Tο σήκωσε και πάλι ο Τσιτσιπάς (vid)

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 19χρονου Καναδού (Νο.18) με 6-3, 6-4 σε 86 λεπτά και σηκώνει κούπα για πέμπτη φορά στην καριέρα του!

Έφυγε με το τρόπαιο και από Στοκχόλμη (2018), Μασσαλία, Εστορίλ, Λονδίνο (2019). Πέντε τίτλοι σε 16 μήνες, παρακαλώ!

Είναι, δηλαδή, ο τέταρτος τίτλος της σειράς ATP 250 και ελπίζει αυτός να του δώσει ώθηση για τον πολύ δύσκολο μήνα που ακολουθεί!

Κόντρα σε έναν αντίπαλο που παραδοσιακά του προκαλεί προβλήματα, ο Στέφανος έκανε άψογο παιχνίδι και δεν κινδύνεψε σχεδόν ποτέ!

Πήρε, λοιπόν, την κούπα χωρίς να χάσει σετ, όπως έκανε και πέρυσι. Συγκεκριμένα μετράει οκτώ συνεχόμενες νίκες με 16-0!

O Φίλιξ, από την άλλη, δεν έχει καταφέρει ακόμα να ανοίξει λογαριασμό και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει χάσει πέντε τελικούς. Έχασε και στο Ρότερνταμ, μόλις πριν μια εβδομάδα, όμως έχει όλο το μέλλον μπροστά του…

Σερβίροντας για άλλη μια φορά εξαιρετικά, ο Στεφ πήρε το προβάδισμα με 3-1 και κατάφερε να το κρατήσει μέχρι το τέλος του πρώτου σετ, αν και χρειάστηκε να σβήσει τρία μπρέικ πόιντ όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια στο 5-3.

Πέρασε μπροστά και στο δεύτερο σετ (3-2) και παρόλο που έχασε αμέσως το μπρέικ (3-3), πέτυχε άλλο ένα στη συνέχεια και ουσιαστικά καθάρισε τον αγώνα.

Κράτησε το σερβίς του μέχρι το τέλος και πανηγύρισε τον πρώτο του φετινό τίτλο! Eκτός από τους 250 βαθμούς, ο Στεφ θα βάλει στην τσέπη και 116.030 ευρώ.

Το head to head είναι πλέον ισόπαλο 2-2, με τον Στέφανο να έχει πετύχει δύο σερί νίκες σε βάρος του Καναδού.

Δεν έχει, πάντως, χρόνο να το γιορτάσει, αφού θα ταξιδέψει τώρα στο Ντουμπάι (ATP 500), όπου καλείται να υπερασπιστεί την περσινή συμμετοχή του στον τελικό.

Ο πρώτος του αντίπαλος είναι ο Ισπανός Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Ο Φίλιξ, από την άλλη, θα πάει στο Ακαπούλκο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις