Σφίγγει ο κλοιός για τη Μάντσεστερ Σίτι, νέες έρευνες από την UEFA

H Μάντσεστερ Σίτι τιμωρήθηκε με δυο χρόνια αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά την παραβίαση του Financial Fair Play την περίοδο 2012-16 και καλείται παράλληλα να πληρώσει πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ.

Φαίνεται όμως πως αυτό δεν είναι το φινάλε των ερευνών της UEFA, αφού δημοσιεύματα αναφέρουν πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα διεξάγει νέα έρευνα για τους χορηγούς του Άμπου Ντάμπι από το 2016 και μετά.

Το τμήμα ερευνών της UEFA είναι υπεύθυνο να αξιολογεί τις οικονομικές δηλώσεις των ευρωπαϊκών κλαμπ που παίζουν κάθε χρόνο στο Champions League και το Europa League και αυτό είχε επικυρώσει τα νούμερα για τη Σίτι, προτού έρθουν στο φως οι αποκαλύψεις που έδειξαν ότι τα νούμερα ήταν αλλοιωμένα από τους “Πολίτες” και μεγάλο μέρος των των 67,5 εκατ. λιρών δεν καλύφθηκαν από την “Etihad”.

Ένα ακόμη θέμα, λοιπόν, που τίθεται προς διερεύνηση, είναι αν οι χορηγίες από το Άμπου Ντάμπι σχετίζονται με τον Σεΐχη Μανσούρ και το τμήμα ερευνών της UEFA θέλει να εξετάσει και την περίοδο μετά το 2016, όπερ σημαίνει ότι η Σίτι ίσως βρει και νέους μπελάδες αναφορικά με την διαχείριση των οικονομικών της.

Πριν τέσσερις ημέρες (14/2), οι Πολίτες κρίθηκαν ένοχοι από το αρμόδιο όργανο για πλασματική διόγκωση εσόδων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναρμονισμού τους με τους κανονισμούς του FFP. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία κινήθηκε από την έρευνα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με ντοκουμέντα έγγραφα και μέιλ το Νοέμβριο του 2018.

Αυτά αποδείκνυαν πως ο ιδιοκτήτης της Σίτι, Σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγέν αλ-Ναχίαν χρηματοδοτούσε την ύψους 81.200.000 ευρώ ετησίως χορηγία στη φανέλα της ομάδας, το γήπεδο και τις ακαδημίες μέσω της αεροπορικής εταιρίας του Αμπού Ντάμπι, Έτιχαντ.

Σε ένα από τα μέιλ αποδεικνύεται ότι μόνο 9.600.000 ευρώ από της χορηγία για τη σεζόν 2015-16 διοχετεύθηκαν απευθείας από την Έτιχαντ και τα υπόλοιπα από άλλη εταιρία του Σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγέν αλ-Ναχίαν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις