Μικρό προβάδισμα για Ατλέτικο Μαδρ. και Ντόρτμουντ

Ούτε παραγγελία να το έκανε αυτό το παιχνίδι ο Τσόλο Σιμεόνε. Έναν τρόπο είχε να πάρει η Ατλέτικο τη νίκη επί της Λίβερπουλ και τα πράγματα κύλησαν ακριβώς όπως τα ήθελε.

Κόντρα σε έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο η Ατλέτικο έκανε αυτό που ξέρει ίσως καλύτερα από καθέναν, αμύνθηκε. Βρήκε μόλις στο 4′ ένα γκολ από στημένη φάση και με δόση τύχης και τελικά το τέρμα του Σαούλ έμελλε να είναι και το νικητήριο.

Το ματς στη συνέχεια ήταν αυτό που φανταζόταν ο καθένας. Η Λίβερπουλ είχε την μπάλα και δεν ήξερε τι να την κάνει. Βρήκε απέναντί της μία ομάδα που αμυνόταν μαζικά και δεν την ενδιέφερε να κάνει τίποτα άλλο. Ούτε να επιτεθεί, ούτε να κρατήσει μπάλα, ούτε να παγώσει τον ρυθμό.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βρσάλικο, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι, Παρτέι, Σαούλ, Κόκε, Λεμάρ (46′ Γιορέντε), Κορέα (77′ Ντιέγκο Κόστα), Μοράτα (70′ Βιτόλο).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (80′ Χέντερσον), Σαλάχ (72′ Τσάμπερλεϊν), Μανέ (46′ Οριγκί), Φιρμίνο.

Με πρωταγωνιστή τον Χάαλαντ 2-1 η Ντόρτμουντ την Παρί
Αναμφισβήτητα η Ντόρτμουντ έχει καταφέρει να κάνει το deal των μεταγραφών της περιόδου του Ιανουαρίου με την απόκτηση του Χάαλαντ. Ο 19χρονος επιθετικός έχει βγάλει τα λεφτά του ήδη!

Είχε κάνει την αρχή του στο πρωτάθλημα, αλλά το αστέρι του με τη φανέλα των Γερμανών έλαμψε και στη φάση των «16» του Champions League! Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον αγώνα της Ντόρτμουντ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, εντός έδρας. Οι Βεστφαλοί νίκησαν με 2-1 και έχουν το προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η νίκη ήρθε χάρη σε δύο γκολ του Χάαλαντ.
Στο 69′ ο Χάαλαντ ήταν αυτός ο οποίος μετά από φάση διαρκείας, κατάφερε με πλασέ να ανοίξει το σκορ. Η Παρί δεν άργησε να αντιδράσει. Και στο 75′ έφτασε στην ιοσφάριση. Κίνηση του Εμπαπέ από τα δεξιά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Νεϊμάρ από κοντά έκανε το 1-1. Η χαρά των Γάλλων όμως κράτησε για μόλις δύο λεπτά. Ο Χάαλαντ ήταν αυτός ο οποίος «μίλησε» τελευταίος. Έκανε το σουτ-οβίδα έξω από την περιοχή με το αριστερό και η μπάλα «καρφώθηκε» στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Ντόρτμουντ (Λ. Φαβρ): Μπουρκι, Χούμελς, Πίστσεκ, Ράφαελ, Χακίμι, Ζαγκαντού, Βίτσελ, Καν, Σάντσο (90+1′ Σμέλτζερ), Αζάρ (68′ Ρέινα), Χάαλαντ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τ. Τούχελ): Νάβας, Τιάγκο Σίλβα, Μενιέ, Κουρζαουά, Μαρκίνος, Κιμπεμπέ, Ντι Μαρία (76′ Σαράμπια), Βεράτι, Γκεγέ, Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις