Superleague: Τα πλέι άουτ στο… μικροσκόπιο

Μπορεί τα “φώτα” στη Superleague να πέφτουν στη μάχη του τίτλου, μετά το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στην Τούμπα, κάτι βέβαια που θα ξεκαθαρίσει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, την ίδια στιγμή όμως θα υπάρξουν και πλέι άουτ.

Κι αν για τα πλέι οφ οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουν το πώς θα διεξαχθούν, καθώς όλοι -μεταξύ των έξι πρώτων- θα παίξουν με όλους, κουβαλώντας τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα πλέι άουτ που έχουν διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής.

Σε αυτά θα συμμετάσχουν οι ομάδες από τις θέσεις 7 ως 14, όλες όσες δηλαδή δεν θα μπουν στα πλέι οφ. Εδώ όμως δεν έχουμε αγώνες μέσα-έξω, αλλά μονούς. Κάθε ομάδα δηλαδή θα δώσει επτά παιχνίδια, μεταφέροντας φυσικά κι εδώ αυτούσια τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Θα αναρωτηθεί ωστόσο κάποιος το πόσα θα δώσει εντός έδρας και πόσα εκτός. Οι ομάδες που θα βρίσκονται μεταξύ των θέσεων 7-10 θα έχουν το αβαντάζ ότι θα δώσουν τέσσερα ματς στο γήπεδό τους και τρία μακριά από αυτό. Όσο για το ποια θα είναι αυτά, θα προκύψει μετά από κλήρωση.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται την 1η Μαρτίου και τα πλέι άουτ θα διεξαχθούν από τις 14/3 ως τις 10/5.

Σχεδόν «κλειδωμένες» οι δύο τελευταίες θέσεις

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να θεωρήσουμε σχεδόν… καπαρωμένη την κατάληψη της τελευταίας θέσης από τον Πανιώνιο, μιας και το -7 από τον προτελευταίο Παναιτωλικό, από τον οποίο ηττήθηκε χθες, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί. Αυτό σημαίνει πως ο Ιστορικός θα είναι, κατά πως φαίνεται, η πρώτη ομάδα που θα πάρει την άγουσα για τη Superleague 2.

Όσο για τον προτελευταίο της βαθμολογίας θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της SL 2. Και η ομάδα αυτή θα είναι εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου ο Παναιτωλικός, που βρίσκεται στο -10 από Βόλο, Λάρισα και Λαμία που συγκατοικούν από πάνω του στη 10η θέση.

Τα ερωτηματικά της τελευταίας αγωνιστικής

Το ποιες ομάδες βέβαια θα συμμετάσχουν στα πλέι άουτ ακόμη δεν είναι γνωστό, καθώς Ξάνθη, Ατρόμητος κι Αστέρας διεκδικούν τη θέση του 6ου ΟΦΗ. Βεβαίως ρεαλιστικές πιθανότητες έχουν μόνο οι Αρκάδες, που βρίσκονται στους 30 βαθμούς και καλούνται να κερδίσουν στη Λάρισα, περιμένοντας παράλληλα απώλεια των Κρητικών, εντός έδρας, με την ουσιαστικά αδιάφορη Λαμία.

Βάσει όλων των παραπάνω, γίνεται εύκολα κατανοητό, πως εκτός απροόπτου, οι -τουλάχιστον- 3-4 τελευταίες αγωνιστικές των πλέι άουτ, θα είναι ουσιαστικά χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ομάδες που θα βρίσκονται μεταξύ των θέσεων 7-12.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις