Διαμαρτύρεται για τη διαιτησία ο Ίωνας

Την ήττα με 74-70 γνώρισε ο Ίωνας στη Λάρισα από τον Σπάρτακο για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑΘ. Η βολιώτικη ομάδα διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του κ. Πανταζή και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ίωνας έχει ως εξής:

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας σφαγιαστικής διαιτησίας από τον κ. Πανταζή. Αντικανονικές τάπες τις έδινε για κανονικές, σφύριζε συνέχεια φάουλ κατά μας και δεν έδωσε ούτε ένα φάουλ υπέρ μας. Ήταν ξεκάθαρο ότι αυτός ο κύριος ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία. Είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιες διαιτησίες. Και μάλιστα να βρίζει και τον προπονητή μας στο τέλος που πήγε να διαμαρτυρηθεί για την πρωτοφανή αυτή σφαγή. Μόνο ντροπή. Συγχαρητήρια στον πρώτο διαιτητή κ. Παζώλη, που προσπάθησε μόνος του να κρατήσει το παιχνίδι».

Στο αγωνιστικό κομμάτι έγινε γενικά ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν , πίεσαν και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι με +7(31-38).
Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκει στον Σπάρτακο  που παίζοντας πολύ καλή άμυνα υποχρέωσε τον Ίωνα να σημειώσει  μόνο 12 πόντους και με επί μέρους 26-12 να πάρει κεφάλι στο σκορ με δικό του +7 αυτή τη φορά (57-50).
Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Πρέκα  με αντεπίθεση διάρκειας έφτασαν στο 66-66 αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω χάνοντας μάλιστα στο τέλος και τη διαφορά των 3 πόντων που είχαν κερδίσει στο πρώτο ματς (62-59), καθώς ο Σπάρτακος με το σκορ στο 73-70 ,  παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ  μετά από άστοχες βολές του Αθανασόπουλου και κερδίζει εκ νέου φάουλ (το οποίο αμφισβητούν οι φιλοξενούμενοι) και ο Αθανασόπουλος με 1/2 βολές κάνει το 74-70.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 31-38, 57-50, 74-70
Διαιτητές : Παζώλης  –  Πανταζής
Σπάρτακος (Βαρδακούλης) Καραγιάννης 8(2), Φλώρος , Αθανασόπουλος 19, Χατζαρίδης, Σαμουλαδάς ,  Γκουντελάκης 2, Φαρμάκης 2,  Χαιρετίδης 17(1), Πάσχος 10, Χρόνης , Ντικούδης 16.
Ιωνας (Πρέκας): Κουμπούνης, Σιδερής 2, Πρέκας, Ζήσης 2, Παρισάκης , Μαντζουράνης 19, Αναστασιάδης 8(2), Χρηστομάνος 9, Παυλόπουλος 24(1), Στάμος 6.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις