Μπίλης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη και παραιτούμαι»

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση της διοίκησης ο Λεωνίδας Μπίλης κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα της ομάδας του με τον Ρήγα Φεραίο. Ο τεχνικός των κυανολεύκων θεωρεί πως υπεύθυνος για τα δύο τελευταία αποτελέσματα είναι ο ίδιος και αναλαμβάνει την ευθύνη. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του Λάκη Μπακάλη πως προτίμησε να προφυλάξει παίκτες του με τον Φωκικό ώστε να είναι πλήρης με τη Νίκη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεωνίδα Μπίλη:

Χορηγός ρεπορτάζ:

782-521

 «Καταρχήν να πούμε δύο πράγματα, όσον αφορά δύο θλιβερά γεγονότα. Το πρώτο, δυστυχώς και να κερδίζαμε θα ήμασταν στενοχωρημένοι, θα δίναμε λίγη περισσότερη χαρά στον Κοτίτσα, γιατί έχασε σήμερα τη μητέρα του. Δεύτερον, μέσα στην εβδομάδα δεν χάθηκε μόνο η μητέρα του Κοτίτσα, χάθηκε και ένας ποδοσφαιριστής, ο Αποστόλης Πλασταράς και ήθελα με αυτή τη νίκη, αν την κάναμε, να συλλυπηθώ την οικογένεια του.

Όσον αφορά το παιχνίδι, καλά τα λόγια του συναδέλφου, του κ. Λάκη, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα και προσωπικά, αλλά πρέπει σε αυτή τη ζωή να τραβάμε το δρόμο μας και να παίρνουμε τις ευθύνες μας. Η Νίκη σε κάθε παιχνίδι παίζει για τη νίκη. Οι ευθύνες στη δεύτερη ισοπαλία ανήκουν στον προπονητή.

Εγώ θα θέσω την παραίτηση μου στη διοίκηση της ομάδας και από εκεί και πέρα θα καθίσουμε με ηρεμία αύριο να σκεφτούμε όλοι μαζί τι είναι το καλύτερο για τη Νίκη. Εγώ το καράβι το έφερα μέχρι εδώ. Μπορεί να έρθει ένας καλύτερος, να πάει το καράβι πιο ψηλά. Η Νίκη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, έχει διοίκηση και ποδοσφαιριστές.

Πληρώσαμε για άλλη μία Κυριακή τις απουσίες και τους τραυματισμούς, όλες από κλοτσιές του αντιπάλου. Παρόλα αυτά, δεν πήρε ούτε κίτρινη ο παίκτης που τραυμάτισε τον Κυπτίου και μείναμε είκοσι λεπτά να παίζουμε με δέκα παίκτες. Δεν πειράζει, όμως. Δεν φταίνε ούτε οι διαιτητές, πάντα φταίνε οι προπονητές και πρέπει έχουν το θάρρος και να παίρνουν την ευθύνη. Όπως στη νίκη είναι πρώτοι μάγκες, έτσι και στις ισοπαλίες να πάνε στο σπίτι τους. Αυτή είναι η άποψη μου.

Ή θα συνεχίσουμε με το δικό μου πλάνο και ό,τι γίνει σε αυτή την ομάδα ή από εκεί και πέρα θα έρθει ένας άλλος άνθρωπος να συνεχίσει αυτό το έργο που έκανα εγώ. Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή που έχτισα εγώ αυτό το πράγμα και αν θα φύγω, θα φύγει η ομάδα αήττητη. Δεν μπόρεσε κανένας να την κερδίσει. Αυτό και τίποτα παραπάνω».