Αταλάντα και Λειψία κοντά στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ

Η Αταλάντα διέλυσε την Βαλένθια με 4-1 και έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League. Στο 16′, ωραία μπαλιά στη μικρή περιοχή με τον Χάντεμπορ να κάνει την προβολή και με πλασέ να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.
Στο 42′, ο Ίλισιτς είδε τη μπάλα μπροστά του έξω από την περιοχή και έπιασε ένα τρομερό δεξί σουτ με το οποίο έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα.
Στο 57′ νέο πανέμορφο γκολ για την Αταλάντα, με τον Φρέουλερ εκτός περιοχής να πιάνει το σουτ και να νικάει τον Ντομενέκ.
Έξι λεπτά μετά, ωραία μπαλιά προς τον Χάντεμπορ ο οποίος έφυγε από κανονική θέση την ώρα που ένας συμπαίκτης του ήταν οφσάιντ. Ο παίκτης των Ιταλών μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα, ο διαιτητής περίμενε το VAR και έδειξε γκολ για το 4-0.
Οι Ισπανοί μείωσαν άμεσα με σουτ του Τσερίσεφ έξω από την περιοχή, αλλά μέχρι εκεί. Δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις ξανά στην αντίπαλη άμυνα και πλέον, κυνηγάνε μία μεγάλη ανατροπή στον επαναληπτικό του Μεστάγια.

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι – Τολόι, Παλομίνο, Καλντάρα – Χάτεμπερ, Γκόσενς, Ντε Ρουν, Φρόιλερ – Πάσαλιτς (91′ Ταμέζε) – Γκόμεζ (81′ Μαλινόφσκι), Ίλισιτς.

Βαλένθια (Άλμπερτ Θελάδες): Ντομενέκ – Μανγκαλά, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Βας – Παρέχο, Κοντογκμπιά, Σολέρ, Τόρες – Μάξι Γκόμες (73′ Γκαμεϊρό), Γκουέντες (64′ Τσέρισεφ).

Βήμα πρόκρισης για Λειψία
Σε ένα ανοιχτό ματς με αρκετές φάσεις και πολύ καλό ρυθμό η ομάδα που βρήκε τελικά το γκολ ήταν αυτή του Τζούλιαν Νάγκελσμαν.

Οι Γερμανοί μπήκαν πολύ καλύτερα, απείλησαν από την αρχή του αγώνα, πρέσαραν αρκετά στη συνέχεια και θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ πολύ νωρίτερα. Ήλεγχαν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Έως ένα βαθμό ήταν λογικό αυτό, αφού η Τότεναμ είχε δύο πολύ σημαντικές απουσίες. Και εάν αυτή του Κέιν την είχε συνηθίσει τόσο καιρό, εκείνη του Σον όχι. Ουσιαστικά έπαιξε χωρίς τους καλύτερους παίκτες της και το αποτέλεσμα ήταν επιθετικά να έχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν τράβηξε και ο Ντέλε Άλι και ο Ζοζέ Μουρίνιο ανακάτεψε την τράπουλα μετά το γκολ

Σε τεντωμένο σχοινί βάδιζε το Τότεναμ – Λειψία και το 0-1 έγινε στο 58′. Σκόρερ ο Βέρνερ με πέναλτι το οποίο αδικαιολόγητα έκανε ο Ντέιβις. Λίγο μετά οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλη μία σημαντική ευκαιρία και στη συνέχεια άρχισαν να δέχονται πίεση. Λογικό αυτό, αφού η Τότεναμ έψαχνε την ισοφάριση. Είχε δοκάρι με φάουλ του Λο Σέλσο, κάποιες ακόμη θετικές στιγμές και τελικά έως το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Γουίνγκς, Φερνάντες (64′ Εντομπελέ), Λο Σέλσο, Άλι (64′ Λαμέλα), Μπέργκβαϊν, Λούκας Μόουρα.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσκι, Κλόστερμαν, Αμπαντού, Χάλστενμπεργκ, Μουκιλέ, Ανχελίνιο, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ (83′ Φόρσμπεργκ), Ενκουκού (64′ Αϊνταρά), Βέρνερ, Σικ (77′ Πόουλσεν).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις