Ε. Τσιμπανάκος: Θα στείλουμε έκθεση στον Χρυσοχοΐδη και στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή του Γιώργου Καρδαμάκη «Αθλητισμός χωρίς όρια» μίλησε για την επόμενη μέρα του ντέρμπι με τη Νίκη, έριξε ευθύνες στην αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο Ηλίας Σολάκης θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Βόκολου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Το ντέρμπι με τη Νίκη ήταν ένα δυνατό ματς, όπως όλα τα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ιστορικές ομάδες του Βόλου. Δεν θα πω αν ξεχώρισε κάποια ομάδα και αν κάποια θα έπρεπε να κερδίσει. Σημασία έχει, ότι στο τέλος το παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Διάβασα, ότι κακώς δόθηκε η κόκκινη κάρτα στον Ροχάνο και ότι ο κ. Θεοχάρης ήταν φιλικά προσκείμενος προς εμάς. Βέβαια, δεν το είπαν ξεκάθαρα, αλλά το υπονοούσαν.
Ο Ροχάνο μπροστά στον βοηθό διαιτητή Πριόνα έπιασε από το αυτί τον Ρόκα. Δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές. Μπορεί, όντως, να είχε δεχθεί κάποιο σπρώξιμο, μία κλωτσιά από το δικό μας παίκτη, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Ροχάνο έχει πιάσει τον Ρόκα από το αυτί και για το λόγο αυτό τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Δεν θα σταθώ, αν ήταν σωστή η κόκκινη κάρτα στον Κουτσιανικούλη. Ο διαιτητής κατά την προσωπική μου άποψη, ήταν μέτριος, με πολλά σφυρίγματα.
Τον κ. Θεοχάρη δεν τον γνωρίζω προσωπικά και δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη φιλία με κανέναν. Δεν πρέπει κάποιοι να βλέπουν φαντάσματα. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.
Ειπώθηκε, ότι δεν φροντίσουμε, έτσι ώστε για αποφευχθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν. Σίγουρα, η ΠΑΕ Νίκη δεν φέρει ευθύνη, αλλά σ’ ένα κομμάτι έχουν κάνει λάθος και άνθρωποι της διοίκησής της.
Ολυμπιακός και Νίκη δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Όλοι ζούμε στην ίδια πόλη. Αυτοί που ήταν αντίπαλοι προχθές, μπορεί να πίνουν καφέ μαζί. Καλό είναι μετά το 90’ να είμαστε όλοι φίλοι. Όπως είδαμε τον Αποστολίδη και τον Τσιάρα να αποχωρούν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο. Δεν θα πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα, ούτε μίσος.
Αυτοί που έκαναν τις ασχήμιες μέσα στο γήπεδο δεν θα τους επιτρέψουμε ξανά να περάσουν ούτε έξω από τη Νεάπολη. Η αστυνομία ήταν ανύπαρκτη και γι’ αυτό το πράγμα θα κριθεί. Ετοιμάζουμε, ως ΠΑΕ, μία έκθεση προς το υπουργείο και στον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, για να δουν ακριβώς τι υπαλλήλους έχουν.
Εμείς, ως διοίκηση της ΠΑΕ, είχαμε security και στις πόρτες και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είχαμε την ευθύνη της τάξης έξω από το γήπεδο. Ήταν δουλειά της αστυνομίας να παρεμποδίσει αυτούς που πήδηξαν τις μάντρες και μπήκαν παράνομα μέσα στο γήπεδο.
Εμείς δώσαμε 20 προσκλήσεις στη Νίκη Βόλου. Οι υπόλοιποι 30-40, πώς μπήκαν μέσα στο γήπεδο; Αυτό δεν πρόκειται να περάσει έτσι. Τους δικούς μας οπαδούς, για ένα drone που σήκωσαν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, τους συνέλαβαν και πέρασαν αυτόφωρο. Αυτό είναι σωστό; Άλλη μεταχείριση ο Ολυμπιακός Βόλου, άλλη η Νίκη; Ποιοι είναι υπεύθυνοι, που μπήκαν αυτοί οι οπαδοί της Νίκης μέσα στο γήπεδο; Το σχέδιο της αστυνομίας απέτυχε παταγωδώς.
Για το συγκεκριμένο θέμα, εγώ ο ίδιος προσωπικά, θα επισκεφτώ τον κ. Χρυσοχοΐδη και ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει. Καταδικάζω όλα αυτά που έγιναν από την πλευρά των δικών μας οπαδών. Αυτούς τους φιλάθλους που μπαίνουν τζάμπα στο γήπεδο και είναι αιτία να πληρώνει η ομάδα μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, δεν τους θέλουμε».

Για τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο στάδιο: «Ήδη οι ζημιές που έχουν γίνει στις τουαλέτες του γηπέδου της Νεάπολης και στον περιβάλλοντα χώρο θα αποκατασταθούν σε μια-δυο μέρες με χρήματα της ΠΑΕ».

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ: «Εμείς είμαστε εδώ. Όποιος υγιής επιχειρηματίας θέλει να αναλάβει τον Ολυμπιακό μπορεί να έρθει να μιλήσει μαζί μας. Είμαστε ανοιχτοί σε όποια συζήτηση. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι… αιχμάλωτος του Τσιμπανάκου. Σήμερα είμαι εγώ που τρέχω την ομάδα, μαζί με τους συνεργάτες μου. Καλώ όλους αυτούς που λένε ότι έχουν βρει επενδυτές για τον Ολυμπιακό να τους φέρουν να συζητήσουμε.
Μακάρι να έρθει ένας άνθρωπος δυνατός οικονομικά να βοηθήσει και να αναλάβει την ομάδα, γιατί τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Εμείς φροντίζουμε να πληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις, για να είμαστε κύριοι προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Γιατί η ΠΑΕ δεν θα πρέπει να είναι χρεωμένη.
Όμως το λέω ξεκάθαρα, πως δεν πρόκειται να δώσω την ομάδα σε κάποιον με σκοπό να τη διαλύσει. Χίλιες φορές οι μετοχές να πάνε στον Ερασιτέχνη και αυτός να πάρει τα ηνία. Με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη έχω πολύ καλή σχέση και οι άνθρωποι βοηθούν πάρα πολύ την ομάδα».

Για το θέμα που προέκυψε με τον Λεωνίδα Βόκολο: «Υπήρξε πρόταση από τον Πανιώνιο στον Λεωνίδα Βόκολο. Πιστέψανε σ’ αυτόν τον άνθρωπο, γιατί είναι τεχνοκράτης προπονητής, έχει μεγάλες παραστάσεις, ως βοηθός του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα, ενώ ως director δούλεψε στον Παναθηναϊκό και στο εξωτερικό. Η επιλογή μας δεν ήταν τυχαία και δικαιωνόμαστε γι’ αυτό. Εύχομαι να πάει όσο ψηλότερα γίνεται, ως προπονητής. Εμείς, δεν θα στερήσουμε από κανέναν να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του, είτε αυτός είναι προπονητής, είτε ποδοσφαιριστής. Είχαμε κάνει εξ αρχής συμφωνία με τον Λεωνίδα Βόκολο, πως εφόσον υπάρξει πρόταση από ομάδα της Σούπερ Λιγκ, δεν θα του στερήσουμε αυτή την ευκαιρία.
Υπάρχουν μπροστά μας πέντε παιχνίδια και στόχος είναι ο Ολυμπιακός να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία. Το σκεπτικό μου είναι, ο Ηλίας Σολάκης να αναλάβει προπονητής, μαζί με έναν άνθρωπο δίπλα του, που θα είναι Βολιώτης. Θέλω να επαναφέρω στην ομάδα τον Θωμά Μακρή, που έχει διατελέσει προπονητής του συλλόγυ, αλλά και τεχνικός διευθυντής τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αγαπάει την ομάδα και μαζί του θα κάνουμε μία συζήτηση. Από κει και πέρα, θα δούμε το καλοκαίρι τι θα γίνει. Θα μιλήσω πρώτα και με τους δύο, αν θα αποδεχθούν την πρότασή μας».

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: «Μαζεύτηκε ένα ποσό από κάποιους ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα και το απέδειξαν έμπρακτα. Είδαμε, ωστόσο και αυτούς που κάνουν κριτική, οι οποίοι δεν πήραν ούτε μία μετοχή και μπαίνουν τζάμπα στο γήπεδο. Εγώ δεν ζω από τον Ολυμπιακό Βόλου, άλλοι ζούσαν από τον Ολυμπιακό και τον εκμεταλλεύτηκαν. Σ’ ένα μήνα τελειώνει το πρωτάθλημα και θα περιμένω με αγωνία να εμφανιστούν οι επενδυτές κι αυτοί, που θέλουν να αναλάβουν Ολυμπιακό. Έχω απογοητευτεί και κουραστεί να δέχομαι συνεχώς κριτική και να βρίζουν εμένα και την οικογένειά μου…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις