Προβληματισμός για την αντιπαλότητα μεταξύ Ολυμπιακού Β.-Νίκης

Την ύστατη ώρα, πριν ο διαιτητής Λάμπρου σφυρίξει τη λήξη του ντέρμπι, ο Αντώνης Τσιάρας με κεφαλιά έστειλε στο 93’ τη μπάλα στα δίχτυα του Αποστολίδη, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σε 1-1 τη Νίκη στη Νεάπολη, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.
Βέβαια, αν κρίνουμε από τα όσα συνέβησαν στις κερκίδες του σταδίου της Νεάπολης, από τους οπαδούς των δύο ομάδων, το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι περνά σε δεύτερη μοίρα. Παρά την απαγόρευση παρουσίας οπαδών της Νίκης στο ντέρμπι, στο βόρειο πέταλο βρέθηκε μικρή μερίδα οπαδών της Νίκης, με τον Ολυμπιακό να ρίχνει τις ευθύνες στην αστυνομία, για το πως αυτοί οι οπαδοί βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο, τη στιγμή που οι προσκλήσεις που δόθηκαν από την ΠΑΕ ήταν ονομαστικές. Οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια το παιχνιδιού και τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του αγώνα, με δεκάδες αντικείμενα να εκτοξεύονται εκατέρωθεν.
Τόσο ο Στάικος Βεργέτης, όσο και ο Λεωνίδας Βόκολος, στην αρχή των δηλώσεών τους καυτηρίασαν αυτή την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες, η οποία, δυστυχώς, μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια και είναι λυπηρό αυτό να συνεχίζεται από τη νέα γενιά. Οι δύο προπονητές, αν και δεν είναι Βολιώτες, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, κάνοντας έκκληση να σταματήσει αυτή η αντιπαλότητα, η οποία δεν οδηγεί πουθενά.

Στον Ολυμπιακό συνεχίζουν την προσπάθειά τους στο πρωτάθλημα, η ομάδα υποχώρησε στην 8η θέση και μπροστά της έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την προσεχή Κυριακή με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Ο Νίκος Μπουτζίκος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης στο ντέρμπι με τη Νίκη και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί, ενώ θα απουσιάσει σίγουρα ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στο ματς του περασμένου Σαββάτου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις