Οι “Malavetas” για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στη Νεάπολη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμος φιλάθλων “Malavetas”, σχετικά με τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από μειοψηφία οπαδών στο γήπεδο της Νεάπολης στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Νίκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες από τα τοπικά ΜΜΕ αναφορικά με τα ρατσιστικά συνθήματα που ξεστόμισε μια θλιβερή μειοψηφία στο ματς του Σαββάτου στο γήπεδο της Νεάπολης, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
· Καταδικάζουμε ρατσιστικά σχόλια και συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται.
· Καλό θα ήταν να γνωρίζουν όλοι πως οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη πόλη μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, ήταν αυτοί που κράτησαν τον ελληνισμό στην περιοχή της Μικράς Ασίας μέχρι και την καταστροφή του ‘22, επομένως το να καταφέρεται κανείς εναντίον τους με τέτοιους χαρακτηρισμούς είναι τουλάχιστον βλακώδες.
· Στη πόλη του Βόλου ανέκαθεν δρούσαν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, έτσι αντίστοιχα και η κερκίδα μας απαρτίζεται από άτομα ανεξαρτήτου φυλετικής ή ταξικής προέλευσης.
· Σαν Malavetas, πιστοί στις αρχές μας από το 2013, συνεχίζουμε τη δράση μας προσπαθώντας να κρατήσουμε την κερκίδα μας καθαρή από τοξικές συμπεριφορές”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις