Καλύτερος ανασταλτικά, στοιχίζουν οι απουσίες

Στο 84′ ο Ολυμπιακός Βόλου είχε δεχθεί το γκολ στις Σέρρες, με το οποίο έχασε το παιχνίδι από τον Πανσερραϊκό με 2-1, στο 85′ είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Στρατηλάτη από εκτέλεση φάουλ και να δέχεται την ισοφάριση (1-1) στο ματς με τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι. Δύο γκολ που στοίχισαν τρεις βαθμούς στους «ερυθρόλευκους», που τους φέρνουν πίσω στη βαθμολογία στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Football League. Μάλιστα, λίγο έλειψε στο τέλος ο Ολυμπιακός να χάσει και το παιχνίδι, με τους παίκτες να χάνουν την συνοχή τους, μετά το γκολ της ισοφάρισης που δέχθηκαν.

papagalino-daluz-rigas

Ο Σούλης Παπαδόπουλος, όπως και στην προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό το 2012, ξεκίνησε με ισοπαλία εκτός έδρας. Τότε ήταν στο ματς με τον Πανσερραϊκό (2-2), τώρα στην αναμέτρηση με τον Αχαρναϊκό.

Το βολιώτικο συγκρότημα κόντρα σε μια δυνατή ομάδα, με υψηλόσωμους ποδοσφαιριστές μπορεί να μην έπιασε υψηλή απόδοση, να μην είχε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο του Αχαρναϊκού.

Πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, σε δημιουργία και εκτέλεση με τον Ροντρίγκο Ντεπέτρις και στάθηκε πολύ καλά ανασταλτικά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα κλείστηκε στην άμυνα. Έκλεινε τους χώρους, είχε κοντά τις γραμμές, με τους επιθετικούς να γυρίζουν και να βοηθούν την άμυνα. Ο αντίπαλος μέχρι το γκολ της ισοφάρισης μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, όμως επιθετικά σε ελάχιστες περιπτώσεις απείλησε το τέρμα του Στρατηλάτη.

Ο Ντάσιος σε ρόλο δεξιού μπακ, σε μια θέση που τη γνωρίζει άριστα, πήγε πολύ καλά, ενώ συνεργάστηκαν αρκετά καλά οι Αρβανίτης-Καραμανλής, που έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας.

Στο ντεμπούτο του ο νεαρός Κώστας Αλαμάνης έδωσε μάχες, προσπάθησε να κρατήσει πίσω τους αμυντικούς του Αχαρναϊκού, όμως ήταν η έλλειψη εμπειρίας ήταν ορατή και είναι λογικό για έναν ελπιδοφόρο επιθετικό που τώρα κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Ο Ντεπέτρις αγωνίστηκε σε πιο ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον φορ, μια θέση που έπαιζε και στην Αργεντινή, ενώ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, δείχνοντας την κλάση του στην ενέργεια που έκανε πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Παγούδη.

Στον Ολυμπιακό στοίχισαν οι απουσίες, καθώς η ομάδα είναι σαφώς διαφορετική με Λεόν, Γουόρντεν, Διαμαντόπουλο μεσοεπιθετικά, εκεί όπου δεν υπάρχουν ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις. Στη δημιουργία φάσεων ο Ολυμπιακός χωλαίνει κι αν δεν δημιουργήσεις επιθετικά, δεν μπορείς και να σκοράρεις.

Η αναγκαστική αλλαγή του Ντάριο Φερνάντες, ο οποίος αποχώρησε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να χάσει τον πιο έμπειρο παίκτη του στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αυτόν που θα ηρεμούσε το παιχνίδι και θα κρατούσε μπάλα.

Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης από μια στημένη φάση, με τον Αθανασίου να εκτελεί φάουλ και να στέλνει τη μπάλα στη γωνία που ήλεγχε ο Στρατηλάτης και αφού πρώτα η μπάλα έσκασε μπροστά του και τον αιφνιδίασε.

Με τέσσερις βαθμούς συγκομιδή σε τέσσερα ματς, το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό δεν είναι ανάλογο των προσδοκιών, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι αναγκασμένοι, όπως και πέρυσι να κυνηγούν τους αντιπάλους τους. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε πως μέχρι στιγμής έχουν δώσει τρία ματς εκτός έδρας και μόλις ένα στο Βόλο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το ερχόμενο Σάββατο 24/10 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Λαμία του Γιώργου Βαζάκα και φυσικά η νίκη είναι μονόδρομος. Δεν επιτρέπεται απώλεια βαθμών στο Βόλο, αν θέλει η ομάδα να ελπίζει πως θα ανατρέψει την κατάσταση στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει μέσα στην εβδομάδα με τους παίκτες του, να τους ετοιμάσει για το παιχνίδι με τη Λαμία, απέναντι σε μια ομάδα που τη γνωρίζει άριστα, καθώς πριν από λίγο διάστημα ήταν ο προπονητής της…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις