Μεγάλο παιχνίδι στο “Σαν Πάολο”

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους Νάπολι και Μπαρτσελόνα τίθενται αντιμέτωπες σε ένα αρκετά ενδιαφέρον ζευγάρι για τους «16» του Champions League.

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο έχοντας μείνει από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου στην Serie A αλλά και στο -9 από την τέταρτη θέση έχει επικεντρώσει όλη την προσοχή της στην Ευρώπη. Σημαντική απουσία είναι για την ομάδα της νότιας Ιταλίας ο τραυματίες Κουλιμπαλί, ενώ αμφίβολοι είναι οι Μίλικ, Χισάι και Γιορέντε. Κεντρικό πρόσωπο για τους γηπεδούχους είναι ο Κώστας Μανωλάς, που προ διετίας είχε πετάξει εκτός προημιτελικών του Champions League την Μπαρτσελόνα σημειώνοντας το 3-0 για την Ρόμα που είχε ανατρέψει το 4-1 του «Καμπ Νου».

Οι «μπλαουγκράνα» που ανέκτησαν την πρωτοπορία στην La Liga πριν το clasico της Κυριακής με τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου», ταξίδεψαν στην Ιταλία με σημαντικές απουσίες. Ο Κίκε Σετιέν δεν υπολογίζει στους τραυματίες Σουάρες, Ντεμπελέ, Σέρτζι Ρομπέρτο και Τζόρντι Άλμπα, ενώ ο νεοαποκτηθείς Μπρέθγουεϊτ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς υπέγραψε μόλις την περασμένη εβδομάδα. Ο Λιονέλ Μέσι θα ηγηθεί των Καταλανών και θα αγωνιστεί στο «Σαν Πάολο», όπου μεγαλούργησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, με τον οποίο πολλοί τον συγκρίνουν.

Πιθανές συνθέσεις:
Νάπολι (Γκατούζο): Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Μαξίμοβιτς, Ρουί, Ρουίς, Ντέμε, Ζιελίνσκι, Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε.
Μπαρτσελόνα (Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Ζούνιορ Φίρπο, Αρτούρ, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Φατί, Μέσι, Γκριεζμάν.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις