Έφεση από Μπέο στα δύο χρόνια φυλάκισης

Ποινή φυλάκισης δυο ετών στον Αχιλλέα Μπέο επέβαλε το δικαστήριο κρίνοντας τον ένοχο για απόπειρα εκβιασμού στον πρώην διαιτητή Γιώργο Δαλούκα.
Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών είχε πρότεινε την ενοχή του δημάρχου Βόλου και πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού η οποία τελικά έγινε δεκτή. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και με αναστολή ως την έφεση. Ο Δήμαρχος Βόλου κατέθεσε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Απο την πλευρά του ο ρέφερι δεν επιβεβαίωσε στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης (μετά από σειρά αναβολών) τίποτα από την ένορκη κατάθεσή του στον αθλητικό εισαγγελέα, όπου είχε καταγγείλει εκβιασμό από τον Αχιλλέα Μπέο. Η εισαγγελέας έκανε λόγο για… κενό μνήμης του διαιτητή, έκρινε τη σημερινή του κατάθεση αναξιόπιστη κι έτσι πρότεινε να καταδικαστεί, με την απόφαση του δικαστηρίου να είναι καταδικαστική.

Η δίκη έπειτα από τέσσερις αναβολές ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη (01/04), ωστόσο λόγω παρέλευσης του ωραρίου είχε αναβληθεί για 5η φορά μετά από απόφαση του ΙΑ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τις 20 Οκτωβρίου του 2015.

Ως μάρτυρες έχουν κληθεί ο καταγγέλλων Γιώργος Δαλούκας και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας Σ. Πιλάβιος, Ν. Πατέρας, Αλ. Κούγιας, Κ. Βασσάρας, Β. Τεροβίτσας και Σ. Βοργιάς. Η δίκη αφορά τις καταγγελίες που έκανε εναντίον του Αχιλλέα Μπέου ο διαιτητής του αγώνα Άρης- ΠΑΟ 0-1 με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι.

Την άνοιξη του 2011 ο αθλητικός εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Αχιλλέας Μπέου μετά από καταγγελίες του Αλέξη Κούγια. Το κατηγορητήριο λέει ότι ο Αχιλλέας Μπέος είχε προσπαθήσει να επηρεάσει τον Δαλούκα πριν το ματς.

«Είναι μια υπόθεση στην οποία σύρομαι τα τελευταία χρόνια. Η κατηγορία είναι προϊόν υποκλοπής, έγινε συρραφή της μαγνητοφώνησης. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη πως θα δικαιωθώ», είχε υποστηρίξει ο Αχιλλέας Μπέος.

sportit.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις