Διασυρμός του Ολυμπιακού Β. από τη χειρότερη επίθεση της Φούτμπολ Λιγκ

Σε «δήμιο» του Ολυμπιακού εξελίχθηκε ο Μπραχίμα Κονέ, ο οποίος σημείωσε «χατ τρικ» με τον Ιάλυσο στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και οδήγησε την ομάδα του σε μια μεγάλη νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντιατά σημείωσε το τέταρτο τέρμα του Ιάλυσου (4-0).
Απογοητευτική εμφάνιση από τους παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου, με το παιχνίδι να θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το ματς με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμένιτσα, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί με το βαρύ 4-1.
Απέναντι στη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας (ο Ιάλυσος μέχρι χθες είχε σημειώσει συνολικά εννέα γκολ στο πρωτάθλημα), ο Ολυμπιακός (η καλύτερη επίθεση της Φούτμπολ Λιγκ) υπέστη πανωλεθρία και δικαιολογημένη η αγανάκτηση των φιλάθλων της ομάδας, που βλέπουν τον Ολυμπιακό να ρίχνει την… καρδάρα με το γάλα, κάθε φορά που πλησιάζει τις ομάδες της κορυφής.
Όπως προαναφέραμε, μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μπραχίμα Κονέ. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τον Ιάλυσο και σκόραρε χθες για τρίτο σερί παιχνίδι (είχε πετύχει γκολ και στα παιχνίδια με Ιωνικό και Διαγόρα.
Την αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού στις φάσεις των γκολ που σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, δεν θα μπορούσαν να την είχαν ούτε ποδοσφαιριστές που τώρα κάνουν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα.
Όπως συνέβη και στο ματς με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, έτσι και χθες ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίστηκε με πάθος για τη νίκη και δικαιώθηκε.
Δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τους βασικούς Τσιάρα, Μπουτζίκο και Φαζό, ούτε ότι την προηγούμενη μέρα ήταν άρρωστος ο Λόρι Κέρη (αγωνίστηκε χθες κανονικά). Όσοι μπήκαν μέσα στο γήπεδο για να αγωνιστούν, φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού, έπρεπε να δώσουν και την ψυχή τους για την ομάδα. Πράγμα που δεν το έκαναν. Η σταθερότητα σε μια ομάδα είναι βασική αρχή για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Στον Ολυμπιακό αυτή η σταθερότητα λείπει, τα σκαμπανεβάσματα είναι πολλά και μεγάλα, ενώ το πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία παραμένει οξύ, με τους «ερυθρόλευκους» να διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα από τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός έχασε χθες την ευκαιρία με νίκη να βρεθεί μόνος στην 3η θέση και πλέον, υποχώρησε και πάλι στην έβδομη.
Ο Ιάλυσος στο ντεμπούτο του Νίκου Παντέλη στον πάγκο πέτυχε μια σπουδαία και δίκαιη νίκη, σ’ ένα ματς που ήταν «τελικός» για την ομάδα της Ρόδου, στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις