πολύ νεαρές Βολιώτισσες με λαμπρό μέλλον μπροστά τους…

…Το παιχνίδι έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, μια που και οι δύο ομάδες διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους και συνεργάζονται. Για παράδειγμα τέσσερις αθλήτριες από τη 12άδα της Νίκης οι Κοπάνου, Αλεξίου, Γκίνο και Παρασχάκη δόθηκαν από τον Ολυμπιακό το προηγούμενο καλοκαίρι με υποσχετική. Το γεγονός αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και μακάρι στο μέλλον όλες οι βολιώτικες ομάδες να έχουν ανάλογη συνεργασία.
Οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν πολύ νευρικά το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε με 6-2 με καλάθια της Ζήτη, για να ισοφαρίσει η Νίκη και να περάσει μάλιστα στο 9′ με 9-8. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 10-9 με καλάθι της Κυριατζίδου.
Στη β’ περίοδο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά, πίεσε σ’ όλο το γήπεδο και με καλάθια των Κυριατζίδου, Σαρακατσάνη και Σουλτάνη (πέρασε ως αλλαγή μια που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού) πέρασε μπροστά στο 12′ με 19-9. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η Νίκη στο διάστημα 10′-15 δεν σημείωσε ούτε ένα πόντο, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 9-0.
Η Ζέρβα ήλεγξε απόλυτα την …εναέρια κυκλοφορία κερδίζοντας κατά κράτος τις μάχες των ριμπάουντ, δίνοντας την ευκαιρία στις συμπαίκτριές της να φεύγουν στον αιφνιδιασμό. Η Νίκη προσπάθησε ν’ αντιδράσει και μείωσε στην εκπνοή του ημιχρόνου με βολή της Γκίνο σε 14-23.
Η Νίκη είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο β’ ημίχρονο και στο διάστημα 20′-25′ δεν σημείωσε και πάλι ούτε πόντο. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και με καλάθια των Κυριατζίδου και Ζέρβα πέρασε μπροστά με 29-14 και στο 29′ με 44-16.
Στην τέταρτη περίοδο η Νίκη με άμυνα ζώνης προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, πίεσε αρκετά τον Ολυμπιακό που ήταν άστοχος στην επίθεση, χωρίς όμως να πετύχει τίποτα περισσότερο, αφού η διαφορά είχε αποκτήσει μεγάλο εύρος. Το τελικό 28-53 αντικατοπτρίζει και την εικόνα του αγώνα
Ο Μιχάλης Καπουρνιώτης χρησιμοποίησε όλες τις αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του με τις Ντελή, Διαμαντοπούλου και Χούτα ν’ αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Μάλιστα η 15χρονη Χούτα σημείωσε και τους πρώτους της πόντους σε πρωτάθλημα Εθνικής κατηγορίας.
Οι Γαλιατσάτου, Ζέρβα, Ζήτη, Κυριατζίδου ξεχώρισαν από τις νικήτριες, ενώ από τις ηττημένες οι Μπράχου, Ντέγκα.

Διαιτητές: Κέτουλας, Δόλγυρας
Δεκάλεπτα: 9-10, 14-23, 21-44, 28-53

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Στεργιόπουλος): Χαβαλέ 2, Παρασχάκη, Γκίνο 3, Ντέγκα 5 (1τρ), Αλεξιου, Γιοβανάκη 4, Κοπάνου, Μπράχου 4, Σολωμού 4, Χρήστου 2, Καρύδη 2, Μάντζου 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καπουρνιώτης): Κυριατζίδου 9 (1τρ), Σαρακατσάνη 7 (1 τρ), Γαλιατσάτου 7 (1τρ), Αγαγιώτη, Σουλτάνη 8, Χούτα 2, Ντελή, Ζέρβα 10, Ζήτη 8, Αγκάνη, Διαμαντοπούλου, Μπαλλά 2.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις