Έχασε τη νίκη στο 85′ ο Ολυμπιακός, 1-1 με Αχαρναϊκό

Τη νίκη μέσα από τα χέρια του έχασε ο Ολυμπιακός στο Μενίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι το 85′ προηγούνταν με 0-1 του Αχαρναϊκού, με γκολ του Ροντρίγκο Ντεπέτρις στο 44′, για να δεχθούν το γκολ της ισοφάρισης από τον Αθανασίου με χτύπημα φάουλ. Η εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» δεν ξέφυγε της μετριότητας. Ανασταλτικά η ομάδα στάθηκε καλά, ωστόσο, επιθετικά πέρα από το γκολ του Ντεπέτρις και μια ευκαιρία του Τσιλιγκίρη στο δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε σε «ρηχά νερά».
Με τέσσερις βαθμούς ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές ο Ολυμπιακός βρίσκεται 8 πόντους πίσω από την κορυφή, την οποία κατέχει η ΑΕΛ και πέντε πίσω από την 2η της κατάταξης Κέρκυρα, που έχει κι ένα ματς λιγότερο.

 papagalino-daluz-rigas

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Στρατηλάτη, με τον Ντάσιο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Μπουτζίκος αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Καραμανλής και Αρβανίτης. Στον άξονα έπαιξαν οι Τσιάρας και Φερνάντες, ο Τσιλιγκίρης αγωνίστηκε στην αριστερή πτέρυγα, ο Νικολιάς έπαιξε στη δεξιά πλευρά, με τον Ντεπέτρις να κινείται πίσω από τον φορ που ήταν ο νεαρός Αλαμάνης.

Σκόραρε ο Ντεπέτρις
Μέτριο ποιοτικά ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι, χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στα πρώτα 10 λεπτά, χωρίς πάντως να χάσει κάποια καλή ευκαιρία για γκολ. Στη συνέχεια ο Αχαρναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, προσπάθησε να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού και αναπτύσσεται κυρίως από τη δεξιά πλευρά. Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν ορισμένες σέντρες, με την άμυνα των «ερυθρολεύκων» να αντιδρά σωστά. Η πιο αξιόλογη φάση για τον Αχαρναϊκό στο πρώτο ημίχρονο ήταν μια σέντρα σουτ του Ομπράντοβιτς στο 22′, με τον
Στρατηλάτη να μπολοκάρει τη μπάλα.
Οι «ερυθρόλευκοι» αφού άντεξαν στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι μέχρι το 30′, στη συνέχεια ισορρόπησαν το παιχνίδι, άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα και να φέρνουν το παιχνίδι μακριά από την περιοχή του Στρατηλάτη. Κι αφού στο 44′ ο Ματσούκας με κεφαλιά δεν μπόρεσε να αιφνιδιάσει τον Στρατηλάτη, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα, στην αντεπίθεση οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Νικολιάς έφυγε στην κόντρα επίθεση, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον ξεμαρκάριστο Ντεπέτρις, με τον Αργεντινό να κάνει καταπληκτική ενέργεια, αποφεύγοντας έναν αμυντικό του Αχαρναϊκού και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1. Αυτό είναι το πρώτο γκολ του Ντεπέτρις με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Ισοφαρίστηκε στο 85′
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σίνισα Γκόγκιτς έριξε στο ματς στο 46′ τον Αθανασίου στη θέση του Ταμπάκη και λίγο αργότερα τον Καλογερόπουλο αντί του Ματσούκα, με σκοπό να «φρεσκάρει» την ομάδα του και να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια τακτική, κλείνοντας τους χώρους και κυνηγώντας ένα δεύτερο γκολ με αντεπιθέσεις. Οι παίκτες του Αχαρναϊκού είχαν την κατοχή της μπάλας και στο 48′ ο Ματσούκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στρατηλάτη, ο οποίος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια στο πλασέ που επιχείρησε ο παίκτης των γηπεδούχων.
Στο 53′ αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι ο Φερνάντες και τη θέση του πήρε ο Νάστος, ενώ στο 58′ μετά από πάσα του Νικολιά, ο Ντεπέτρις δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, με τη μπάλα να περνά άουτ.
Ο Αχαρναϊκός απείλησε στο 61′ το τέρμα του Ολυμπιακού, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Παβίσεβιτς ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα των αμυντικών του Ολυμπιακού και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Ολυμπιακός στο 69′ απείλησε με δεύτερο γκολ το τέρμα του Αχαρναϊκού. Ο Νικολιάς βρήκε με ωραία πάσα τον Τσιλιγκίρη, αυτός μέσα από την περιοχή σούταρε, με τη μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Κι ενώ ο Ολυμπιακός δεν δεχόταν ιδιαίτερη πίεση από τον Αχαρναϊκό, από μια στημένη φάση στο 85′ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για τους γηπεδούχους. Ο Αθανασίου εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στρατηλάτη, γράφοντας το 1-1.
Μάλιστα, στο 89′ ο Φιγκέιρα έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, όταν μέσα από τη μικρή περιοχή σούταρε, μετά από πάσα του Παβλίσεβιτς, με τον Στρατηλάτη να αποκρούει και η μπάλα να περνά κόρνερ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού.
Στο 93′ σουτ του Φιγκέιρα δεν ανησύχησε τον Στρατηλάτη, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ Παγούδης, Σωτηράκος, Μωϋσιάδης, Ταμπάκης (46′ Αθανασίου), Ματσούκας (56′ Καλογερόπουλος) Ομπράντοβιτς, Μαρής (68′ Φιγκέιρα), Παβίσεβιτς, Μουστάκης, Χριστοφιλέας, Κωστόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Ντάσιος, Μπουτζίκος, Καραμανλής, Αρβανίτης, Τσιάρας, Φερνάντες (53′ Νάστος λ.τρ.), Νικολιάς (71′ Μοράν), Τσιλιγκίρης, Ντεπέτρις, Αλαμάνης (82′ Χιντζίδης)

Σκόρερ: 85′ Αθανασίου-44′ Ντεπέτρις
Κίτρινες: Ματσούκας, Χριστοφιλέας-Ντεπέτρις, Μπουτζίκος, Νάστος
Διαιητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Σαβόγλου (Δυτ. Αττικής), Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις