Βεργέτης: Οριοθετούμε νέους στόχους

Ως επίτευξη του στόχου της παραμονής και την οριοθέτηση νέων στόχων για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του επί του Διαγόρα ο Στάικος Βεργέτης. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου μίλησε επίσης για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά και για τον τραυματισμό του Καμπαγέρο που τον κράτησε εκτός δράσης στον σημερινό αγώνα αλλά και τον θέτει εν αμφιβόλω για το σαββατιάτικο ντέρμπι με τον συμπολίτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βεργέτη όπως απομαγνητοφωνήθηκαν από το goalpost.gr:

«Μετά τη σημερινή αγχωτική νίκη που κάναμε η ομάδα συγκέντρωσε τους βαθμούς, που της επιτρέπουν να παραμείνει στην κατηγορία. Ακριβώς έναν γύρο πριν, όταν ήρθα στην ομάδα, ήταν κάτι που φάνταζε ως ένας γολγοθάς. Σήμερα, μπορούμε να πούμε πως γιορτάζουμε την επίτευξη αυτού του στόχου, ο οποίος επιτεύχθηκε ενάμιση μήνα πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Ο στόχος αυτός δεν είναι λίγος, ούτε εύκολος. Αν με ρωτούσατε τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, θα έλεγα μακάρι να έχουμε σωθεί ενάμιση μήνα πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Τώρα, εφόσον έφυγε αυτή η θηλιά του υποβιβασμού, μπορούμε να οριοθετήσουμε νέους στόχους στις εναπομείναντες αγωνιστικές να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Το δεύτερο στοιχείο που με χαροποιεί είναι ποδοσφαιριστές με λίγο χρόνο συμμετοχής, μπήκαν στον αγώνα και υλοποιήσανε το πλάνο του αγώνα, σε πολύ μεγάλο βαθμό, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που μας έβαλε δύσκολα. Δεν είναι τυχαίο που τελειώσαμε τον αγώνα με δύο μπακ και στις δύο πλευρές, κάτι που δεν μου αρέσει να το κάνω ως προπονητής, όμως ήταν τόσο καλός ο αντίπαλός μας σήμερα, που έκρινα επιτακτική την ανάγκη να το κάνω ώστε να μην ισοφαριστούμε.

Αν και ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα, μετά το γκολ που πετύχαμε, υπήρξε ένα διάστημα που πηγαίναμε δεύτεροι στην μπάλα και δώσαμε αρκετές στατικές φάσεις στον αντίπαλο. Μετά την πάροδο αυτών των 10-15 λεπτών, ξαναϊσορροπήσαμε το ματς και πετύχαμε ένα δεύτερο γκολ.

Σε καμία περίπτωση δεν μπήκαν οι παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο, θεωρώντας πως το ματς έληξε. Όμως αντιμετωπίζαμε έναν καλό αντίπαλο που κατέβασε τα δικά του όπλα, έγινε πιο επιθετικός και προσπάθησε, ιδιαίτερα, από τις πλευρές να μας δημιουργήσει ρήγματα. Εμείς προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε τις πλευρές με τα δύο παιδιά που βάλαμε, τον Κώστα Κυριακίδη και τον Βοσνιάδη και δόξα το Θεό, πήραμε αυτή τη νίκη σωτηρίας που μας δίνει το περιθώριο να κοιτάζουμε προς τα ψηλά».

Για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Βόλου

«Η φιλοσοφία μου, που έχω επιβάλλει στους παίκτες, είναι κάθε εβδομάδα να είμαστε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι στον αντίπαλο που έχουμε να παίξουμε, σαν να είναι η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Έτσι θα το συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο προσεχής αντίπαλος έχει τις ιδιαιτερότητές του, είναι η μάχη της πόλης, όπως το έχω αντιληφθεί, θα πρέπει όμως αυτό να μην παρεκκλίνει από τη δουλειά που κάνουμε μέσα στην εβδομάδα. Θα θέσουμε ένα πλάνο αγώνος, θα δούμε πως θα αμυνθούμε, πως θα επιτεθούμε, ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και θα επιμείνουμε πάνω σ’ αυτό το πλάνο αγώνος ώστε να μας βγει στο μεγαλύτερο ποσοστό που γίνεται».

Για τις επιστροφές αρκετών παικτών στα προσεχή ματς

«Οι απουσίες είναι το ίδιο έντονες με τις παρουσίες των παικτών. Όσο πιο έντονη είναι η παρουσία ενός παίκτη, τόσο πιο έντονη είναι η απουσία του. Δεν μπορώ να παραβλέψω τις απουσίες που υπάρχουν, δεν μπορώ όμως μείνω σ’ αυτές. Σήμερα, τα παιδιά που μπήκαν κι έπαιξαν, απέδειξαν γιατί βρίσκονται στο ρόστερ της Νίκης και υλοποίησαν το πλάνο του αγώνα, σ’ έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Το γεμάτο οπλοστάσιο είναι η χαρά του προπονητή. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Πρέπει τα παιδιά που έρχονται, μ’ αυτά που βρίσκονταν σήμερα στην ομάδα να συνταχθούν στο πλάνο αγώνος».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Καμπαγέρο

«Ο Καμπαγέρο στη χθεσινή προπόνηση είχε ένα τράβηγμα στον προσαγωγό και δεν ήταν διαθέσιμος για να βοηθήσει. Ακόμη και στο ματς με τον Ολυμπιακό, δύσκολα θα αγωνιστεί».

Για την επιλογή να εκτίσουν στο ματς με τον Διαγόρα τέσσερις παίκτες

«Δυστυχώς, οι τετράδες των αγώνων δεν μας έβγαιναν καλύτερα. Είμαι στη δυσχερή θέση να έχω μία ομάδα φορτωμένη με κάρτες. Όταν ήρθα η ομάδα είχε 30 κάρτες σε πολύ λίγες αγωνιστικές. Στη συνέχεια μειώθηκαν οι κάρτες όμως είχαν συμπληρωθεί αρκετές. Όταν κάποιος παίκτης έχει εφτά κάρτες και θα πρέπει να λείψει σε δύο παιχνίδια, τότε τα περιθώρια είναι περιορισμένα κι αναγκαστικά υπήρξε αυτό το φόρτωμα σε ορισμένα παιχνίδια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις